Annonce
Vejle

Trængsel på E45: Trafikken på motorvejen stiger til kritiske højder

Trafikken på E45 ved Horsens er steget med 29 procent over de sidste ti år, men i fremtiden kommer der ifølge Vejdirektoratets nye rapport mange flere biler på vejen. I 2030 vil belastningen på strækningen være kritisk høj. Arkivfoto: Søren E. Alwan

En ny rapport fra Vejdirektoratet forudsiger en kritisk høj belastning på Østjyske Motorvej.

Østjylland: Der er mange biler på motorvej E45, men i fremtiden bliver der endnu flere, og vejnettet kommer under kritisk belastning.

Det forudsiger en ny rapport fra Vejdirektoratet.

I dag kører der i gennemsnit 85.852 biler i døgnet over Vejlefjordbroen. For 10 år siden passerede i gennemsnit 63.865 hvert døgn på strækningen. Og i fremtiden vil trafikken forøges markant, viser den nye rapport.

I 2030 vurderer Vejdirektoratets fremskrivninger, at belastningen på strækningen vil være kritisk høj i forhold til motorvejens kapacitet, hvor den i dag er kategoriseret som moderat belastet.

- Denne udvikling er vi naturligvis opmærksomme på, og vi arbejder med mulige løsninger på den trængsel, som ser ud til at komme. Udbygningen af vejene og anlæg af nye veje har stor effekt, men vi kan ikke forvente, at udbygninger alene kan løse alle udfordringerne med den stigende trafikvækst. Vi skal også finde bedre måder at afvikle trafikken på - for eksempel ved kørsel i nødspor eller i samklang med de muligheder, ny teknologi og den stigende automatisering af bilerne giver os. Vi leder hele tiden efter effektive svar på udfordringerne, siger Niels Tørsløv, trafikdirektør i Vejdirektoratet.

Den kritiske belastning i 2030 vil være gældende for hele strækningen fra Kolding til Skanderborg, hvor der i dag er er en udvidelse i gang af motorvejen frem til Aarhus.

Trafikken vokser på E45

Den nye rapport fra Vejdirektoratet viser, at trængslen på E45 er forværret over de seneste år.Her er det antal biler, som i gennemsnit kører på E45 over et døgn.

Horsens: 42.343 (2007) - 54.751 (2017)

Stilling: 51.264 (2007) - 66.185 (2017)

Vejlefjordbroen: 63.865 (2007) - 85.852 (2017)

Hårdt pres i myldretiden

Presset i dag er allerede massivt i myldretiden. Her viser Vejdirektoratets opgørelser, at trafikken nogle steder er steget med 40-50 procent over de seneste 10 år. - Vi kører kampagner med råd om afrejsetidspunkter, og vi forsøger os med bedre og hurtigere håndtering af hændelser på vejnettet. Desuden prøver vi gennem en aktiv og præcis trafikinformation at guide trafikanterne bedst muligt gennem tiderne med spidsbelastninger på motorvejene, siger Niels Tørsløv.

Også lastbiltrafikken er kraftigt forøget. Her viser den nye rapport, at der er massivt pres på rastepladserne og særligt motorvejs-parkeringen for lastbiler langs østjyske motorvej.

Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Politiet tror, at mindst 11 brande er påsatte: Der har været ild i naturen omkring Egtved flere gange i årets første måneder end i hele 2021

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

18-årig fik lumre sex-beskeder fra sin chef: - Episoden er yderst beklagelig

Egtved For abonnenter

Engang var det et helligt hus, men snart fyldes det med andre interesser: Bobby skal dog lige på jagt efter skejser først

Give

Mangeårigt byrådsmedlem var 'saftsuseme' skuffet efter sidste valg: I dag har han forliget sig med, at hans faste plads i lokalpolitik formentlig er fortid

Vejle Boldklub For abonnenter

VB henter nyt: Derfor ligner sommerens første forstærkning rent faktisk en forstærkning og ikke en lottekupon

Løvkvist: Nu går Mette Frederiksen benhårdt efter at klæde  Ellemann af inden valget

Erhverv

Steffen går til stålet med ny butik i Vestbyen: Stjernekok kiggede forbi

Erhverv For abonnenter

Annette sælger butikken i Foldegade: 'Jeg savner simpelthen at komme til at bruge mine hænder igen. Nu skal det være'

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Vejle

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Vejle Boldklub

Så er den første nye på plads hos VB: Henter gammel kending og styrker midtbanen

Erhverv For abonnenter

Anders fik sin drømmeuddannelse i Hedensted, men nu bliver tilbuddet lukket: Der er for få studerende

Kultur

Butikken er forvandlet: Bydel får eget kulturhus med bibliotek, spilarkade og foredragssal

Annonce