Annonce
Vejle

To coronatilfælde lukker stor daginstitution: Alle medarbejdere var til 'smittefarligt' møde torsdag

To medarbejdere fra Skibet Børnehus testede positiv for corona i løbet af weekenden. Da det meste af staben havde været til personalemøde torsdag, turde man ikke andet end at hjemsende størstedelen af personalet og børnene. Arkivfoto
To medarbejdere, der testede corona-positive lørdag og søndag, betød, at Skibet Børnehus mandag formiddag sendte næsten alle børn og medarbejdere hjem.

Vejle: Der var usædvanligt stille i Skibet Børnehus mandag. Størstedelen af personalet og de knap 150 børn, der normalt huserer på matriklen, var hjemsendt på grund af positive coronatest blandt medarbejderne.


Når flere medarbejdere har siddet i samme lokale, og vi endnu ikke har overblik over, hvem der måtte være smittede, tør vi simpelthen ikke have dem på arbejde.

Rune Asmund Sørensen, dagtilbudschef


Annonce

To medarbejdere modtog henholdsvis lørdag og søndag positive svar på PCR-test, og derfor så ledelsen ingen anden vej end at håndtere situationen ved at gå med livrem og seler.

- Det er to medarbejdere fra samme stue, og vi har selvfølgelig opsporet nærkontakter og sendt kollegaer og børn fra stuen hjem, siger Rune Asmund Sørensen, der er chef for dagtilbud i Vejle Kommune.

- Problemet er, at der har været afholdt pædagogmøde torsdag aften, hvor alle pædagogerne deltog. Efter rådgivning fra smitteopsporingen har vi derfor valgt at sende alt personale hjem som "nærkontakter" - med udgangspunkt i dét møde.

Tilbyder nødpasning

Dagtilbudschefen fortæller, at der til institutionens held var enkelte medarbejdere, som ikke deltog i mødet torsdag.

- Derfor tilbyder vi nødpasning for de forældre, der arbejdsmæssigt har behov for det. Vi kan ikke tage imod ret mange børn, men der var seks, der gjorde brug af det mandag, siger Rune Asmund Sørensen.

Han understreger, at omfanget af hjemsendelser - på tværs af hele institutionen - sker på anbefaling fra smitteopsporingen.

- Jeg kan ikke rigtigt se, at vi kan gøre andet i den her situation. Når flere medarbejdere har siddet i samme lokale, og vi endnu ikke har overblik over, hvem der måtte være smittede, tør vi simpelthen ikke have dem på arbejde, siger Rune Asmund Sørensen.

Genåbningen af Skibet Børnehus afhænger i første omgang af, om flere medarbejdere eller børn testes positive de kommende dage. Håbet er, at man i bedste fald kan åbne igen fra på fredag.

- Vi har brugt det, der hedder dimensioneringsbekendtgørelsen, der giver kommunerne mulighed for at lukke ned eller begrænse åbningstiden. Når vi bruger den, betyder det, at alle de forældre, der er berørt, men ikke har børn sendt hjem som "nærkontakt", får penge tilbage, siger Rune Asmund Sørensen.

Annonce

Femte institution på én to uger

Med coronatilfældene i weekenden er der nu inden for to uger fem institutioner i Vejle Kommune, der har måtte sende børn og personale hjem.

Foruden Skibet Børnehus drejer det sig om specialinstitutionen Solen, Bredballegård og daginstitutionerne Sneglehuset og Troldebakken.

Efter en medarbejder i sidste uge testede positiv på Solen, blev 16 børn sendt hjem. En screening i weekenden viste dog, at ingen yderligere var smittet på institutionen.

På Bredballegård blev 45 børn og 12 voksne hjemsendt, efter et barn havde været i nærkontakt med flere andre på legepladsen - uden at man kunne identificere hvem.

Potentiel smittespredning på tværs af stuer var også årsagen til, at Sneglehuset måtte hjemsende henholdsvis 30 børn og syv medarbejdere i sidste uge. Her er seneste status, at ét barn testede positiv for coronavirus fredag.

Annonce
Navne For abonnenter

27-årige Michelle er uhelbredeligt syg af sjælden sygdom: 'Jeg har forliget mig med tanken om at dø med det. Jeg vil bare ikke dø af det'

Danmark

Fredagens coronatal: 4559 nye smittede og ny top i coronarelaterede dødsfald

Annonce
Annonce
Annonce
Egtved

Tusindvis af liter varmt vand forsvandt: Nu er årsag til varmeværks store vandspild fundet

Erhverv For abonnenter

Bagerpar blev smittet med corona for næsten et år siden: I dag må de stadig tage en middagslur på sofaen og få hjælp til at lave romkugler

Erhverv

Vejle-konditor bliver landskendt på TV 2: Optagelserne tog sin tid, fordi hun fik grineflip

Alarm 112

37-årig mand i kritisk tilstand efter soloulykke på landevej

Dødfødsler som følge af covid-19 stiger

Alarm 112 For abonnenter

22-årig dømt til behandling: Brød loven 28 gange i løbet af en times kørsel på motorvejen

Vejle

Der skal lægges rør i jorden: En af Vejles store indfaldsveje spærres i nogle timer

Billund

Legoland søger medarbejdere: Du kan få løn for at lege med Legoklodser

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Alarm 112

Politiet efterlyste 56-årige Søren: Han er nu fundet i god behold

Leder For abonnenter

Forbud mod larm og støjende adfærd ved demonstrationer mod kriminelle: Politiet er snublende tæt på at krænke den grundlovssikrede rettighed i Sandvad

Hedensted

Ingen vil bruge gammel spejderhytte: Nu står den til nedrivning

Annonce