Annonce
Billund

To hårde uger får børnefamilie på fem til at tilmelde sig nødpasning: - Det værste er, hvis smitten kom på mit arbejde

Michelle Staun Heick må fra næste uge benytte sig af nødpasning til sine tre børn, da både hun selv og hendes mand bliver nødt til at passe deres arbejde. Børnene går henholdsvis i dagpleje, børnehave og skole. Foto: Lise Nørgaard
29-årige Michelle Staun Heick har været i gang med et omfattende pasningspuslespil i to uger, mens hun selv og hendes mand passer deres jobs. Når nedlukningen fortsætter i næste uge, er nødpasning for hendes tre små børn eneste udvej.

Hejnsvig: I denne uge har Michelle Staun Heick trukket på sine to søstre, og torsdag og fredag kom hendes bedstemor for at passe hendes tre børn: Mathilde på syv år, Lukas på fem og Lærke på to et halvt år. I sidste uge klarede hendes bedstemor de første to dages hjemmekarantæne, mens hun selv var hjemme onsdag. Torsdag kom pigen fra gården, hvor hendes mand arbejder, og fredag tog hendes mand sig af børnene.

Men sådan kan det ikke blive ved med at gå.

- Vi kan ikke blive ved med at forsvare, at de kommer alle mulige steder, eller at folk kommer her. Det er ikke rart, for vi ved jo ikke, hvor andre mennesker har været, og de ved ikke, hvor vi har været, siger Michelle Staun Heick, der ikke har haft det godt med at spørge sin bedstemor om hjælp i disse coronatider, men det har været eneste mulighed.

- Vi skal begge passe vores jobs. Jeg arbejder 37 timer på Billund Plejecenter, og min mand er landmand. Han er ansat til 43 timer, men fra næste uge med forårets komme er det fra 7 morgen til sen aften, siger Michelle Staun Heick, der har været ked af at skulle spørge sin bedstemor - hun har nemlig både astma og dårlig ryg, og så ville det ikke være til at holde ud, hvis hun blev smittet med virussen.

Annonce

Vi skal begge passe vores jobs. Jeg arbejder 37 timer på Billund Plejecenter, og min mand er landmand. Han er ansat til 43 timer, men fra næste uge med forårets komme er det fra 7 morgen til sen aften.

Michelle Staun Heick, forælder, der nu tilmelder sig nødpasning

Nødpasning er nødvendigt

Derfor har Michelle Staun Heick meldt sine børn til nødpasning fra næste uge. Familien havde forestillet sig, at børnene kunne blive passet sammen i for eksempel børnehaven, men det kan ikke lade sig gøre, da kommunen vil mindste eventuel smittespredning mellem børn, der ikke er vant til at være sammen.

- Så vil de åbne for både dagpleje, børnehave og skole, når mine børn skal passes, og det er jo helt vildt, synes Michelle:

- Det er spild af ressourcer - også hvis der skulle komme smitte.

For Michelle har de seneste uger generelt været svære - ikke mindst fordi hun selv har diagnosen ADHD og har brug for struktur, rutiner og ro. Derfor har det også været lidt af et puslespil at tage stilling til den ældstes skoleopgaver - samtidig med at begge forældre selv har skullet passe deres arbejde og i øvrigt har skullet have familien til at fungere.

- Man kan ikke forvente, at alle forældre kan sætte sig ned i sofaen og læse masser af lektier. Det er hårdt, når man knap når skal-opgaverne, og de andre forældre spørger efter flere opgaver til deres børn. Jeg vil jo ikke have, at min datter kommer bagud, siger Michelle Staun Heick, der også har haft svært ved at have andre mennesker i sit hus netop på grund af sine egne udfordringer.

Børnene nyder det

Allerværst er dog tankerne om, at hun kan give en eventuel smitte videre til sit arbejde.

- Hvis vi får coronavirus, så er jeg ret sikker på, at vi nok skal klare den herhjemme. Vi er ikke syge ret tit, men de gamle på plejehjemmet kan ikke klare det, siger Michelle, der gør meget ud af at bruge sprit, håndvask og værnemidler på sit arbejde, men heller ikke det holder evigt.

- Det vil simpelthen være forfærdeligt, hvis man var årsag til, at andre mennesker dør, siger Michelle, der håber, at det hele snart er overstået, og livet kan vende tilbage til normalen:

- Men jeg ved jo godt, at vi nok ikke slipper udenom coronavirus. På et tidspunkt kommer vi nok til at tage stilling til det.

Og børnene - hvad siger de til det hele?

- Min søn på fem år synes det er helt fantastisk. Han skal begynde i førskole 1. april, så han siger, at han nu er færdig med at gå i børnehave. Mine børn nyder at være hjemme - og for det meste er de bare med i det, vi laver for eksempel har de i weekenden været med ude at samle hegn ind.

På onsdagene har Michelle selv kunnet passe sine tre børn hjemme, men fra næste uge bliver familien nødt til at skabe sig en mere normal hverdag. Foto: Lise Nørgaard
Solen skinner, og Lukas på fem år er ret stolt over, at han på ingen tid blev færdig med børnehaven. Forude venter førskole. Foto: Lise Nørgaard
En gyngetur i haven på en solklar dag er ikke dårligt, når man er lille og bare skal være hjemme. Foto: Lise Nørgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Politiet kom først og slukkede kælderbrand

Annonce