Annonce
Vejle

Torpederet af bil: Det lille gule hus fra 1827 klarede skærene

Hvis man ikke vidste det, er det svært at se, at huset på Vardevej for blot få måneder siden fik næsten hele facaden smadret af en bil. Foto: Maria Søgård Jørgensen
I juli blev huset på Vardevej 359 kørt over ende af en personbil, hvor føreren mistede herredømmet. Nu er huset fra 1827 næsten så godt som nyt.

Skibet: Det var rent held, at beboerne i det lille gule hus for enden af Vardevej i Vejle ikke var hjemme, den mandag aften i juli, hvor en bil kørte ind i husets facade.

Store del af ydervæggen ud mod Vardevej blev smadret ved påkørslen, og lige inde bag væggen stod den sofa, som Steffen Nielsen og hans kæreste Majbritt Frederiksen lige så godt kunne have siddet i, da uheldet skete.

De var heldigvis kørt ud for at besøge nogle venner,, men vendte hjem til et ubeboeligt hus.

- De første 14 dage boede vi på hotel og rundt hos forskellige venner, siger Steffen Nielsen og fortæller videre, at parret efterfølgende rykkede ind på en campingplads i to uger.

Men den sidste måneds tid op til, at de kunne flytte ind igen, boede Steffen og Majbritt i en campingvogn uden for deres hjem på Vardevej.

Annonce

De første 14 dage boede vi på hotel og rundt hos forskellige venner.

Steffen Nielsen

Skævt med vilje

I starten var de ellers i tvivl om, om huset fik lov at stå, men deres udlejer blev enig med sit forsikringsselskab om, at det godt kunne svare sig at genopbygge det lille gule hus.

Og det har et murersjak fra Trekantens Murerforretning arbejdet på hen over sensommeren.

- Resultatet er blevet fint. De har bygget et helt nyt bindingsværks-skelet af meget fine egetræsstolper, og for at holde stilen har de lavet det hele lidt skævt, så det passer til resten af bygningen, forklarer Steffen Nielsen.

Han viser fra stuen, hvordan fire meter mur blev ødelagt, da bilen uventet kom kørende ind i huset fra Vardevej. Ud over det nye bindingsværk har huset også fået to nye vinduer og en ny dør.

Steffen Nielsen og Majbritt Frederiksen flyttede tilbage i huset for tre uger siden og nyder igen at være tilbage i deres hjem, hvor de har boet sammen de seneste tre år.

Godt forløb

Og parret er da også så glade for at bo i det 56 kvadratmeter store hus, at de har tænkt sig at blive boende som lejere her indtil videre, trods risikoen for, at endnu en bil skulle komme på uventet besøg.

- Det er oplagt at blive her, når vi både har høns og en hund, konstaterer Steffen Nielsen og viser haven frem, hvor hønsene går tilfredse rundt og skraber i jorden.

En anden, der også er tilfreds, er Steffen Nielsen:

- Hele forløbet omkring denne her episode har efter omstændighederne været rigtig fint. Det skal de forskellige parter i hvert fald have ros for.

Muren omkring huset ud til Vardevej er ligesom facademuren blevet genopbygget. Forhåbenlig holder den stand, hvis nogen igen skulle komme for skade at køre ind i den. Foto: Maria Søgård Jørgensen
Bilen, som ramte husets mur, holdt med facaden helt inde i stuen, inden man fik trukket den ud igen. Arkivfoto: Maria Søgård Jørgensen
Siden uheldet skete den 58 juli har parret i huset boet på hotel og i campingvogn, Først for tre uger siden kunne de flytte ind igen. Arkivfoto: Maria Søgård Jørgensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

69-årig kører ind i bil fra campingplads

VB

VB-træner: Vi skabte nok til at vinde

VB

VB skuffede med uafgjort efter rædselsstart

Annonce