Annonce
Vejle

To Vejle-restauranter fik hæder: Priser fra Den Danske Spiseguide uddelt i Vejle

Bent Christensen, ejer og redaktør af Den Danske Spiseguide, overrakte to priser til Daniel McBurnie, køkkenchef i Restaurant Lyst. Foto: Mette Mørk
Der var hæder til Restaurant Lyst og Treetop Restauranten, da Bent Christensen fra Den Danske Spiseguide torsdag var i Vejle.

Vejle: Smilene var brede, da Bent Christensen fra Den Danske Spiseguide torsdag var i Vejle for at dele hæder ud.

Tre Vejle-restauranter var nomineret i flere kategorier på den gastronomiske stjernehimmel, og det blev til hæder til to af restauranterne.

Festen skulle have været holdt på Dyvig Badehotel med hotellets direktør, vejlenseren John Armstrup, i spidsen, men det satte corona-pandemien i to ombæringer en stopper for. Derfor var arrangementet i stedet flyttet til pladsen foran Restaurant Lyst i Fjordenhus ved Vejle Havn.

Annonce

To priser til Lyst

Og en af priserne, "Årets Gennembrud 2020", gik til netop Restaurant Lyst.

I begrundelsen fra Bent Christensen hedder det blandt andet:

"Lyst har en sikker fornemmelse for lokale råvarers sæsonmæssige kvaliteter, med innovative fortolkninger af det gastronomisk mulige".


Lyst har en sikker fornemmelse for lokale råvarers sæsonmæssige kvaliteter, med innovative fortolkninger af det gastronomisk mulige.

Bent Christensen, Den Danske Spiseguide


Restauranten får også ros for betjeningen i helt unikke rammer.

Restaurant Lyst tog bestikket hjem foran Restaurant Syttende, der ligger på toppen af Alsik Hotel i Sønderborg, Restaurant Ghrelin i Aarhus og Restaurant Bror Ditlev i Kolding.

Samtidig vandt Restaurant Lyst også prisen "Årets Sommelier 2020" for sin "Viden om druer og vinvarianter og formidling af den viden i forhold til rådgivning om rette valg til varierende gastronomiske udtryk". Det kræver såvel en årelang træning som en skarp sans for smag, og årets prisvinder besidder alle disse fundamentale krav, hed det fra Den Danske Spiseguide om sommelier Nina Højgaard Jensen.

Hun vandt titlen foran Kristian Vestergård Frandsen, Bror Ditlev, Kolding, Ronny Frisk, Restaurant Bind, Kruså, Karin Visth, Restaurant Koks, Færøerne, og Helle Hasting, Alchemist 2.0, København.

Endelig gik prisen "Årets Restaurantchef 2020" også til Restaurant Lyst, nemlig til Rasmus Lunkov Marquart. I begrundelsen hedder det: "Kombination af høj faglig kunnen inden for såvel tjenerprofessionen som tilsvarende niveau på sommeliersiden har givet restauranten fortjent høj status. Excellent er facit".

Restaurantchefen på Restaurant Lyst vandt titlen foran Ursula Walthemann, Brace, København, Silas Souza Newes, AOC, København, Lykke Metzger, Alchemist 2.0, København, Morten Johansen, Dyvig Badehotel, Nordborg, og Rico Jørgensen, Malling Kro.

Nicolaj Møller, køkkenchef på Treetop Restauranten på Munkebjerg Hotel, tog prisen "Årets Oste 2020". Foto: Mette Mørk
Annonce

Treetops smag for oste

I kategorien "Årets Oste 2020", stod der også Vejle. Prisen gik til Treetop Restauranten på Munkebjerg Hotel, der fik prisen for at bruge "ost som basis i kreativ innovativ udformning og skaber smukke og sofistikerede smagsoplevelser".

Nicolaj Møller vandt prisen foran kollegerne fra Kong Hans, København, Lieffroy, Nyborg, Brace, København, Marchal, København,  Freja, Sønderborg, og Hotel Frederiksminde, Præstø.

Annonce

Slået på stregen

Til gengæld blev kokken på Restaurant Lyst, Daniel McBurnie, slået på stregen, nemlig i kategorien "Årets Kokkeprofil 2020". Denne titel gik til Jesper Koch, Restaurant Syttende, Sønderborg.

I kategorien deltog desuden Rasmus Munk, Alchemist 2.0, København, Kamilla Seidler, Restaurant Lola, København, og Eric Vildgaard, Restaurant Jordnær, Gentofte.

I kategorien "Årets Snacks/Appetizers/Caviar kreation 2020" blev det heller ikke til en placering til Treetop Restauranten. Her gik prisen igen til Restaurant Syttende, Sønderborg. De øvrige deltagere her var Marchal, København, Søllerød Kro, Holte, AOC, København, Falsled Kro, Millinge, og Frederikshøj, Aarhus.

Det blev heller ikke til en placering til Aagaard Kro i kategorien "Årets Landevejskro 2020". Prisen gik her til kollegerne fra Sdr. Bjert Kro, Kolding.

Heller ikke titlen "Årets Restaurant 2020" kom til Vejle, selv om Bent Christensen flere gange roste byens gastronomiske niveau. Denne titel gik til Alchemist 2.0, København.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

NPV satser på byggestart inden nytår: Posthusgrunden skal bebygges fra 'den billige ende'

Debat

Jeg havde ellers glædet mig!

Kultur

Kæmpe overraskelse: Se Danmarks bedste pressefotos

Annonce