Annonce
Vejle

To Vejle-atleter har sat kursen mod OL Tokyo 2020

André Højen Christiansen er en af Danmarks bedste finnjollesejlere, og for ham vil OL være en drøm, der går i opfyldelse. Arkivfoto: Flemming Ø. Pedersen/Dansk Sejlunion
André Højen Christiansen, finnjollesejler i Sejlklubben Neptun Vejle og Stine Holtze Nielsen riffelskytte i Vejle Skytteforening satser begge på at komme til OL.
Annonce

Vejle: André Højen Christiansen er finnjollesejler i Sejlklubben Neptun Vejle og Stine Holtze Nielsen riffelskytte i Vejle Skytteforening.

Begge har en klar målsætning om at kvalificere sig til OL i Tokyo 2020. For 26-årige André Højen Christiansens vedkommende vil det være hans første OL, mens det for 28-årige Stine Holtze Nielsen vil være hendes tredje.

Stine Holtze Nielsens medaljeskab taler for sig selv: EM-guld i 10 m luftriffel. EM-sølv for hold. To gange VM-sølv i 50 m riffel for hold. Nu har hun fokus på at kvalificere sig til sit tredje OL, hvor kampen om de to OL-pladser står mellem hende og to andre kvinder.

- Det er en fordel, at min kæreste selv er skytte, så han har forståelse for, hvorfor jeg prioriterer min sport, siger Stine Holtze Nielsen.

Hendes stærke side er hendes viljestyrke - noget, der især kom til udtryk i 2014, hvor hun blev ramt af en blodprop i hjernen. Blot en uge efter stod hun atter på skydebanen.

Annonce

OL er det største

André Højen Christiansen er en af Danmarks bedste finnjollesejlere, og for ham vil OL være en drøm, der går i opfyldelse.

- For mig at se, er OL det største, du kan opnå i sejlsport. Det er en drengedrøm, jeg har haft, siden jeg var helt ung. Ved dette års EM i maj var jeg bare seks pladser fra en kvalifikation, så jeg sætter alt ind på at kvalificere mig i april 2020 ved World Cup-sejladsen i Genova, siger André Højen Christiansen.

Fra januar 2020 vil træningen foregå i Italien, Frankrig, Cannes og på Mallorca, hvor betingelserne er mere optimale for at forberede sig til kvalifikationen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce