Annonce
Vejle

To topchefer på sygehuset lod sig stikke før frontpersonale: Læserne er vrede over 'hamstring af vacciner'

"Det er ligesom, når kaptajnen forlader den synkende skude før passagererne. Det er i mine øjne no go," lyder en af kommentarerne til, at to af Sygehus Lillebælts tre direktører blev vaccineret før mange frontmedarbejdere. - Sygehus Lillebælt omfatter Vejle Sygehus og sygehusene i Kolding og Middelfart. Foto: Mette Mørk
Det er kommet frem, at to topchefer på Sygehus Lillebælt, der blandt andet omfatter Vejle Sygehus, lod sig vaccinere før sygehusets frontpersonale. Læserne er enige med regionsrådsformanden: Det er uacceptabelt.

Vejle: Er det i orden, at to topchefer på Sygehus Lillebælt er blevet corona-vaccineret før frontpersonalet?

Nej, det er det i al fald ikke, hvis man følger med i debatten på Vejle Amts Folkeblads Facebook-side, hvor bølgerne er gået højt, siden avisen tirsdag fortalte, hvordan to medlemmer af sygehusets direktion er blevet vaccineret mod corona, mens mange i frontlinjen ikke har fået stikket.

Annonce

Fyr dem uden pension

På Facebook er 25 vrede over, at de to topchefer har ladet sig vaccinere før frontpersonalet. 16 synes godt om avisens artikel, og 21 har kommenteret historien. Og her er kritikken til at få øje på:

Kim Nielsen skriver således: "Fyr dem uden pension og løn, og sørg for, at de aldrig kan blive ansat i sundhedssystemet mere. De er grådige egoister af værste slags."

En holdning, der deles af Kurt Andreasen, der skriver: "De skal bortvises, det er sgu respektløst."

Inger Møhring Rask skriver i sin kommentar: "Så tag dog to fra frontpersonalet, som ikke er på listen. Hvor svært kan det være!"

Annelise Jensen kalder det "hamstring af vacciner", mens Lene V. Sørensen kalder forklaringen fra sygehuset "tyndere end fysiologisk saltvand".

Chila Westergaard skriver i sin kommentar: "Det er ligesom, når kaptajnen forlader den synkende skude før passagererne. Det er i mine øjne no go."

Annonce

Ikke acceptabelt

Regionsrådsformand i Region Syddanmark, Stephanie Lose (V), er også klar i mælet. Hun siger:

- Vacciner skal gå til de ældre, sårbare personer samt til frontpersonalet på sundhedsområdet i særlig risiko for at blive smittet. Det er der slet ikke tvivl om. Når man ikke er frontpersonale, så skal man ikke vaccineres nu, siger Stephanie Lose til Vejle Amts Folkeblad.

- Vaccinationen af direktører er ikke acceptabel og burde ikke være sket, og det skal ikke gentage sig, siger Stephanie Lose.

Hun tilføjer, at Odense Universitetshospital, Sygehus Lillebælt og regionens øvrige sygehuse har udvidet deres tilkaldelister, så de er forberedt på lignende situationer - og så der er sikkerhed for, at alle vacciner bliver brugt.

- Og bliver brugt på de prioriterede målgrupper, siger Stephanie Lose.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Give starter ligaen i København

Hedensted

Se Knuds første stik: 766 fik med nålen på den store vaccinationsdag - og der er plads til endnu flere

Annonce