Annonce
Erhverv

Tonstung millionordre til lille industrivirksomhed

Direktør og eneejer Lars Hansen glæder sig ud over den store ordre over, at P. Lindberg Industri A/S har klaret sig gennem coronakrisen, fordi der har været nok at se til inden for vindmøllebranchen. Foto: Carsten B. Grubach
P. Lindberg Industri A/S skal levere udstyr til offshore-industrien.
Annonce

RØDDING: Når møllevinger vejer over 55 tons og er over 108 meter lange, skal der robust udstyr til at håndtere dem.

P. Lindberg Industri A/S i Rødding har i de senere år specialiseret sig i at levere udstyr til store vindmølleproducenter som Siemens Gamesa og LM Wind Power i Lunderskov, og virksomhedens særlige viden på området er i år resulteret i den største ordre, den nogensinde har fået.

- Vi skal levere fire vognsæt, som skal være klar i uge 1, 7, 12 og 16 næste år, og vi har halvdelen af vores ansatte i gang med arbejdet, fortæller direktør og eneejer Lars Hansen.

Han vil ikke ud med det eksakte beløb, P. Lindberg Industri får for arbejdet, men han vil dog gerne bekræfte, at der er tale om et tocifret millionbeløb.

Annonce

Projektet varer et år

I en lejet hal tæt på domicilet på Industrivej i Rødding arbejdes der med tonstunge stålelementer, som skal sættes sammen, så de kan bære de store vindmøllevinger, som blandt andet skal stilles op ude i Nordsøen. Og projektet kommer til at tage et års tid fra prissætningen i foråret til afleveringen af det sidste vognsæt i april næste år.

- Vi har i forvejen været nødt til at leje en ekstra hal, fordi vi generelt mangler plads, og vi har også måttet hyre folk udefra for at klare opgaven, siger Lars Hansen

Han glæder sig foruden den store ordre over, at P. Lindberg Industri A/S har klaret sig gennem coronakrisen, fordi der har været nok at se til både inden for vindmøllebranchen, hvor virksomheden i de senere har hentet en stor del af sin omsætning, og i fødevarebranchen, som man også leverer en del maskiner til.


Vi har i forvejen været nødt til at leje en ekstra hal, fordi vi generelt mangler plads, og vi har også måttet hyre folk udefra for at klare opgaven.

Lars Hansen, P, Lindberg Industri A/S


- Ud over håndteringsudstyr til vindmølleproduktionen leverer vi bygningstål til byggerier og udstyr til procesanlæg, tanke og rørføring til lokale kunder som Isover, Brdr. Hartmann, Teknos og Nowocoat. Alt sammen inden for en radius på 100 kilometer. Så på det område er vi meget lokale, mens vi leverer vindmølleudstyr over der meste af verden, siger Lars Hansen.

Annonce

Købte firma for 15 år siden

- Vi kan ikke klare det hele selv, og derfor lejer vi arbejdskraft og bruger underleverandører. Vi har smede, konstruktører og ingeniører ansat, og vi har lidt svært ved selv at skaffe arbejdskraft, erkender Lars Hansen, der har en fjern fortid som lærling i virksomheden, inden den blev udskilt fra den del, der sælger landbrugsmaskiner og diverse udstyr i postordre til landbruget og i dag holder til i Vejen.

To gange P. Lindberg

  • Moderfirmaet P. Lindberg blev grundlagt helt tilbage i 1855 som landbrugssmedje.
  • I 2008 blev virksomheden opdelt i to selskaber, P. Lindberg Industri A/S, som udfører specialopgaver i alle former for metaller og industrimontage, og P. Lindberg A/S, der fra sin adresse i Vejen sælger landbrugs- og haveprodukter til private og professionelle.

Lars Hansen er uddannet landbrugsmaskine-mekaniker, maskintekniker og konstruktør og blev for 15 år siden, da han havde sit eget rådgivningsfirma, tilbudt at købe P. Lindberg Industri. Det gjorde han sammen med to andre, som han siden har købt ud.

- Siden starten af 90’erne har vi lavet værktøjer og håndteringsudstyr for LM, og maskinerne er lige som møllevingerne blevet større og større, og udstyret udvikles hele tiden. Så vi har leveret til fabrikkerne i 15 lande, siger direktøren, der ikke kun på grund af den store Siemens-ordre ser masser af fremtidsmuligheder inden for vindmøllebranchen.

Samtidig erkender han, at P. Lindberg Industri, der udfører specialopgaver i alle former for metaller og industrimontage i mange brancher, ofte er for lille og derfor behøver hjælp udefra.

- Vi siger jo ikke nej til andre ordrer, så i perioder er vi nok oppe på 50 mand, påpeger direktøren, der har indset vigtigheden af ikke at lægge alle æg i en kurv.

Lars Hansen ved noget af det tunge materiel, P. Lindberg Industri A/S leverer. Foto: Carsten B. Grubach
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Krav, undtagelser og straf: Her er alt, du bør vide om reglerne om mundbind

Give For abonnenter

Sygepleje-elev under den spanske syge: Jeg stod alene med den døde mand - og alle de andre patienter

Annonce