Annonce
Børkop

Toftumbroen har samlet politikerne: - Vi skal kigge 100 år frem

Vejle Kommune vælger at kigge mange år frem med planerne om en ny bro ved Toftum. Foto: Mette Mørk
En ny Toftumbro bliver efter al sandsynlighed til noget, og det har åbnet for tanker, der skal række 100 år frem. Deriblandt en ny forbindelsesvej og dobbeltrettede cykelstier, der skal forbinde Børkops vestlige bydel med idrætsanlægget i Gauerslund.
Annonce

Børkop/Toftum: En ny ringvej vest om Børkop. Og en dobbeltrettet cykelsti langs Toftumvej, både før og efter broen over jernbanen i Toftum.

De tanker har været en del af budgetforhandlingerne, som politikerne i Vejle Kommune er blevet enige om at stemme for.

- Vi har sat os ned og tænkt fremad i det, man kan kalde den store Børkopplan. For alle parter arbejder på at få en ny bro i Toftum, og det er anledning til, at de udfordringer, det giver, skal kunne løses på en måde, der kan holde i 100 år, siger Jens Ejner Christensen (V), der er borgmester i Vejle Kommune.


Vi har sat os ned og tænkt fremad i det, man kan kalde den store Børkopplan.

Jens Ejner Christensen, borgmester


Det er afsat 22 millioner kroner i budgettet de kommende år, for der lægges op til, at Banedanmark vil bygge en ny bro over jernbanen ved Toftum. Men den bro vil Banedanmark kun bygge i størrelsesforholdet en til en i forhold til den gamle, og den er alt for smal og ikke egnet til de trafikale udfordringer, der er i området.

Og en smal bro vil slet ikke kunne klare den ekstra trafik, der vil opstå ved udbyggelsen af skole- og idrætsområdet i Gauerslund.

- Vi signalerer meget tydeligt, at vi ønsker en god løsning i Toftum. Det skal være en løsning, hvor der er styr på trafiksikkerheden, og som gavner hele området, siger borgmesteren.

De 22 millioner kroner vil kunne betale en udvidelse af den planlagte bro. Og det vil kunne betale for dobbeltrettede cykelstier langs Toftumvej. På begge sider af broen.

Annonce

Hvad venter?

Men med i budgettet står der også, at kommunen på sigt forpligter sig til at kigge bredere i de kommende år. Forligspartierne i årets budgetforlig har forpligtet sig til at være opmærksom på en vestlig forbindelsesvej i de kommende års budgetlægning.

Her tænkes i en fortsættelse af ringvejen fra Brandtlundvej til tunnelen under motortrafikvejen ved Vognvadsvej. Det vil være en vejforlængelse på 1250 meter.

Det er en idé, der har været på bordet længe, og som ligeledes vil kunne åbne for, at der kan bygges omkring 500 boliger i området. Det har kommunen tidligere på året meldt ud. Men vejen vil også, ifølge borgmesteren, være en god løsning rent trafikalt. Også for de bløde trafikanter.

- Det er stadig kun på tankeplan. Men baggrunden for idéen er, at det vil kunne blive en vej, der vil løsne op for meget trafik. Også den bløde, for hvis der er cykelsti hele vejen, vil det blive den vej, mange i den vestlige ende af Børkop vil tage til og fra sportspladsen i Gauerslund, forklarer Jens Ejner Christensen.

Ud over en ny forbindelsesvej vest om Børkop tænkes der i Børkopplanen også i cykelvej i selve Gauerslund by.

Kortet her er gammelt, så der tænkes ikke længere i en tunnelløsning og en stibro. Men der tænkes i et ny bro. Vejforlængelsen og cykelstierne tænkes der stadig i. Illustration: Vejle Kommune.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Beboertalsmand efter flere smittetilfælde på Søndermarken: Regionen bør tilbyde corona-test til alle i Løget

CORONAVIRUS

Live: Kæmpe smitteudbrud på populær Aarhus-bar - Genbrug af drikkeglas og ingen afspritning

Annonce