Annonce
Vejle

Toppolitikere har fokus på Tirsbæk og Engum

Udkastet til den lokalplan, der i øjeblikket er på vej gennem det politiske system. lokalplan handler i første omgang om et område til 110 boliger og en daginstitution, der her er markeret med prikker. Men som det fremgår af kortet, er der mulighed for yderligere lokalplaner for området tættere på Juelsmindevej. Illustration fra teknisk forvaltning

Økonomiudvalget var på rundtur for at se på muligheden for sammenhæng mellem Tirsbæk Bakker og landsbyen Engum med skole og institutioner

Vejle: Skal børnene fra boligområdet i Tirsbæk Bakker have en sikker skolevej til skolen i nærliggende Engum - og hvordan kan den etableres?

Det var noget af det politikerne ved selvsyn skulle have en fornemmelse af, da økonomiudvalget mandag var på en lille udflugt til det yderste Bredballe. Her er der fuld gang i det store boligområde Tirsbæk Bakker, der fuldt udbygget kan nå op på 1.400 boliger.

- Det er et af vores vigtigste udviklingsområder. Derfor ville vi gerne have en fornemmelse af området og de muligheder, der er, fortæller borgmester Jens Ejner Christensen (V).

Ikke mindst sammenhængen med Engum er interessant. Her har blandt andet lokalrådet i Engum peget på, at det store villakvarter et par kilometer længere mod sydvest, kan være med til at sikre udvikling - også i deres landsby. I dag tæller Engum skole 146 elever og går fra 0. til og med 6. klasse.

Kæmpe udstykning

Siden 2009 har selskabet Tirsbæk Bakker A/S arbejdet på at udvikle et boligområde i et 380 hektar stort område mellem det nuværende Bredballe og Juelsmindevej.Den oprindelige helhedsplan for området rummede 1000 boliger, men da en golfbane i foråret er pillet ud af planlægningen, vil der være plads til mindst 300 boliger ekstra.

I dag er der bygget 410 boliger - det betyder, at alt er udsolgt. Hvis byrådet godkender en ny lokalplan er der mulighed for at udstykke 110 nye grunde, der bliver sat til salg i løbet af efteråret.

Helhedsplan

- Skoledistrikter, daginstitutioner og infrastruktur, er noget af det, vi skal have set på. Det er jo vigtigt for kommende beboere, at de ved, hvad de kan vente - udover at få en bolig i et naturskønt område, siger Jens Ejner Christensen.

Dermed udtrykker han stort set præcist, hvad lokalrådet i Hornstrup i sidste uge gav udtryk for. Her efterlyser man en helhedsplan for det villaområde, der er under planlægning lige syd for de tre små landsbyer, der tilsammen udgør det lille Hornstrup Sogn.

Boligudvikling fylder meget på den politiske dagsorden. Vejle Kommune hører stadig til de hurtigt voksende i Danmark. Det seneste år er indbyggertallet i den cirka 113.000 store kommune vokset med 1500, og selvom noget tyder på, at væksten de seneste måneder er faldet til et mere "normalt" niveau på omkring 1.200 til 1.300 om året, er der stadig brug for flere boliger. Og som kommunaldirektør Niels Ågesen udtrykker det, er tilflytningen jo også noget af det, bystyret har mulighed for at påvirke ved at udvikle attraktive boligområder.

Annonce

Med i budgetforhandlinger

På mandagens udflugt blev der ifølge borgmesteren ikke indgået politiske aftaler. Der vil være brug for investeringer over en årrække i det nye boligområde i udkanten af Bredballe. En daginstitutionen er på tegnebrættet, og udvalget blev præsenteret for en mulig placering i bebyggelsesplanen.

- Og når vi bygger en institution, ved vi jo, at der om seks-syv år er brug for et skoletilbud. Derfor er det sikkert, at vi kommer til at investere en del - men det hører naturligt hjemme i de politiske forhandlingerne om næste års budget - som vi snart tager fat på. Og så skal vi selvfølgelig have aftaler med investoren i området, siger borgmesteren med henvisning til selskabet Tirsbæk Bakker, der har direktør Morten Hansen i spidsen.

Som nævnt er det ikke mindst lokalrådet i Engum, der arbejder for at sikre sammenhæng mellem planerne syd for Juelsmindevej og Engum. Her har Engum-borgerne i flere omgange peget på, at der er brug for en tunnel under den trafikerede vej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Landsholdslæge bekræfter hjertestop: Men alle test ser fine ud

Sport

Vejle-boksere tror på medaljer

Vejle

Varm opbakning til udendørs musikfester: Bare gi' den gas, unge venner - alle de sure gamle må stikke hø i ørerne!

Annonce