Annonce
Billund

Tonen er for hadefuld: Politikere trækker sig fra debatten på Facebook

Bjarne Larsen og Robert Terkelsen (V) har valgt ikke at bruge Facebook ret meget til politisk debat. Tonen er ofte for hård. Ann Charlotte G. Vilstrup (S) er enig, men bruger alligevel det sociale medie til diskussioner. Fotocollage: Annette Bruun Jarl

Flere byrådsmedlemmer i Billund Kommune afholder sig fra at debattere på Facebook. Tonen i debatten er simpelthen ikke god nok, lyder det fra politikerne.

Annonce

Billund kommune: Tonen i debatter på Facebook er ofte så hård og fyldt med personangreb, at flere byrådspolitikere i Billund Kommune generelt holder sig fra at debattere på det sociale medie.

Redaktionen har kontaktet alle byrådsmedlemmer for at høre, om de har oplevet trusler, chikane eller hadefuld retorik i deres egenskab af lokalpolitikere. Mens størstedelen hverken har oplevet trusler eller chikane, siger flere dog, at tonen på Facebook afholder dem fra at ytre sig i debatten.

- Der er generelt en god tone mod os som byrådspolitikere, men kæden hopper engang imellem af på Facebook. Jeg har ikke oplevet det imod mig selv, men jeg synes kommentarerne kan blive meget grove og personlige, og netop af den grund bruger jeg ekstremt sjældent Facebook til at debattere, siger Robert Terkelsen (V).

Bjarne Larsen (V) har ligeledes valgt at tage en vis afstand til de sociale medier på grund af tidligere oplevelser uden for sit virke som byrådspolitiker.

- Folk skal selvfølgelig have lov til at ytre sig, men jeg har oplevet, at der i debatten på de sociale medier er blevet gået efter personen i stedet for bolden. Det er ubehageligt at være den person, som det går ud over, siger Bjarne Larsen.

Dette gjorde vi

Det kom for nylig frem, at borgmesteren i Vejen Kommune har modtaget trusler i en omstridt sag om en vej, og han er derfor under beskyttelse.På redaktionen satte vi os derfor til at undersøge, hvordan byrådspolitikerne i Billund Kommune oplever tonen mod dem i dag.

Vi har derfor ringet til alle byrådsmedlemmer og spurgt, om de har oplevet trusler eller chikane, og hvordan de generelt oplever tonen mod dem.

Annonce

Mangel på dialog

Fra byrådskollega Jørn Poulsen (V) lyder det:

- Det sker, man har lyst til at skrive noget på de sociale medier, men hvor man ikke gør det alligevel. Uanset hvad, er der nogen, der læser det, man skriver på en anden måde, end det var tiltænkt.

Også Stephanie Storbank (V) har valgt ikke at være ret meget på Facebook som politiker. Hun foretrækker at tage snakken direkte.

Andre politikere som Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup er og vil fortsat være meget aktive på Facebook, men heller ikke her er der roser til debatten:

- Nogle har direkte skrevet til mig, at jeg er en "hellig ko" og en "dum kælling" i forbindelse med sagen om røgfri arbejdstid. Dem blokerer jeg simpelthen, siger hun og tilføjer:

- Jeg synes, mange skriver primært for bare at være uenig og til en vis grad også nedladende. Når jeg så lægger op til en konstruktiv dialog, eller jeg inviterer folk til en kaffesnak, er man slet ikke interesseret. Intentionen er ikke at komme i dialog, men bare at komme med en mening om, at den beslutning, vi har truffet, er fuldstændig åndssvag - og det vi i øvrigt også.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Hetek satser på sikring

Annonce