Annonce
Give

Tocifret millionoverskud: Stor betonvirksomhed leverer endnu et solidt regnskab

Give Elementfabrik A/S leverer primært varer til byggerier i Danmark, men de eksporterer også til de andre Skandinaviske lande samt Tyskland og Polen. Arkivfoto: Mette Mørk
Trods udfordringer med corona og øget priskonkurrence præsenterer Give Elementfabrik A/S igen et overskud på den gode side af 20 millioner kroner.

Give: For niende år i træk kan Give Elementfabrik A/S præsentere et regnskab med et tocifret millionregnskab på bundlinjen.

Virksomheden, der producerer, leverer og monterer præfabrikerede beton til især landbrug-, erhverv- og detailhandelsbyggerier, endte således seneste regnskabsår med et overskud på 22,3 millioner kroner.

Det fremgår af Give-virksomhedens årsregnskab, der gælder for perioden fra 1. juli 2019 til 30. juni 2020.

Annonce

Ifølge administrerende direktør Henrik Skytte Damø har det været muligt at levere et tilfredsstillende resultat trods øget udbud, lavere markedspriser og nedgang i landbruget. Coronapandemien har også medført, at enkelte projekter er blevet udskudt til næste regnskabsår. Generelle kapacitetsudvidelser i branchen har ligeledes ført en øget priskonkurrence med sig, fremgår det af årsregnskabet.

At det alligevel har været muligt at sikre et positivt resultat skyldes blandt andet et strategisk fokus på salg til erhvervsbyggeri. Her har især salget af vægelementer til industri- og detailbyggeri udviklet sig positivt.

- Vi oplever indenfor erhvervssegmentet stor efterspørgsel på vores isolerede betonelementer, der bliver taget godt imod blandt andet hos landets dagligvarebutikker.

- Dertil kommer, at vi igen i år har haft god aktivitet indenfor byggerier, der relaterer til CO2-neutral og vedvarende energi, udtaler Henrik Skytte Damø.

Corona har udskudt projekter

Direktøren fortæller til Vejle Amts Folkeblad, at Give Elementfabrik A/S på det seneste har leveret elementer til en ny Rema 1000-butik i Skibet samt den nye Aldi i Give, der ligger få hundrede meter fra fabrikken på Hjortsvangen. Derudover har betonvirksomheden bidraget til den fortsatte opbygningen af en tørhavn i Taulov ved Fredericia samt et stort distributionscenter i Horsens for Reitan Distribution, som leverer varer til Rema 1000.

Give Elementfabrik A/S

Give Elementfabrik A/S blev etableret af Jens Eskildsen i 1964.

Ved fabrikkens start var produktionsarealet omkring 500 m2 og selve grundarealet 8.000 m2. Siden der produktionen udvidet flere gange, i dag udgør produktionshaller, lager og administration mere end 18.000 m2, fordelt på et samlet grundareal på 112.000 m2.

Tidligere leverede virksomheden hovedsageligt materialer til landbrug i ind- og udland, men i takt med stagnation i landbrugsbyggeriet begyndte virksomheden at producere elementer til industri- og detailhandelsbyggerier.

I driftsåret 2018/2019 skete en regnskabsmæssig opdeling mellem Give Elementers tre selskaber, Give Elementfabrik A/S, NS Give Elementer A/S og Lundsby Industri A/S. Siden har Give Elementer-gruppen haft særligt fokuseret på salg til erhvervsbyggeri.

I alt er der samlet set over 150 ansatte i koncernen.

Dertil kommer forskellige landbrugsbyggerier, selvom den branche har været nedadgående. Netop indenfor landbruget forventer Give Elementfabrik A/S, at der kan komme mere gang i markedet igen. I ledelsesberetningen, der indgår som en del af det offentliggjorte regnskab, peges der på, at en afklaring om Brexit-situationen kan skabe øget omsætning. Det samme kan ske, hvis der opstår mere tryghed om de sporadiske udbrud af svinepest, der har været i Danmarks nabolande, samt de faldende svinepriser.

- Der er altid et eller andet, der skygger ude i horisonten. Det her med landbruget har ikke været lige så aktivt som i de tidligere år, men til gengæld har vi fået samlet op på erhvervsbyggerier og detail. Dermed har vi, synes vi selv, alligevel kunnet skabe en fornuftig vækst i vores tal, fortæller Henrik Skytte Damø.

Henrik Skytte Damø har været administrerende direktør for Give Elementfabrik siden sidste år. Pressefoto

Udover landbruget har andre ting også coronakrisen udfordret virksomheden. Den har medført, at enkelte projekter er blevet udskudt til næste regnskabsår, står der i årsregnskabet.


Vi oplever indenfor erhvervssegmentet stor efterspørgsel på vores isolerede betonelementer, der bliver taget godt imod blandt andet hos landets dagligvarebutikker.

Henrik Skytte Damø, administrerende direktør Give Elementfabrik A/S


Annonce

Fokus på grøn omstilling

Internt har Give Elementfabrik A/S lavet tiltag, der skal forberede virksomheden til de kommende år. De har valgt at investere i mere effektivt og CO2-neutralt procesudstyr, så produktionen af de varer, de laver, bliver mere grøn.

Desuden arbejder virksomheden med, at naturligt overskudsmaterialer og procesvand bliver genbruges i produktionen til gavn for det samlede CO2-aftryk. I samme forbindelse støtter og deltager Give Elementfabrik A/S i Dansk Betons  ´Bæredygtig Beton Initiativet'. Her arbejder man sammen i branchen for at sænke CO2-aftrykket fra betonbyggeri med 40-50 procent.

I det nyligt offentliggjorte regnskab fremgår det, at egenkapitalen er steget fra 70 til 92 millioner kroner.

Sidste år havde Give Elementfabrik A/S et overskud på 36,8 millioner kroner. Her skal det dog nævnes, at det resultat blev positivt påvirket af et frasalg af et forretningsområde.

Tæller man virksomhedens datterselskab Lundsby Industri A/S med, har koncernen over 150 ansatte.

Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

Minut for minut: Sådan fik VB et enkelt point mod de danske mestre

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Stopper i politik: Den squaredansende tømrer takker af

Erhverv For abonnenter

Efter deltagelse i Løvens Hule: Mutebox trodser 2020-rutchebanetur og runder millionen

Vejle Boldklub

VB overkom chokstart og hentede fortjent point mod mestrene i vild kamp

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: VB's brasilianske troldmand var den bedste mod Brøndby - flere gjorde det godt

Hedensted For abonnenter

To haveejere går hver sin vej til biodiversitet: Det værste er haver kun med græs

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Give

Slut med at vise coronapas i Givskud Zoo

Erhverv

Jens' økologiske mikrobageri har været en bragende succes: - Jeg kan ganske enkelt ikke følge med

Sport

Se triumfen i billeder og video: Rindoms vilde rutsjebanetur endte med guld

Danmark

Gode råd fra advokaten: Det skal du huske, når du skal flytte nærmere dit studie

Kultur For abonnenter

De brølende 70'ere: Ny VB'er på landsholdet, vokseværk i lufthavn og fodgængere på ny asfalt

Billund

23-årige Mathias har optimeret sine vaner og soverutiner: - Jeg kan mere som selvstændig, når jeg har det godt

Annonce