Annonce
Erhverv

To jubilæer og ny køkkenchef: Kro har taget hul på et begivenhedsrigt år

Dorthe Kirstine Madsen ejer Jelling Kro sammen med manden Bjarne. De håber at få ansat en ny køkkenchef på kroen i løbet af de kommende måneder, så de kan få mere tid til at udvikle andre tiltag. Foto: Anders Kynde
To jubilæer på henholdsvis 10 og 200 år skal fejres i efteråret på Jelling Kro. Men inden da håber kroejerne at ansætte en køkkenchef i en ny projektstilling.

Jelling: Lige for tiden er der stille på kroen i Jelling, mens vinteren står på. Men det betyder ikke, at kroens ejere, Dorthe Kirstine og Bjarne Madsen, ligger på den lade side.

Mens Dorthe Kirstine køber ind, holder styr på køkkenet og laver mad til selskaber og a la carte-gæster, er Bjarne godt beskæftiget med at renovere værelsesafdelingen og skifte vinduer.

Og snart håber parret at få selskab af en ny køkkenchef på kroen. En person, som skal ansættes i en projektstilling på to år.

- Vi har været i snart 10 år, og særligt de seneste år har jeg savnet én at sparre med ude i køkkenet. Vi vil ikke gå væk fra den traditionelle kromad, som vi er kendt for, men vi vil gerne udvikle konceptet på frokost- og aftenretterne i restauranten samt mad ud af huset, forklarer Dorthe Kirstine Madsen.

- Jeg kommer fortsat til at stå i køkkenet, men vil se frem til at samarbejde med en køkkenfaglig person, der brænder for god, dansk kromad. Samtidig må det også gerne være en person, der har mod på at udvikle nye madmæssige tiltag, så vi fortsat kan give lokale og turister en god madoplevelse på kroen, siger hun.

Annonce

En satsning

Dorthe Kirstine Madsen har mærket, at antallet af gæster er gået i den rigtige retning, siden hende og Bjarne overtog kroen i 2010.

- Det har givet flere indtægter, men også flere udgifter. I øjeblikket handler det for eksempel meget om bæredygtighed, hvilket jo er rigtig godt. Men det giver også udfordringer, når vi eksempelvis leverer mad ud af huset, fordi prisen på emballage er steget til det tredobbelte. Derfor kommer vores gæster også til at opleve, at der på regningen tilskrives en miljøafgift, forklarer hun.

Ansættelsen af den nye køkkenchef er både en satsning i forhold til maden og det økonomiske.

- Det er derfor, vi i første omgang har valgt, at det skal være en projektstilling på to år. Men bliver det en succes, er der selvfølgelig gode muligheder for, at køkkenchefen kan fortsætte, siger Dorthe Kirstine Madsen, som også satser på, at nyansættelsen frigiver mere tid til udvikling af andre tiltag på kroen.

Interesserede kan henvende sig med en skriftlig ansøgning til kroen senest 27. januar.

To gange jubilæum

Året 2020 er også helt særligt år for Dorthe Kirstine, Bjarne og Jelling Kro. For det første kan de fejre 10 års jubilæum som kromutter og krofatter, og for det andet fylder kroen hele 200 år.

Og det skal naturligvis fejres.

Det kommer til at foregå med et åbent hus-arrangement 6. november på Jelling Kro. Mere om det til efteråret.

Og ja, så er der også et helt særligt cykelløb, som lægger vejen forbi Jelling i sommeren 2021. Det er nemlig Tour de France, som har valgt, at de tre første etaper skal køres i Danmark, hvoraf den tredje etape er fra Vejle til Sønderborg. Selvom ruten endnu ikke er offentliggjort, er det sikkert, at monumentområdet får en vigtig rolle. Da kroen, som jo allerede er malet gul, er i første parket til monumentområdet, får den nok også masser af opmærksomhed.

- Vi kender jo ikke ruten endnu, men mon ikke, rytterne kommer til at køre lige ude foran kroen, lyder det fra Dorthe Kirstine Madsen.

Etapens rute bliver offentliggjort på et pressemøde i Vejle 4. februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Jelling

Sognehus lukker - midlertidigt

Annonce