Annonce
Børkop

Træet er på plads i Børkop - og stjernen ligeså

Træet er på plads, men julesneen lader vente på sig. Foto: Jørgen Flindt
Så er stjernen blevet hængt op på juletræet i Børkop. Og den og juletræet er nu klar til tænding.
Annonce

Børkop: Den lysende stjerne skal jo hænge øverst, og øverst bliver den placeret af Jesper Therkelsen og Peter Fynbo, der begge er serviceteknikere hos Ewii Teknik A/S.

Her er de vant til at sørge for, at kommunens gadebelysning virker, men det er juletid, og derfor har de fået en speciel tjans. De pynter juletræer. Kun med stjerne og lyskæder.

- Vi starter her med juletræet i Børkop, og bagefter venter andre steder rundt i kommunen. Blandt andet har vi otte store juletræer i Vejle, som vi skal sætte lys på, så de er klar til tænding, forklarer Peter Fynbo.

Kommer man i julestemning i jeres job?

- Nej, det kan man ikke helt sige. Det er jo bare noget, vi gør hvert år. Det er hyggeligt, men ligefrem i julestemning kommer man nu ikke, siger Jesper Therkelsen.

Han er manden, der har en rolle af de helt store. Den slags opgaver få har, men som er så vigtige.

- Det er mig, der skal tænde lyset her i Børkop. Det gør jeg også i Vejle. Her i Børkop står jeg faktisk helt ovre i Amaliegade, så jeg kan ikke selv se det, men får besked fra min kollega via telefon, forklarer han.

Julestjernen kommer sikkert op ved hjælp af en stor lift, der godt kan svinge henover den nye "strand", som blev bygget i sommer.

- Den er vi ikke vant til er her, så vi havde lidt bekymringer i forhold til, om vi kunne komme til, men det går nu nemt nok, forklarer de to lysmænd, der sætter lange lyskæder på træet på Torvet i Ny Boder. Med lidt møje og besvær.

Kæderne er meget lange, og de skal lige filtres lidt ud først, men det går nu alt i alt sikkert fremad.

Der er juletræstænding på Torvet i Børkop fredag 29. november i tidsrummet klokken 16.30 til 18, hvor der bydes på korsang, kakao, gløgg, historier og konkurrencer. Det er Børkop Erhverv- og Handel, der arrangerer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce