Annonce
Vejle

Tour'en er ikke nok: Vejle vil også have fingre i Landsstævnets 25.000 gymnaster

I 2017 holdt DGI sit store landsstævne i Aalborg. Nu vil Vejles byrådspolitikere have den store idrætsbegivenhed til byen i 2025. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Vejle Kommune har planer om at lægge billet ind på at blive vært for DGI Landsstævne i 2025. Den nuværende genbrugsplads skal spille central rolle.

Vejle: Hvis alt går, som borgmester Jens Ejner Christensen (V) håber på, så bliver Tour de France i 2021 ikke den sidste store folkefest i Vejle Kommune.

Allerede om fem år bliver en gymnastikfest af næsten lige så store dimensioner måske holdt i Vejle.

I hvert fald skal Vejle Byråd på sit kommende møde vedtage, at man sender en officiel ansøgning til DGI om at blive værtsby for Landsstævnet i 2025.

- De enkelte partier har allerede vendt det i grupperne, og vi er enige om, at vi vil forsøge at blive enige med DGI om, at Landsstævnet skal holdes i Vejle, siger Jens Ejner Christensen.

Borgmesteren fik ideen, da han før jul var på besøg på DGI's landskontor i Vingsted.

- Tour de France og Landsstævnet er meget store begivenheder. Det er noget, man skal vurdere på, om byen og kommunen er klar til. Men det synes jeg, vi er i øjeblikket. Vi har vækst i byen og en sund økonomi, så der er en hel del ting, der peger på, at vi kan klare sådan nogle begivenheder, vurderer Jens Ejner Christensen.

Hvad er Landsstævnet?

 • Landsstævnet - der også hedder DGI Landsstævne - startede som et skyttestævne i 1862. Efter nogle år kom gymnastik med som aktivitet. Stævnet holdes hvert fjerde år.
 • I 1935 blev flere idrætter inviteret indenfor, og stævnet har udviklet med flere idrætsgrene og kulturelle input. Fællesskab, samvær, livsglæde og mangfoldighed har været Landsstævnets kendetegn op igennem tiden.
 • De største landsstævner blev afholdt i Svendborg i 1994 og i Silkeborg i 1998, hvor henholdsvis 42.000 og 45.000 deltagere var med.
 • De seneste landsstævner
  2017 Aalborg
  2013 Esbjerg
  2009 Holbæk
  2006 Haderslev
  2002 Bornholm
  1998 Silkeborg
  1994 Svendborg

Kilde: dgi.dk/landsstaevne

God synergi

Visionen for et landsstævne i Vejle er, at det skal være et stævne uden busser. Dermed skal alle aktiviteter kunne holdes i gå-afstand fra hinanden, og her kommer den nuværende genbrugsplads for enden af Vestre Engvej til at spille en rolle.

- Affald & Genbrug skal jo flytte, og nogle af de investeringer, der alligevel skal laves derude i forhold til byudvikling, kan blive lavet i en sammenhæng, så det passer med, at det kan bruges til Landsstævnet, forudser borgmesteren og kalder det god synergi.

- Det har været også medvirkende til, at vi tør se på at få Landsstævnet til Vejle i 2025.

Det kommer til at koste Vejle Kommune i omegnen af 25 millioner kroner at være værtsby, mens DGI skal finde en tilsvarende sum penge.

- Vi er bevidste om, at vi skal tilvejebringe mange penge, men vi har jo fem år til at lægge penge til side, siger borgmesteren fortrøstningsfuldt.

I første omgang skal Vejle udpeges. Borgmester Jens Ejner Christensen forventer, at DGI træffer en beslutning inden sommerferien.

Annonce

Betydning for erhvervslivet

Formanden for kultur- og fritidsudvalget, Dan Arnløv Jørgensen (K), ser meget positivt på planerne om at få Landsstævnet til Vejle.

- Det er en stor folkelig idrætsevent med tusindvis af mennesker og en omsætning på næsten 100 milioner kroner, der ligger i det. Det vil betyde meget for Vejles erhvervsliv, forudser han.

Vejle Kommune ansøgte også i 2012 om at blive vært for Landsstævnet i 2017. Her blev det Aalborg, der trak det længste strå og tiltrak 25.000 deltagere.

Næste DGI Landsstævne holdes i Svendborg i 2021.

Annonce
Børkop For abonnenter

Kæmpe solcelleanlæg er måske på vej til kommunen: Vil fylde mere end 300 fodboldbaner

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Opkøb: Juliane fra Vejle har styr på stængerne - og udvider nu forretningen

Vejle For abonnenter

Minister svarer på kommunaldirektørs fald under julefrokost: Eksborgmester trækker byrådet ind i sagen

Erhverv

Vejles 3F-formand står fast på kritik af avisafsløring: 'B.T. er gået langt over grænsen, og der har ikke været en finger at sætte på Pers arbejde'

LEDER For abonnenter

Du tager fejl, Martin: Selvfølgelig kommer en fagforeningsboss' privatliv medlemmerne ved. Det hedder demokrati, kammerater!

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Vejle For abonnenter

3F-formand til krisemøde, byråd trækkes ind i kommunaldirektørens fald, corona-smitten stikker fuldstændig af, stor rabat på kendt ejendom - og kritik af altmuligmand: Læs de seneste nyheder fra Vejle på blot fem minutter

Ny direktør skal vende minus til plus: Står det til Allan skal hele verden kende til Help Care Companys patenterede øjenskyl

Erhverv

Altmuligmand i Jelling er ked af avisartikel om snyd: 'Folk går og snakker om mig i byen'

Fængslet spionchef bruger ikke mulighed for appel til landsret

Vejle Boldklub

VB er rejst langt mod syd efter bedre vejr og baner: Træningen aflyst på grund af snevejr

Vejle Boldklub For abonnenter

VB-truppen har stadig mangler: Her er tre steder, VB skal forstærke sig

Jelling

Lasse Emils møde med familie fra Kenya gjorde stort indtryk: - Det nytter, når vi hjælper

Annonce