Annonce
Hedensted

Tom kostskole i spil som botilbud: Lokale vender tommel op

Det vil koste knap fem mio. kr. at starte Kildejberget op som et midlertidigt botilbud under voksenhandicap. Et tilsvarende beløb har politkerne afsat netop til formålet. Arkivfoto

Det er en god idé at tage Kildebjerget i brug som midlertidigt botilbud til handicappede, mener lokalrådet i Stouby og et byrådsmedlem fra lokalområdet.

Stouby: Forslaget om at samle flere tilbud i voksenhandicap i den tidligere kostskole Kildebjerget på Sanatorievej er sparket til hjørne af politikerne i økonomiudvalget i Hedensted Kommune. Men i Stouby har forslaget fået en varm modtagelse.

Ole Lyse, formand for Stouby og Omegns Lokalråd, byder voksenhandicap velkommen og glæder sig over, at der måske kan komme aktivitet på stedet, som har stået hen, siden de seneste brugere, Østjyllands Privatskole, pakkede sammen tidligere på året.

- Jeg kan kun være meget tilfreds, hvis det igen bliver en form for institution, der kan holde stedet pænt og rent, siger formanden.

Jeg kan kun være meget tilfreds med, at det igen bliver en form for institution, der kan holde sted pænt og rent.

Ole Lyse, formand, Stouby og Omegns Lokalråd.

Har før vist støtte

Han gætter på, at der lokalt vil være interesse for at bakke op om de forskellige handicaptilbud. - Da der var kostskole på Kildebjerget, havde den en støttekreds på 200 medlemmer. Jeg tror, der også vil være stor interesse for at støtte og hjælpe en ny institution, siger han.

Også Erling Juul, byrådsmedlem med bopæl tæt på Stouby, synes om forslaget.

- Det er en rigtig god ide. Kildebjerget har tidligere været i brug til mennesker med udfordringer, og det fungerede godt i rigtig mange år, siger han.

Annonce

Ikke besluttet endnu

Venstre-politikeren mener ikke, at beliggenheden uden for byskiltene er et problem, og at afstanden til by ikke er længere end for andre af kommunens institutioner.

Han forventer, at ejendommen bliver sat i stand og opdateret, hvilket forvaltningen også lægger op - hvis altså forslaget vedtages.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Sherif Haps er egentlig bare en glad mand fra Grindsted: Nu er hans videoer blevet vist 13 millioner gange på YouTube

Debat

Jeg havde ellers glædet mig!

Erhverv For abonnenter

NPV satser på byggestart inden nytår: Posthusgrunden skal bebygges fra 'den billige ende'

Kultur

Jelling har en plan: Når du ikke må komme på festival - kommer festivalen hjem til dig

Annonce