Annonce
Vejle

Træls-iværksætter: - Ideen er god, men ikke noget for os

Anders Koed Jensen, der stiftede virksomheden Træls og modtog Hedensted Kommunes iværksætterpris i 2019, bifalder ideen om at knytte iværksættere, der arbejder med cirkulær økonomi, til RCV. Selv har han ingen planer om at flytte sin virksomhed, der har ni hel- og deltidsansatte, til Vejle. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Anders Koed, ejer og stifter af Træls, der benytter sig af genbrugstræ i produktionen, bifalder ideen om at lade iværksættere og mindre virksomheder hente deres råvarer på RCV.

Vejle: Iværksætter-virksomheden Træls, der startede i Spinderihallerne, men siden er flyttet til Hedensted, er præcis den type af mindre virksomheder, som Vejle Kommune gerne vil have til at bosætte sig ved RCV.

Virksomheden laver møbler af genbrugstræ. Virksomheden er blandt andet kendt for den sekskantede bænk i Vestergade, som Ekstra Bladet i 2018 døbte "blowjob-stolen", fordi den angiveligt blev benyttet af byens prostituerede til at betjene kunder.


Annonce

- Der er forskellige gader af affald. Når vi laver møbler af genbrugstræ, skal vi have fuldstændig sporbarhed. Det vil sige, at vi skal være 100 procent sikre på, at træet for eksempel ikke er behandlet med giftige kemikalier. Af samme grund får vi ikke vores træ fra genbrugspladser, men kun fra nedbrydningsfirmaer med certificering,

Anders Koed, Træls


Træls-ejer og -stifter Anders Koed, der grundlagde iværksætter-virksomheden i 2015, bifalder ideen om at åbne området omkring RCV for iværksættere og mindre virksomheder.

- Det giver god mening at knytte iværksættere og virksomheder, der arbejder med cirkulær økonomi, sammen med RCV, siger Anders Koed.

Skal kunne spore råvarerne

Han peger dog på, at der er udfordringer ved at hente sine råvarer på ressourcecentret.

- Der er forskellige gader af affald. Når vi laver møbler af genbrugstræ, skal vi have fuldstændig sporbarhed. Det vil sige, at vi skal være 100 procent sikre på, at træet for eksempel ikke er behandlet med giftige kemikalier. Af samme grund får vi ikke vores træ fra genbrugspladser, men kun fra nedbrydningsfirmaer med certificering, siger Anders Koed.

Han peger samtidig på en anden udfordring ved ideen.

- Hvis man vil have skalérbare virksomheder, er leverandørsikkerhed vigtig. Hvis vi for eksempel laver et møbel, skal vi være sikre på, at vi kan løfte opgaven, hvis der pludselig kommer en større ordre ind på netop det møbel. Så nytter det ikke at måtte vente tre uger på, at vi har nok råvarer til ordren, siger Anders Koed.

Annonce

Bliver i Hedensted

Anders Koed forestiller sig ikke at hans virksomhed, der i dag har ni hel- og deltidsansatte, flytter tilbage til Vejle Kommune.

- Vi startede i Spinderihallerne, og det var rigtig godt for os. Rammerne gjorde dog, at vi ikke kunne skalére, og i 2019 flyttede vi til Hedensted Kommunes rugekasse for iværksættere og her bliver vi - i hvert fald nogle år endnu, siger Anders Koed.

Træls fik titel af Årets Iværksætter i 2019 i Hedensted.

Annonce
VEJLE For abonnenter

Hundeslagsmål mellem klubber: 'Vi vil ikke være uvenner med de andre,' siger den største af dem

Danmark

Onsdagens coronatal: Højeste antal smittede i to måneder

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Sundhedschef forventer smittestigning efter ferien: 'Det er næsten uundgåeligt'

Vejle For abonnenter

Så tæt var Vejle på Magasin - nu skal Bryggen overbevises om Posthusgrundens fortræffeligheder

Give

Grøn opvarmning til mindre penge: Nem og billig fjernvarme er på vej til 200 boliger

Give

Olivia og Emma er klar: Så er sporene lagt til Lykkeliga i Give

Børkop

Børnene vælger den farligste løsning: Så nu bliver byens mest trafikerede vej hævet

Alarm 112 For abonnenter

Køretur blev dyr for forretning og 42-årig chauffør: Han overtrådte otte regler under fyrværkeri-transport

Vejle

12.000 husstande stod uden vand, og sygehuset blev også ramt: Sådan sikrer man vand til patienter og personale, hvis alt går galt

Børkop

Byrådet sagde ja til at bygge kommunens længste dige: Stor regning sendes videre til sommerhusejerne

Danmark

Forsvaret har i flere år kendt til massive forureninger uden at bremse dem - eksperter kritiserer manglende indgriben

Jelling

Skoleleder skulle passe brormands hund i efterårsferien: Ups, så var den stukket af, og så gik den vilde jagt...

Vejle Boldklub For abonnenter

Trods fremgangen i Brøndby; derfor ser det helt umuligt ud for VB

Egtved

Stort ønske om bybus i mindre by: 'Vi har mere brug for den end de rige i Bredballe'

Annonce