Annonce
Debat

Træk i bremsen og involver borgerne i Rådhustorvet - vi ved jo, at der er penge i kommunekassen til at finde en gennemarbejdet, velovervejet og flot løsning

Erik Munch Sørensen. Arkivfoto

Læserbrev: Der har gennem længere tid været optræk til en renovering af Rådhustorvet i Vejle - og nu har man så fra kommunens side fremlagt planerne.

Det har vist sig, at disse planer ikke kun omfatter en renovering, men en total omdisponering af torvet, hvilket har afstedkommet en strøm af reaktioner fra Vejle-borgere, specielt på de sociale medier, og det er flest negative tilkendegivelser.

Disse reaktioner er kommet bag på flere politikere, og i trådene på Facebook er der borgere, som græmmes over andre borgeres impulsive reaktioner omkring det æstetiske og det nostalgiske. Men det viser bare, at der er følelser på spil!

Der kan jo ikke herske tvivl om, at en bys rådhustorv er et sted omgærdet af mange følelser, følelser omkring genkendelighed, identitet og tilhørsforhold.

Det er jo ikke bare et hotel og en parkeringsplads, der skal renoveres eller omdisponeres, det er en bygning med historie og en plads med nostalgi.

Jeg nærer et håb om, at Vejle Byråd vil trække i bremsen for planerne omkring Rådhustorvet og bilægge planerne lidt og så invitere Vejles borgere en tur i Spinderihallerne, hvor man over en weekend - borgere og politikere og uvildige eksperter - kan holde nogle møder og lave nogle workshops for i et kvalificeret fællesskab at finde frem til et rådhustorv til Vejle, som både politikere og borgere i fremtiden vil være stolt af.

Et top-down-borgermøde, som vi kender det alt for godt, er ikke nok i denne sammenhæng!

Jeg vil mindeligt advare politikerne om at fare med lempe her, for der har desværre i årtier hersket en manglende respekt fra lokalpolitikerne i forhold til bevarelse af nostalgi og kultur i byrummet i form af gamle bygninger og attraktive byrum - og det er der rigtig mange af byens borgere, som har i hu!

Og vi ved jo, at der er penge i kommunekassen til at finde en gennemarbejdet, velovervejet og flot løsning - fordi der netop i denne sag ikke er plads til kompromiser!

Annonce

Der kan jo ikke herske tvivl om, at en bys rådhustorv er et sted omgærdet af mange følelser, følelser omkring genkendelighed, identitet og tilhørsforhold. Det er jo ikke bare et hotel og en parkeringsplads, der skal renoveres eller omdisponeres, det er en bygning med historie og en plads med nostalgi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce