Annonce
Vejle

To S-kandidater er klar til duellen om topposten

Det er nemt at se lighederne - men hvad er forskellen på Martin Sikær og Alex Vejby Nielsen, der kæmper om at blive Socialdemokratiets næste borgmesterkandidati Vejle? Vejle Amts Folkeblad har spurgt de to. Foto: Mette Mørk
Valget af ny borgmesterkandidat i Socialdemokratiet i Vejle Kommune bliver en tvekamp mellem Martin Sikær og Alex Vejby Nielsen.

Vejle: Set udefra er det lettere at se lighederne end forskellene på de to socialdemokrater, der nu skal ud i en månedlang tvekamp om at blive deres partis bud på en ny borgmester i Vejle.

Ingen af de to rager fysisk voldsomt op i landskabet. De er stort set lige gamle - Sikær 47 år og Vejby 43 år. De har fødselsdag i marts med fem dages mellemrum. De sidder begge i teknisk udvalg og er begge stort set født ind i partiet, Martin Sikær som søn af tidligere byrådsmedlem Peter Sikær, og Alex Vejby som barn af en meget aktiv socialdemokratisk familie i Aalborg.

Nu skal de så i første omgang kæmpe for at sikre sig partifællernes gunst ved spidskandidatvalget i marts.

Begge kandidater er enige om, at det er godt med et kampvalg, og i den kommende måned får partiets medlemmer mulighed for selv at bedømme ligheder og forskelle - først ved en række generalforsamlinger i de enkelte partiforeninger i Vejle Kommune og 27. februar på et møde på Vejle Bibliotek. Her har alle adgang - ikke "kun" de 600 socialdemokrater, der 9. marts får lejlighed til at stemme på en af de to kamphaner.

Hvis ikke en af de to opnår to tredjedele af stemmerne på selve opstillingsmødet, falder afgørelsen ved en urafstemning. Her vil resultatet være på plads søndag 29. marts. Senest den dag ved vi altså, om det bliver Alex Vejby eller Martin Sikær, der skal udfordre borgmester Jens Ejner Christensen (V) ved byrådsvalget 16. november 2021.

Når man skal vælge, skal man jo også pege på forskellene - så Vejle Amts Folkeblad har bedt de to om at give deres bud på, hvad der adskiller dem:

Martin Sikær: Ledelse og økonomi i fokus

Martin Sikær. Foto: Mette Mørk

Martin Sikær - medlem af byrådet siden januar 2010, sidder i økonomiudvalget, teknisk udvalg og kultur- og idrætsudvalget.

- Når jeg skal pege på noget, er det nok på det økonomiske felt, jeg har markeret mig mere end Alex. Det hænger sammen med mit arbejde i det daglige (ejer af cafeen Conrads, red.), hvor jeg har et naturligt fokus på økonomi og ledelse. Det synes jeg mangler i styret af Vejle lige nu.

Alex Vejby: Op til medlemmerne at skelne

Alex Vejby. Foto: Mette Mørk

Alex Vejby - medlem af byrådet siden januar 2015, sidder i børne- og familieudvalget og teknisk udvalg:

- Jeg mener, der er forskel på den måde vi fører politik på - men jeg vil ikke pege på noget. Det er op til vores medlemmer selv at se, hvad forskellen er, når vi møder dem.

Duellen afgøres senest 29. marts

  • Den nuværende frontfigur, Søren Peschardt, har meddelt, at han ikke vil stå i spidsen for endnu en valgkamp. Derfor skal der findes en afløser som borgmesterkandidat for Socialdemokratiet i Vejle Kommune.
  • 14. januar ved midnat udløb fristen for at melde sig, og her kunne lokalformand Anette Stenfeldt konstatere, at der var to kandidater, Martin Sikær og Alex Vejby Nielsen - begge medlemmer af den socialdemokratiske byrådsgruppe.
  • I den kommende tid præsenteres de to for medlemmerne af kommunens socialdemokratiske partiafdelinger. 27. februar er der åbent debatmøde mellem de to på Vejle Bibliotek.
  • 9. marts kan socialdemokraterne så stemme ved et opstillingsmøde. Med mindre en af de to kandidater opnår totredjedele af de afgivne stemmer, skal afgørelsen træffes via urafstemning på nettet for alle de cirka 600 partimedlemmer i Vejle Kommune.
  • 29. marts tælles stemmerne op, og dermed vil det stå klart, hvem af de to, der bliver Socialdemokratiets spidskandidat ved kommunalvalget 16. november 2021.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Jeg havde ellers glædet mig!

Erhverv For abonnenter

NPV satser på byggestart inden nytår: Posthusgrunden skal bebygges fra 'den billige ende'

Kultur

Jelling har en plan: Når du ikke må komme på festival - kommer festivalen hjem til dig

Annonce