Annonce
Vejle

To coronatilfælde lukker stor daginstitution: Alle medarbejdere var til 'smittefarligt' møde torsdag

To medarbejdere fra Skibet Børnehus testede positiv for corona i løbet af weekenden. Da det meste af staben havde været til personalemøde torsdag, turde man ikke andet end at hjemsende størstedelen af personalet og børnene. Arkivfoto
To medarbejdere, der testede corona-positive lørdag og søndag, betød, at Skibet Børnehus mandag formiddag sendte næsten alle børn og medarbejdere hjem.

Vejle: Der var usædvanligt stille i Skibet Børnehus mandag. Størstedelen af personalet og de knap 150 børn, der normalt huserer på matriklen, var hjemsendt på grund af positive coronatest blandt medarbejderne.


Når flere medarbejdere har siddet i samme lokale, og vi endnu ikke har overblik over, hvem der måtte være smittede, tør vi simpelthen ikke have dem på arbejde.

Rune Asmund Sørensen, dagtilbudschef


Annonce

To medarbejdere modtog henholdsvis lørdag og søndag positive svar på PCR-test, og derfor så ledelsen ingen anden vej end at håndtere situationen ved at gå med livrem og seler.

- Det er to medarbejdere fra samme stue, og vi har selvfølgelig opsporet nærkontakter og sendt kollegaer og børn fra stuen hjem, siger Rune Asmund Sørensen, der er chef for dagtilbud i Vejle Kommune.

- Problemet er, at der har været afholdt pædagogmøde torsdag aften, hvor alle pædagogerne deltog. Efter rådgivning fra smitteopsporingen har vi derfor valgt at sende alt personale hjem som "nærkontakter" - med udgangspunkt i dét møde.

Tilbyder nødpasning

Dagtilbudschefen fortæller, at der til institutionens held var enkelte medarbejdere, som ikke deltog i mødet torsdag.

- Derfor tilbyder vi nødpasning for de forældre, der arbejdsmæssigt har behov for det. Vi kan ikke tage imod ret mange børn, men der var seks, der gjorde brug af det mandag, siger Rune Asmund Sørensen.

Han understreger, at omfanget af hjemsendelser - på tværs af hele institutionen - sker på anbefaling fra smitteopsporingen.

- Jeg kan ikke rigtigt se, at vi kan gøre andet i den her situation. Når flere medarbejdere har siddet i samme lokale, og vi endnu ikke har overblik over, hvem der måtte være smittede, tør vi simpelthen ikke have dem på arbejde, siger Rune Asmund Sørensen.

Genåbningen af Skibet Børnehus afhænger i første omgang af, om flere medarbejdere eller børn testes positive de kommende dage. Håbet er, at man i bedste fald kan åbne igen fra på fredag.

- Vi har brugt det, der hedder dimensioneringsbekendtgørelsen, der giver kommunerne mulighed for at lukke ned eller begrænse åbningstiden. Når vi bruger den, betyder det, at alle de forældre, der er berørt, men ikke har børn sendt hjem som "nærkontakt", får penge tilbage, siger Rune Asmund Sørensen.

Annonce

Femte institution på én to uger

Med coronatilfældene i weekenden er der nu inden for to uger fem institutioner i Vejle Kommune, der har måtte sende børn og personale hjem.

Foruden Skibet Børnehus drejer det sig om specialinstitutionen Solen, Bredballegård og daginstitutionerne Sneglehuset og Troldebakken.

Efter en medarbejder i sidste uge testede positiv på Solen, blev 16 børn sendt hjem. En screening i weekenden viste dog, at ingen yderligere var smittet på institutionen.

På Bredballegård blev 45 børn og 12 voksne hjemsendt, efter et barn havde været i nærkontakt med flere andre på legepladsen - uden at man kunne identificere hvem.

Potentiel smittespredning på tværs af stuer var også årsagen til, at Sneglehuset måtte hjemsende henholdsvis 30 børn og syv medarbejdere i sidste uge. Her er seneste status, at ét barn testede positiv for coronavirus fredag.

Annonce
Egtved For abonnenter

Hærvejsmotorvejen splitter Venstre i Vejle Byråd: Se her, hvem der mener hvad

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112

Kaos i køreprøve-køen: Erfarne bilister kan miste både kørekort og job

Navne For abonnenter

Tidligere kvæginseminør var tæt på at dø: Nu kan han fejre 90-års fødselsdag

Erhverv

Tidligere 'Masterchef' mestrer mexicansk mad fra forsamlingshusets køkken

Børkop

Efter et halvt år med ombygning: Genbrugsplads er klar til indvielse

Alarm 112 For abonnenter

42-årig var tæt på at brænde sin bolig af: Fik 30 dages fængsel

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Alarm 112

Demonstration i Vejle endte med dødstrussel: Nu er demonstranterne anmeldt for racisme

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Avisen skifter ud på øverste chefstol: Ny chefredaktør er klar til at kæmpe for læserne

Kultur

Barchef lovede gratis omgang for hvert mål: Måtte forære over 1000 fadøl til euforiske fans

Vejle Boldklub

Wahid Faghir er stadig i VB: Skifter kun, hvis det rette tilbud kommer

Alarm 112 For abonnenter

Sønderjyde må bøde for at stikke sin penis igennem et hul i toiletbås

Erhverv

Fakta går på indkøb: Gør klar til at udvide Vejle-butik

Annonce