Annonce
Sport

Træningsstart i FC: Stadig ingen Holvad og Enna på græs

Justin Shaibu fortsætter i FC Fredericia. Der er brug for ham, for både Anders Holvad og Steven Enna er ude med skader endnu. Foto: Søren Gylling
FC Fredericia begyndte torsdag formiddag at træne igen efter juleferien. Forude venter seks vanskelige kampe i 1. division.
Annonce

Fredericia: Tunge skyer sendte slud ned i hovederne på FC Fredericias spillere, da de torsdag formiddag begyndte at træne igen efter endt juleferie.

Vejret viste sig ikke fra sin milde side, og kulden gik gennem marv og ben, men til gengæld var der ro på FC Fredericias trup på kunstgræsset i KFUM Parken. Den ligner sig selv.

Dagens store nyheder var, at Andreas Oggesen forlader klubben denne sommer, når hans kontrakt udløber. Han skal for fremtiden spille i Silkeborg.

Og så var der gensyn til angriberen Justin Shaibu, som har fået en ny kontrakt. FC Fredericias mandskab er dermed nærmest en eksakt kopi af efterårets: Kun backen Uzo har forladt klubben.

- Jeg kan kun se det som en fordel, at vi bevarer kontinuiteten. Vi skal måske have skiftet lidt ud: Uzo er ude, og måske skal vi have noget ind. Det arbejder vi hele tiden på, sagde træner Michael Hansen.

Annonce

Ingen Holvad

Der eksisterede et håb om, at angriber Anders Holvad kunne stå klar på træningsbanen efter ferien. Men ham måtte man kigge langt efter.

- Han vil ikke være til rådighed i den første del af foråret. Der må vi planlægge uden ham. Derfor er det godt, at vi har fået Justin Shaibu med igen, sagde Michael Hansen.

Også den amerikanske angriber Steven Enna er ude med en benskade, som efter sigende holder ham ude i resten af sæsonen. Den manglende bredde offensivt er noget af det, der giver Michael Hansen panderynker. Han har Justin Shaibu som er fuldblodsangriber og Dennis Høegh som kan spille positionen men er bedst lige bag angriberen.

- Vi gør status løbende. Varer skaderne længere end til sommer, skal vi helt klart gøre noget. Det er en position, vi kigger på, sagde Michael Hansen.

FC Fredericias kommende kampe i 1, division

Top-6-modstandere er markeret med fed.

12. februar: Viborg-FC Fredericia

21. februar: FC Fredericia-Esbjerg

26. februar: Helsingør-FC Fredericia

5. marts: FC Fredericia-Hobro

14. marts: Fremad Amager-FC Fredericia

21. marts: FC Fredericia-Vendsyssel

FC Fredericia er det hold i 1. division, som har næstflest berøringer i modstanderens felt. Silkeborg er nummer et på det parameter. Men hvor Silkeborg er etter i antal af scoringer, må FC Fredericia tage til takke med en sjetteplads.

Noget tyder på, at der mangler en der kan sparke den ind.

Annonce

Op i helikopteren

Træneren har brugt sin juleferie på at kravle op i helikopteren og besigtige sit arbejde indtil nu.

- Jeg har nydt at få ro på, så man kan tænke større tanker. Men den store overskrift er, at vi ikke forandrer noget. Vi arbejder med et aggressivt pres, med boldbessidelse og vores måde at åbne forsvar op på. Det er det, der er fokus, sagde træneren.

Michael Hansen har brugt ferien på at kigge på halvsæsonen i Fredericia. Og træneren er godt tilfreds.  Foto: Søren Gylling

FC Fredericia står foran et voldsomt program i 1. division. Seks kampe venter, de fire af dem er mod hold fra top-6.

- Vi starter med nummer et og to. Så vi ved godt, at det bliver tæt, siger Michael Hansen.

Den 12. februar skal FC Fredericia til Viborg - den 21. kommer Esbjerg til Monjasa Park.

- Vi skal huske på, at det er flot, hvis vi kommer i top-6. Vi har ligget der hele tiden, og derfor kan man godt tænke: Nåeh ja, men det skal I jo. Men det er vores overskyggende mål, sagde træneren.

Derfor er hans fokus også rettet mod holdene udenfor top-6. De skal holdes på afstand.

- Det bruger vi lige så meget tid på, som vi gør på at drømme og kigge op i tabellen. Det handler om sund fornuft, sagde Michael Hansen.

FC Fredericia har planlagt tre træningskampe: Mod Middelfart, Skive og Kolding.

FC Fredericias træningskampe

FC Fredericia har planlagt tre træningskampe i opstarten:

23. januar klokken 13: Middelfart.

30. januar klokken 14: Skive

4. februar: Kolding

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce