Annonce
Vejle

To lærere testet negativ: Hurtige corona-svar giver Novaskolen håb om, at hjemsendelse kun bliver kortvarig

Novaskolen har en drejebog i skuffen, som viste sin effektivitet, da tre elever på tre forskellige klassetrin søndag og mandag fik konstateret corona. To af eleverne var søskende. Skolen valgte for en sikkerheds skyld at sende alle klassekammerater og lærere, der har undervist de smittede, hjem. Arkivfoto
Hurtige corona-test giver Novaskolen håb om, at hjemsendelsen af tre klasser kun bliver kortvarig. Når lærere og elever er testede negativ, må de vende tilbage.
Annonce

Nørremarken: Allerede mandag fik to hjemsendte lærere på Novaskolen svar på deres corona-prøver. Derfor kunne de, som erklæret smittefri, tirsdag vende tilbage på skolen og genoptage deres arbejde.

Lærerne er blandt de i alt 11 ansatte på skolen, som sammen med eleverne i tre klasser blev sendt hjem mandag, da tre elever var blevet konstateret smittede med covid-19.

- Takket være de hurtige testsvar krydser jeg fingre for, at vi hurtigt og allerede i denne uge kan genoptage undervisningen i de tre klasser, som vi sendte hjem mandag, siger skoleleder John Risberg fra Novaskolen tirsdag.

Et søskendepar, der går i 2. og 4. klasse på skolen på Nørremarken, blev søndag testet positive for corona. Derudover blev en elev i 6. klasse mandag konstateret smittet.

Annonce

Havde drejebog i skuffen

Så snart skoleledelsen fik at vide, at eleverne var smittede, fulgte man den drejebog, som Novaskolen har udarbejdet for at tackle corona. Skolen kontaktede også Vejle Kommunes skoleforvaltning og fulgte de kommunale anvisninger herfra.

- Vi har følt os rigtigt godt klædt på, og vi har oplevet en stor lydhørhed og opbakning fra vores forældre, som vi selvfølgelig har orienteret. Man kan sige, at vi valgte at gå med livrem og seler ved at hjemsende samtlige elever i de tre berørte klasser uden at skele til, om de har været i nærkontakt med de tre smittede. Men vi skønner, at når det drejer sig om børn - og som her elever på 2. klassetrin -  er det umuligt at afgøre, hvorvidt de har overholdt den indbyrdes sikkerhedsafstand på én meter. Så derfor valgte vi den fremgangsmåde, siger John Risberg.

Skolen har til gengæld ikke fulgt andre skolers eksempel og besluttet at lukke ned i en hel uge eller mere.

- Ifølge Sundhedsstyrelsens anbefalinger må elever og lærere vende tilbage på skolen, når de er erklæret smittefri.  Da vi har at gøre med de små klassetrin,  hvor de yngste ikke har prøvet fjernundervisning, skønner vi, at det er vigtigt, at få dem tilbage så hurtigt som muligt, og få gang i undervisningen i klasserne igen, forklarer skolelederen.

Annonce

Elever har undervisningshæfter klar

Novaskolens personale og ledelse begyndte lige efter sommerferien at forberede sig på, at pandemien kunne dukke op på skolen, som det netop er sket. Skolen har udarbejdet en drejebog med fem scenarier, afhængig af, hvor stort et udbrud, der skulle tackles.

Som led i forberedelserne har lærerne udarbejdet undervisningsmateriale, som eleverne på de yngre klassetrin, kan have i deres tasker. Det betyder, at de ikke vil være afhængige af fjernundervisning i en situation, hvor de bliver sendt hjem.


Jeg tror vi skal vænne os til, at der bliver opblussen og smitteudbrud jævnligt, så vi skal være forberedt, og det oplever jeg egentlig også at vi er, både her på skolen og på kommunalt og nationalt plan.

John Risberg


- De ældste klassetrin er jo blevet rutinerede i fjernundervisning, men med materialerne i tasken, kan de yngste elever også lave skolearbejde, selvom de skulle blive sendt hjem, forklarer John Risberg.

Foreløbig er ingen andre end de tre elever på 2. 4. og 6. klassetrin konstateret smittet på Novaskolen, og det får skolelederen til at anlægge en optimistisk tone.

- Jeg kan selvfølgelig ikke garantere, at alt er normalt igen inden ugens udløb, men det håber jeg, siger John Risberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Så konservativ, at det gør noget: Populær minister er ikke kandidat til CDU-formandspost, men fremtidens mand i tysk politik

Danmark

Mails afslører: Planer om at samle behandling af børn med kræft i hovedstaden har været undervejs i tre år

Coronavirus

Ny melding fra Pfizer: Vil levere vaccinedoser som lovet fra 25. januar

Vejle

Se de nyeste corona-tal: Her er flest vejlensere smittede lige nu

Vejle For abonnenter

Billund Lufthavn vil have direkte togforbindelse til Aarhus

Annonce