Annonce
Hedensted

Totalrenoverede 12 ubrugelige ældreboliger: Alle er lejet ud nu

Allan Hansen ejer selv de tidligere ældreboliger på Bakkesvinget, som han har sat totalt i stand. Foto: Elisabet D. Hyttel
Allan Hansen overtog for godt et år siden 12 tomme ældreboliger på Bakkesvinget i Barrit. I dag er de forvandlet til 10 moderne lejligheder, der allesammen er lejet ud på kort tid.

Barrit: Små ældreboliger i de mindre byer har været en hovedpine for Hedensted Kommune gennem en årrække.

Derfor besluttede politikerne for halvandet år siden at skille sig af med 12 ældreboliger i Barrit, de havde svært ved at bruge, og sælge dem til bilforhandler Allan Hansen fra Daugård, der har erfaring med udlejningsejendomme.

De fire rækker med boliger har efterfølgende fået nyt tag og vinduer, nye gulve, badeværelser og køkkener.

- Alt er nyt, og så er boligerne blevet isoleret, så varmeregnskabet er blevet bedre, fortæller Allan Hansen, der viser rundt mellem husene, hvor terrasser med blomsterkummer og havemøbler vidner om, at alt er lejet ud.

- Jeg har renoveret mange boliger førhen, og det her var ikke noget af det værste, så det er gået rigtig godt. Jeg var heller ikke betænkelig ved, om lejlighederne ville blive lejet ud, for jeg har hørt fra andre i området, at det ikke er et problem, siger Allan Hansen.

Annonce
To af de 12 lejligheder er blevet slået sammen, mens resten har bevaret den oprindelige størrelse på 69 kvm. Foto: Elisabet D. Hyttel

Moderne lejlighed

Af de 12 boliger har de otte bevaret den oprindelige størrelse på 69 kvm. To af lejlighederne er slået sammen og har en størrelse på 138.

I den ene flyttede Birgitte Thychosen og Bent Pedersen ind for 14 dage siden.

- Vi kommer fra Vejle og havde oprindeligt set på noget, som Allan Hansen havde til leje i Daugård, men det var for småt, og så kørte vi lidt længere og faldt totalt for det her, siger Birgitte Thychosen.

Parret er især glade for de lyse, store rum, de to badeværelser og de to terrasser, der er til lejligheden.

- Det er lækkert at sidde på terrassen eller ude på græsset, fortæller Birgitte Thychosen, der ikke har noget imod at skulle til køre til Juelsminde for at handle.

Allan Hansen fortæller, at lejerne er en blanding af unge og ældre, enlige og par. Der er også børnefamilier blandt beboerne.

- Jeg tror, vi har succes med udlejningen, fordi lejlighederne er topmoderne og ligger i et pænt kvarter her i Barrit, siger Allan Hansen, der ikke vil afvise af binde an med ombygning af ældreboliger en anden gang.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VB

VB-træner: Vi skabte nok til at vinde

Annonce