Annonce
Alarm 112

To mænd dømt for røverier og røveriforsøg: Den ene udvises efter afsoning

Arkivfoto: Michael Bager

Svendborg/Middelfart/Fredericia: To mænd i tyverne er mandag idømt fængselsstraffe ved Retten i Svendborg for to røveri og to røveriforsøg forskellige steder på Fyn og i Jylland.

Det skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Den ene blev idømt fængsel i to år og seks måneder. Han havde desuden begået forholdene, mens han var udeblevet efter udgang fra fængslet.

Annonce

Den anden er fra kosovo og har ikke dansk statsborgerskab. Derfor er han blevet idømt udvisning for bestandigt, når han har afsonet sin fængselsstraf på tre år og seks måneder.

De kriminelle forhold er alle begået i januar 2020. Først lavede de et røveri mod en kiosk i Svendborg den 10. januar, og siden forsøgte de uden held det samme hos en kiosk i Middelfart den 20. januar. En Superbrugsen i Egeskov ved Fredericia blev også udsat for røveriforsøg den 18. januar og røveri den 21. januar.

Udbyttet ved de to røverier var kontanter og cigaretter, og ved det sidste røveri slap de også afsted med spiritus.

Den ene af de to dømte ankede sagen til landsretten, mens den anden udbad sig betænkningstid.

To blev frifundet for røverierne

Der var yderligere to tiltalte i sagen, men de blev frifundet for røverierne og røveriforsøgene. Til gengæld blev de dømt for nogle mindre forhold. De fik henholdsvis fire og syv måneders fængsel.

- Jeg har noteret mig, at retten har vurderet beviserne anderledes end anklagemyndigheden for så vidt angår to af de tiltalte, og det tager vi nu til efterretning. Jeg er tilfreds med, at retten vurderede, at kriminalitet af denne grovhed skal resultere i udvisning for bestandigt, som påstået af anklagemyndigheden, siger anklager Andreas Dahl fra Fyns Politi.

Annonce
Navne For abonnenter

De første autografjægere har allerede banket på hjemme hos tømrerlærlingen fra Højen: Hvor langt kan Lasse mon nå i årets X Factor?

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Én aldersgruppe udgør halvdelen af de smittede - og kommunen er magtesløs: 'Hvis man kommer derud, hvor det bliver rigtig svært, må man ty til sin sunde fornuft'

VEJLE For abonnenter

Et syndigt rod i Højen: Virksomhed får tvangsbøder for bjerge af glasuld, asbest og bygningsaffald - på trods af konkurs

Alarm 112

Sikkerhedslanding i Billund: Fly fra Lanzarote fik problemer i luften

Billund For abonnenter

Plays første forstander er ansat: Han har lokale rødder og skal skabe rammerne for Grindsteds nye efterskole

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Alarm 112 For abonnenter

DSB vender på tallerken i computersag: - Vi havde den, så det er vores ansvar

Fra vild efterspørgselhåndsprit til total opbremsning inden ny bølge: Kiilto har været gennem to års turbulent rutsjebanetur

Erhverv

Vild vandrehistorie rammer Bilka: - Det er en kæmpestor and

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Vejle

Garnnøglerne ligger klar: Lad os strikke Vejle gul

Vejle For abonnenter

Avisens madanmelder får serveret en nærmest rå bøf, og tjeneren spørger: 'Hvad er det, du vil?' Det bliver en aften med flere fejl og mangler

Erhverv

Michael Mortensen-selskab køber kæmpe ejendom i Hedensted by

Annonce