Annonce
Ikast-Brande

Træfabrik fortsætter investeringer efter stærkt årsregnskab

BF12, der leverer løsninger til møbelindustrien, satte regnskabsrekord i 2019. Nu er der råd til flere investeringer. Pressefoto.
BF12 udvider med 2000 kvadratmeter. Rekordregnskab og stigende efterspørgsel fra byggeriet nærer optimismen i det midtjyske.
Annonce

BORDING: En offensiv strategi med en vellykket satsning på træbaserede løsninger til byggeriet kaster nu nye investeringer af sig hos BF12.

På Fabriksvej i Bording, lige over for BF12’s eksisterende fabrik, har direktør Jørgen Kristensen lejet en 2000 kvadratmeter stor ejendom, som blandt andet skal huse en komplet afdeling til produktion af akustikbeklædning.

BF12 har til formålet investeret i en ny cnc-styret boremaskine til perforering og et nyt anlæg til pladeopskæring. Sidstnævnte er netop sat i drift og betyder mere end en fordobling af kapaciteten til opskæring.


Vi har de seneste år målrettet vores investeringer mod kunder i byggeriet.

Jørgen Kristensen, direktør BF12


- Med den nye afdeling får vi kapacitet til at imødekomme en stigende efterspørgsel på akustikløsninger, hvor vi har større ordrer inde til blandt andet skoler og erhverv, fortæller Jørgen Kristensen.

Annonce

Massive investeringer

BF12, som tidligere hed Bording Fronts, har siden finanskrisen investeret massivt i sin maskinpark for at kunne håndtere hele værdikæden inden for træbearbejdning i eget hus. Det har skabt grundlag for opbygning af et nyt, stort kundesegment inden for byggeriet som supplement til produktionen af blandt andet køkkenlåger, fronter og møbelkomponenter.

- Vi har de seneste år målrettet vores investeringer mod kunder i byggeriet og har løbende fornyet og udvidet vores maskinpark. Det har vi gjort ud fra en strategi om, at BF12 skal være produktionspartneren, der kan stå for alt fra opskæring til færdigt produkt, fortæller Jørgen Kristensen.

Den strategi har mange virksomheder set værdien i. Kundespecifikke løsninger til byggeriet står i dag for knap en tredjedel af BF12’s samlede omsætning, og efterspørgslen er stigende.

Annonce

Kunderne er glade

Blandt disse virksomheder er trævarespecialisten Keflico, der har benyttet BF12 som produktionspartner på flere markante byggeprojekter, herunder Danske Banks nye domicil i Aarhus, udvidelsen af Syddansk Erhvervsskole i Vejle og ombygningen af Fredericia Sundhedshus.

Senest har BF12 hjulpet Keflico med at producere egefinerede plader til den indvendige beklædning på det nye Midtbyens Gymnasium i Viborg.

- I Keflico har vi et stort fokus på at fremme brugen af træ på en ansvarlig og bæredygtig måde, og vi prioriterer at arbejde tæt sammen med virksomheder, der komplementerer vores kernekompetencer. Det gør BF12 gennem en dyb specialisering inden for produktion af træbaserede produkter, alt sammen samlet på én adresse. Det skaber samtidig store logistiske og miljømæssige gevinster for os, fordi vi ikke skal transportere varen rundt mellem forskellige leverandører, siger Lene Lykkegaard, der er projektkoordinator hos Keflico.

Annonce

Nyt stærkt år i sigte

BF12 offentliggjorde her i foråret sit hidtil bedste årsregnskab med et overskud på 3,2 mio. kroner før skat, og trods Corona-krisens udfordringer budgetterer virksomheden i 2020 med et resultat tæt på niveauet fra 2019.

Foruden en rigtig fornuftig ordrebeholdning er det ikke mindst investeringerne i bygningsmassen og maskinparken, en FSC-certificering og implementeringen af et nyt ERP-system, der skaber forventninger om endnu et stærkt år hos træfabrikken i Bording.

BF12

  • BF12 (tidligere Bording Fronts) er etableret i 1974 og fremstiller træbaserede komponenter til møbel-, køkken- og byggeindustrien.
  • Virksomheden har adresse på Fabriksvej 12 i Bording og beskæftiger 45 medarbejdere, der udfører alt fra pladeopskæring og savning til overfladebehandling.
  • BF12 er ejet af direktør og hovedaktionær Jørgen Kristensen samt bestyrelsesformand Jørgen Mølholm, som begge har mange års erfaring fra træindustrien.
  • Læs mere på bf12.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

To hovedroller ved Kaffe-koncert

Erhverv For abonnenter

Egtved Brugs, Café Kværn, Ravning Dambrug, Gadbjerg Kloakservice - og mange andre: Her er ugens regnskaber i Vejle Kommune

Vejle Boldklub

VB-anføreren efter sejren over Sønderjyske: Vi viste, vi kan være med

Vejle For abonnenter

Av, av, et prik og en bloddråbe: Rødkilde-elever viser samfundssind i kampen mod coronaen

Annonce