Annonce
Billund

Torkild Christensen har 40 års jubilæum som kræmmer

Torkild Christensen kan i år fejre 40 år som kræmmer på Vorbasse Marked. Foto: John Randeris
Torkild har gennem tiden solgt lidt af hvert, fra professorterninger og kassettebånd til kort og papirvarer.

Vorbasse: Hvert år har Torkild Christensen en stand på Vorbasse Marked, og det er efterhånden blevet til 40 år.

- Jeg har solgt lidt af hvert gennem tiden. I 1980’erne solgte jeg blandt andet professorterninger, importeret fra Asien. De var lidt specielle og meget populære, fortæller Torkild.

I år er standen delt i to, og i den ene ende sælger han papirvarer og kort, det vil sige takkekort, indbydelser, fødselsdagskort og så videre. I den anden ende sælger resten af familien blandede ting og sager.

- Vorbasse Marked er noget, hvor hele familien deltager. Det sjove er, at mine på børnebørn på 15, 12 og 11 år alle er interesseret i at komme med og hjælpe med at betjene. Det er lige før, vi andre ikke kan komme til bordet, siger Torkild og leer. Han regner med, at de bliver et sted mellem 10 og 20 mennesker inklusiv familie og venner.

Første gang han tog på Vorbasse Marked, var det sammen med en kammerat.

- Vi gjorde det bare for interessens skyld. Da vi startede, var der regnvejr i to dage, og vi tjente lige nok til en kasse øl.

Det afskrækkede dog ikke Torkild for at vende tilbage år efter år, og han synes, at markedet på mange måder ligner sig selv som for 40 år siden.

- Det er bare blevet meget større, siger Torkild.

Annonce

Da vi startede, var der regnvejr i to dage, og vi tjente lige nok til en kasse øl.

Torkild Christensen, kræmmer

At sælge Jodle Birger

Torkild Christensens egen stand har også haft voksværk lige som Vorbasse Marked. Han og familien har i dag har et 56 kvadratmeter stort telt.

- I begyndelsen havde vi kun et villatelt, og det var træls, når det begyndte at regne, for så skulle vi rykke alle varerne ind. Med det store telt er det hele overdækket.

Torkild er kræmmer i sin fritid, men han kan ikke løbe fra, at han er og bliver en handelsmand. Da han var på arbejdsmarkedet, var han både indkøber og senere direktør for en virksomhed, der solgte papirvarer.

Torkild er gennem tiden blevet overrasket over, hvad der er muligt at sælge på Vorbasse Marked.

- I slutningen af 1980’erne mødte jeg en mand, der mente, jeg skulle sælge Jodle Birger kassettebånd for ham på markedet. Jeg gjorde lidt grin af ham, men de endte med at sælge rigtig godt, fortæller Torkil.

Han satser på, at det bliver til flere år for ham som kræmmer på Vorbasse Marked, men ellers er han klar til at børn og børnebørn begynder at overtage mere af standen.

- Da jeg startede var det min far, der sad i kulissen og passede børnebørnene. Det kan være, jeg også ender med at sidde som en gammel mand bagved og kigger ud, siger Torkild.

Men mon ikke, han kommer til at tage del i handlen alligevel, som den handelsmand, han er.

Torkild Christensen

67 år

Været kræmmer på Vorbasse Marked i 40 år

Sælger papirvarer og diverse ting og sager

Kommer fra Vejle

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle

Se kortet: 16 veje er fortsat helt eller delvist lukkede på grund af regnen

Annonce