Annonce
Alarm 112

To mænd dømt for røverier og røveriforsøg: Den ene udvises efter afsoning

Arkivfoto: Michael Bager

Svendborg/Middelfart/Fredericia: To mænd i tyverne er mandag idømt fængselsstraffe ved Retten i Svendborg for to røveri og to røveriforsøg forskellige steder på Fyn og i Jylland.

Det skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Den ene blev idømt fængsel i to år og seks måneder. Han havde desuden begået forholdene, mens han var udeblevet efter udgang fra fængslet.

Annonce

Den anden er fra kosovo og har ikke dansk statsborgerskab. Derfor er han blevet idømt udvisning for bestandigt, når han har afsonet sin fængselsstraf på tre år og seks måneder.

De kriminelle forhold er alle begået i januar 2020. Først lavede de et røveri mod en kiosk i Svendborg den 10. januar, og siden forsøgte de uden held det samme hos en kiosk i Middelfart den 20. januar. En Superbrugsen i Egeskov ved Fredericia blev også udsat for røveriforsøg den 18. januar og røveri den 21. januar.

Udbyttet ved de to røverier var kontanter og cigaretter, og ved det sidste røveri slap de også afsted med spiritus.

Den ene af de to dømte ankede sagen til landsretten, mens den anden udbad sig betænkningstid.

To blev frifundet for røverierne

Der var yderligere to tiltalte i sagen, men de blev frifundet for røverierne og røveriforsøgene. Til gengæld blev de dømt for nogle mindre forhold. De fik henholdsvis fire og syv måneders fængsel.

- Jeg har noteret mig, at retten har vurderet beviserne anderledes end anklagemyndigheden for så vidt angår to af de tiltalte, og det tager vi nu til efterretning. Jeg er tilfreds med, at retten vurderede, at kriminalitet af denne grovhed skal resultere i udvisning for bestandigt, som påstået af anklagemyndigheden, siger anklager Andreas Dahl fra Fyns Politi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Fik et års fængsel for knivstik og indbrud: 31-årig nægtede næsten alt - og blev dømt for næsten det hele

Annonce