Annonce
INSPIRATIONSPRISEN

Torben Larsen viser vejen i kampen mod mangel på arbejdskraft: Derfor fortjener han Inspirationsprisen

Give Steel har købt en lastbiltrailer og indrettet den til undervisning i svejsning. Det betyder blandt andet, at indsatte i fængsler kan få et AMU-bevis. Foto: Thomas Maxe
Alle fortjener en fair chance og får det hos Give Steel - også indsatte i landets fængsler. Ifølge direktør Torben Larsen er det en del af samfundsansvaret at uddanne næste generation på arbejdsmarkedet.

SYDJYLLAND: We grow people.

Det er ordlyden på den lastbilscontainer, som holder foran Give Steel i Brande. Og der er noget om snakken, for de får ikke bare mennesker til at vokse i virksomheden, der producerer stålspær og andre tunge konstruktioner. De får også arbejdskraften til at vokse og viser vejen til at løse det samlede erhvervslivs største udfordring netop nu; manglen på hoveder og hænder.

Containeren er indrettet med kabiner til undervisning i svejsning. En spidskompetence blandt mange af de mere end 400 ansatte hos Give Steel. Inde i containeren har blandt andre indsatte i Statsfængslet i Sdr. Omme eller Enner Mark ved Horsens og unge, der er havnet på kanten af samfundet, fået et AMU-bevis og dermed en mulig vej til arbejdsmarkedet.

Annonce

Belønningen for Give Steels administrerende direktør og ejer, Torben Larsen, er, at han får udvidet sit udbud af arbejdskraft, fordi han og virksomheden selv gør en indsats og kigger andre steder end det lokale jobcenter. Men det er langtfra hele forklaringen.

Alle fortjener fair chance

For Torben Larsen er det et samfundsansvar at være med til at uddanne næste generation, og alle - uanset fortid og baggrund - fortjener en fair chance. Det handler kort fortalt om ordentlighed og at opføre sig over for andre, som man ønsker, at de skal være mod én selv.

Den dag jeg ikke er her længere, så vil jeg gerne huskes som én, der gjorde en forskel i menneskers liv.

Torben Larsen, administrerende direktør, Give Steel

- For mig handler det om den måde, vi behandler hinanden på som mennesker. Vi har alle haft et liv, som vi ikke nødvendigvis har været 100 procent herre over, og vi er forskellige. Men vi er alle sammen mennesker, og mange af os trives godt med respekt, gensidig tillid og klare rammer, forklarer Torben Larsen i et interview med Erhverv+ fra november i fjor og fortsætter:

- Ikke alle i vores organisation kunne fra starten se værdien af indsatsen, men sælgerne har erfaret, at vores kunder også sætter pris på vores CSR-indsats. Måske fordi vores sociale engagement understreger, at vi er ordentlige mennesker, også når vi skal løse projekter sammen.

Annonce

Stålmand med guldhjerte

Torben Larsen stiller sig også gerne frem og råber retur, når kollegerne klager over manglen på ledige hænder. For de kunne jo bare som ham begynde selv at gøre noget ved sagen og være aktive frem for passive.

- Som virksomhed med omkring 400 medarbejdere skal og bør vi have plads til den her gruppe af unge mennesker. Og det koster jo ingenting. Det er kun et spørgsmål om holdning. Vi tager unge mennesker ind, og så giver vi dem en chance. We grow people. Det er rigtig vigtigt for os. Det er det, vi lever og ånder for. At hjælpe mennesker. At løfte mennesker. At få dem godt i gang på arbejdsmarkedet. Gøre en forskel i menneskers liv, siger stålmanden med et hjerte af guld og tilføjer:

- Den dag, jeg ikke er her længere, så vil jeg gerne huskes som én, der gjorde en forskel i menneskers liv.

Derfor fortjener Torben Larsen EY Entrepreneur Of The Year Inspirationsprisen for Syd- og Sønderjylland, som Brande hører til i vækstskaber-konkurrences regi. Og hvis nogen er i tvivl, så kan de bare kigge et år tilbage. Her var Give Steel og Torben Larsen nemlig runner-up både i regionsfinalen og i kategorien Sustainability (bæredygtighed) ved landsfinalen.

Om Inspirationsprisen

  • EY Entrepreneur Of The Year Inspirationsprisen bliver for anden gang uddelt af Erhverv+ på Fyn, i Syd- og Sønderjylland samt i Midtjylland.
  • Selve prisoverrækkelsen sker i forbindelse med vækstskaber-konkurrencens regionsfinaler i Odense torsdag 25. november, i Kolding mandag 29. november og i Aarhus tirsdag 30. november.
  • Prisen går til en erhvervsleder i regionen, der viser et væsentlig engagement eller har en særlig betydning for erhvervslivet lokalt/regionalt. Det kan være en af konkurrencens deltagere, men kan også være andre erhvervsledere, der i kraft af initiativer og aktiviteter og en vedholdende indsats gør en forskel for andre i området.
  • Det er læserne af Erhverv+, der indstiller kandidaterne til EY Entrepreneur Of The Year Inspirationsprisen.
  • Prisen blev i 2020 tildelt Ali Celik, administrerende direktør, HR-On (Fyn), Peter Skou, formand for Business Vejle (Syd- og Sønderjylland) og Henrik Burkal, administrerende direktør, Rema 1000 Danmark (Midtjylland).
Annonce
Erhverv For abonnenter

Ødelagt pullert gav fri adgang for ulovlig trafik, og Gunhild følte, at hendes seng stod på en motorvej: Derfor tog det månedsvis at få det fikset

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Stephanie frygter, at hendes morfar sidder fast eller glider i pløret: Nu er der kommet nyt grus på den udskældte plads ved testcentret

Vejle For abonnenter

Nyvalgt byrådsmedlem flyttede til Vejle på grund af en mand: Ægteskabet holdt ikke, men det gjorde kærligheden til Danmark

Alarm 112

Melding om lejlighedsbrand på Langelinie: Politi og brandvæsen talstærkt til stede

Billund

20-årige Chris bygger rækkehuse sammen med sin far: De er i gang med at bygge 34 nye i Billund

DR-chef stopper efter sag om grænseoverskridende adfærd

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Erhverv

Derfor er Vejle-restauratør glad trods udsigten til nye stramninger:  'Det er et lille indgreb'

Vejle For abonnenter

Se dronevideoen: Vejle midtby fik i al ubemærkethed en ny bro hejst på plads - derfor vil langt over 1000 biler dagligt køre over åen

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Hedensted

Ny pakkeløsning hos Min Købmand i Daugård: Tager imod Postnord-pakker fra både Hedensted og Løsning

Vejle Boldklub For abonnenter

Status efter VB's skuffende efterår: De middelmådige og dårlige præstationer var i klart overtal

Vejle

Tirsdagens uhyggeligt høje smittetal er overgået: Smitten stiger med raketfart i flere vejlensiske sogne - og ét stort sogn står for hver 10. smittede

Annonce