Annonce
Vejle

Uden for kategori: Tour de France smittede af på sportsgalla

Normalt overrækker Vejles borgmester specialprisen "Mayor's Choice" til en lokal idrætsudøver eller leder, der har gjort en ekstraordinær indsats i det forgange år. I år gik prisen til to cykelkammerater fra Herning, Joachim Andersen (med mikrofonen) og Alex Pedersen, som Vejle og Danmark kan takke for, at Tour de France-karavanen kommer forbi i sommeren 2021. Foto: Yilmaz Polat
For første gang gik en af sportsgallaens hovedpriser til to udenbys personer. De to cykelkammerater fra Herning, der fik Tour de France-start til Danmark og Vejle, blev hyldet i Vejle Musikteater.
Annonce

Vejle: Et fyldt Vejle Musikteater hyldede torsdag aften de mange lokale idrætsfolk, der er vendt hjem med medaljer om halsen.

Frivillige ledere, der har gjort en særlig indsats i det forgangne år, kom også frem i rampelyset på en aften, hvor der blev uddelt 10 specialpriser, og hvor 120 udøvere fra 19 forskellige foreninger fik overrakt "Vejle Kommunes Idrætspris".

Den fik de, fordi de i det forgangne år har vundet en guldmedalje i et nationalt mesterskab eller en medalje ved et internationalt mesterskab, og dermed havde repræsenteret lokalområdet på fornemste vis.

Vi er samlet i dag for at hylde hverdagens helte, idrætsudøverne, de mange frivillige ledere og hele kommunens aktive idræts- og foreningsliv.

Jens Ejner Christensen (V), borgmester

Annonce

Touren stråler over alt

Det handlede dog ikke kun om prisuddelinger og vinderinterviews, for aftenen understregede, hvor stort det er for Vejle Kommune, at Vejle bliver startby for en Tour de France-etape i 2021.

Borgmester Jens Ejner Christensen (V) beslutter selv, hvem der skal løbe med prisen "Mayor's choice", og den blev i år for første gang lagt i udenbys hænder.

Prisen gik til den tidligere chefredaktør på Vejle Amts Folkeblad og tidligere amatørverdensmester i landevejscykling, Alex Pedersen, som sammen med en anden herningenser, Joachim Andersen, for syv år siden bankede på døren hos Tour de France-direktøren Christian Prudhomme.

De præsenterede en idé, som de færreste dengang ville have troet mulig.

- Vejle skal være startby i Tour de France. Det er det mest fantastiske, der kan ske for en kommune med fokus på cykelsport, og den indsats fortjener en pris. Vinderne har ydet en indsats helt uden for kategori. Det er to mænd, der virkelig troede på deres drøm. De kæmpede for den, og de fik den til at gå i opfyldelse, begrundede borgmesteren sit valg.

Annonce

Skal sælge Danmark

Alex Pedersen høstede et af aftenens højeste bifald, da han forklarede, hvorfor det var vigtigt for de to tidligere cykelkammerater at få Vejle med på Tour-kortet.

- Vejle er jo en cykelby med et fantastisk terræn, og Tour de France skal sælge Danmark bedst muligt. Hvorfor så ikke vælge en af Danmarks smukkeste byer og cykle omkring Danmarks dåbsattest? sagde den tidligere cykelrytter.

Udenbys har en anden af aftenens hovedpersoner også været, men nu er den tidligere landsholdsspiller Thomas Gravesen tilbage i sin hjemby efter mange år som udlandsprofessionel fodboldspiller.

Thomas Gravesen hyggede sig i "Graversens Corner", som interviewhjørnet på scenen i Vejle Musikteater lidt fejlagtigt var døbt. Det hæftede den tidligere landsholdsspiller sig ikke ved, men han øste ud af sine anekdoter fra tiden som ungdomsspiller i Vejle Boldklub. Foto: Yilmaz Polat
Annonce

Gravesen i VFC

Den tidligere Real Madrid-spiller slog sig ned i en rød læderstol på scenen, hvor han blev interviewet af gallaens sædvanlig veloplagte konferencier, Jesper Maigaard.

Gravesen fortalte anekdoter og afslørede, hvordan han nær var havnet i VFC i Vejles vestby som ungdomsspiller, da han selv skulle til at tage bussen fra Daugård til træning i Vejle.

Det lykkedes ikke første gang at stå af ved det rigtige stoppested. Men han kom af bussen og fik Erik "Smeden" Pedersen som sin første træner i VB-trøjen.

Siden fulgte flere af de frivillige ledere, Thomas Gravesen var med til at hylde fra scenen, inden han rundede VB-karrieren af hos Ole Fritsen, der kunne tøjle den unge spiller og få kollektivet af mange forskellige personligheder til at fungere - resten af den historie kender vi.

Vejle Sportsgalla 2019. Foto: Yilmaz Polat
Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce