Annonce
Jelling

Tour de France-event afholdt af studerende på Skibet Skole: Det giver mening for begge parter

En af etaperne/workshops til eventet 'Den Gule Rute' var en cykelsimulator, hvor en af de studerende havde filmet hele ruten, som Tour De France-feltet skal ud og køre på. Foto: Martin Søndergaard Jensen
Eventet ’Den Gule Rute’ blev rullet ud på Skibet Skole, hvor 4. klasserne prøvede forskellige etaper af. Det blev afholdt af studerende på serviceøkonomi-uddannelsen på UCL.

Vejle: På Skibet Skole blev eventet ’Den Gule Rute’ afholdt 21.-22.april. Her blev 4. klasserne på skolen aktiveret igennem flere workshops eller ’etaper’, som de blev kaldt til eventet.

Det blev en del af serien af events omhandlende Tour de France, men denne gang var kommunen ikke facilitator på det, men studerende på UCL, der studerer serviceøkonomi med speciale i events.


Annonce

Vi ved, at der altid kommer noget forudset, når man afholder et event. Så her får vi muligheden for at prøve det af i praksis.

Cecilie Hansen


Muligheden for at få lov til at afholde et rigtigt event synes de studerende på UCL, er spændende.

- Vi ved, at der altid kommer noget forudset, når man afholder et event. Så her får vi muligheden for at prøve det af i praksis, og fordelen er jo, at det foregår over to dage, så vi kan rette nogle af de ting, som måske ikke fungerede godt på vores første dag, siger Cecilie Hansen, der studerer serviceøkonomi på andet semester og fortsætter:

- Vi er jo bare heldige, at vores event kunne blive afholdt set i lyset af covid-19. På den måde er det virkelig dejligt at komme ud og møde børnene, mens nogle af de andre grupper af studerende ikke kunne for lov til at afholde deres event.

De studerende på UCL skal op til eksamen i det event, som de får afholdt eller det fiktive event, som de kan blive nødsaget til at holde, hvis covid-19 har aflyst deres idé.

Her skulle eleverne ud og hente spørgsmål om Tour de France-byerne og cykling generelt. Foto: Martin Søndergaard Jensen

Smart at slå sammen

Selve eventet består af tre forskellige etaper, som 4. klasserne skal igennem. Her skal de blandt andet pynte en cykel, cykle og hente på spørgsmål om cykling og Tour de France i Danmark, samt prøve en simulator, hvor de en af de studerende har filmet hele ruten, som Tour de France-feltet skal cykle på.

Jacob Rasmussen er projektleder for Tour de France i Vejle Kommune, og han er begejstret for det samarbejde, som det har været muligt at stable på benene.

- Der skal altid være noget, som går galt. Derfor er det jo vigtigt, at de studerende får prøvet det af, så de kan få læring med tilbage til skolen. At vi samtidig kan få bredt Tour de France ud og engagere nogle børn i kommunen, er jo bare rigtig dejligt, siger Jacob Rasmussen.

De studerende har selv skulle sørge for at få lave de forskellige etaper og få finansieringen på plads. Der har de gennem Tour de France-puljen i kommunen fået bevilliget 8000 kroner til eventet.

Der var konkurrence i, hvem der kunne pynte den pæneste cykel. Det bliver svært, for de er alle meget flotte, siger Elisabeth Sørensen, studerende på UCL. Foto: Martin Søndergaard Jensen
Annonce

Samarbejde med lokal cykelhandel

I den forbindelse har de studerende lavet et samarbejde med Ree-Cycle, som har stillet cykler til rådighed, som børnene så kunne pynte og gøre rigtig pæne.

- Han kommer senere i dag, hvor han fortæller og forklarer om, hvordan man gør cykler i tip-top stand. Samtidig stiller han spørgsmål til, hvad de forskellige dele hedder på cyklen. Det fungerede virkelig godt på første dag, siger Elisabeth Sørensen, der er studerende på UCL.

Og 4.A på Skibet Skole har nydt dagen torsdag, som har stået i cyklingens tegn.

- Det er meget sjovt. Vi lærer meget om Tour de France og får lov til at prøve noget forskelligt. Jeg synes, det sjoveste var der, hvor vi måtte cykle noget af ruten, siger Mikkel Kromann Andersen, mens skolekammeraten Kenan Ljeskovica byder ind:

- Det sjoveste for mig er at få lov til at pynte cyklen flot.

Kenan Ljeskovica (tv) og Mikkel Kromann Andersen (i midten) har nydt dagens event i stor stil. Foto: Martin Søndergaard Jensen
Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Mystisk rød lastbil efterladt tæt ved turistattraktion: Chauffør er kørt til hjemland i nyindkøbt personbil - landbetjent føler sig magtesløs

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Drastisk smittestigning fortsætter: Vejle Kommune har landsdelens højeste smittetal

Kultur For abonnenter

Han kan ikke spille et instrument, men han har et monsterhit: Vejledreng har fået amerikansk pladekontrakt

forside

Sarah fik kram og chokolade af naboen som tak for omsorg: - Hun har passet godt på mig

Vejle

Vejles gågade indtaget af røde demonstranter: Sygeplejersker fører faglig kamp blandt tøjstativer og udsalgsvarer

Jelling For abonnenter

Uheld ramte golfklub på det værste tidspunkt: I kapløb mod tiden for at forhindre katastrofen - men så kom miraklet

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Jelling For abonnenter

Den nordjyske journalistpraktikant takker af: Sådan har jeg oplevet Jelling-egnen udefra

Vejle Boldklub

VB er millimeter fra ny forsvarsspiller

Danmark For abonnenter

Leif blev coronavaccineret som den første dansker: - Jeg troede, den hellige grav var velforvaret

Kultur

Ægte irsk i Skyttehushaven: Gratis koncert med Shamrock

Navne For abonnenter

Masser af kommunale jubilæer den 1. august

Alarm 112

Drengestreger kunne være gået grueligt galt: Bål i nåleskov udviklede sig til brand

Annonce