Annonce
Erhverv

Træningsudstyr fra Ølholm får pulsen op verden over: Apuls er på jagt efter mere plads

Kammeraterne Daniel Hougaard og Ebbe Maretty Sønderup med rødder i Vejle og Uldum interesserer sig begge for træning og sund livsstil og fik for mere end 10 år siden idéen til Apuls. Foto: Mads Dalegaard
Apuls producerer forskellige træningsmaskiner under navnet Odin. Foreløbig forhandles de via firmaets webshop i 15 lande, men målet er dobbelt så mange. Mindst.

Ølholm: Træningsmaskiner fra Ølholm har i det seneste år fundet vej til flere og hjem og fitnesscentre. For flere har fået øjnene op for maskinerne med navnet Odin, som firmaet producerer.

Det afspejler sig i det seneste regnskab, hvor Apuls leverede et årsresultat på 5,2 millioner kroner efter skat mod cirka 362.000 året forinden.

- En del af væksten skyldtes corona. Vi kan godt mærke, at flere er begyndt at træne derhjemme. For eksempel i Sverige, hvor afstandene er store, har vi fået flere kunder. Derudover indretter vi også fitnesscentre. Men ellers er regnskabet overvejende et udtryk for, at vi prioriteret at opgradere styresystemerne på vores hjemmeside, lagerstyring og webshop, så arbejdsgangene er blevet nemmere, siger Ebbe Maretty Sønderup og Daniel Hougaard, begge 32 år og sammen ejere af firmaet.

Annonce

I dag forhandles maskinerne fra Apuls i 15 lande, men målet er, at det tal skal fordobles. Det understreger Ebbe Maretty Sønderup. Og hvad angår det næste regnskab, så er målet en vækst

- Vi vil gerne ud i mere end 30 lande. Som for eksempel USA, Australien og New Zealand. Vi vil gerne være førende på markedet. Udover et godt produkt kan vi også konkurrere på prisen. Vi garanterer altid prismatch, tilføjer han.

Brug for flere hænder

I takt med, at træningsmaskinerne fra Ølholm kommer ud til flere lande kræver det både mere plads og flere hænder. I dag beskæftiger firmaet samlet set 21 ansatte, men det tal står til at vokse over de kommende år.

God og hurtig kundeservice har høj prioritet hos Apuls. På billedet er det kundeservicemedarbejder Line Lorenzen og Daniel Hougaard, medejer af Apuls. Foto: Mads Dalegaard

- Vi får brug for flere til at lave indhold, der fortæller om maskinerne, og hvad de kan, til de sociale medier. Det er der, hvor vores kunder er. De skal kunne se, hvordan de selv kan bruge vores maskiner, siger Ebbe Maretty Sønderup og fortsætter:

- Vores ansatte er forskellige og et bredt miks. Men man skal brænde for det, og så skal det være sjovt at gå på arbejde her. Det er vigtigt for os.

Han tilføjer, at kundegruppen spænder bredt. En stor gruppe er for eksempel de 30 til 60-årige, der gerne vil holde formen, men derudover tæller den også personer med behov for genoptræning og unge crossfittere.

Apuls

Apuls sælger træningsmaskiner og udstyr samt livsstilsprodukter med forbindelse dertil online til både private og erhverv

Firmaet har hovedsæde i Ølholm, hvor der er i alt 21 ansatte

Ebbe Maretty Sønderup og Daniel Hougaard, som er uddannet markedsføringsøkonom og bygningskonstruktør, fik idéen til Apuls for mere end 10 år siden

Apuls gik første gang i luften i første februar 2012

Odin er navnet på Apuls eget mærke, derudover sælger firmaet også en række kendte mærker

Maskinerne fra Apuls sælges i foreløbig 15 lande over hele Europa

Netop indholdsdelen har høj prioritet hos Apuls' ejere. For der skal ikke herske nogen tvivl om, hvad produkterne kan. I efteråret fik firmaet en sur smiley og en bøde på 15.000 kroner for en varedeklaration, hvor der var tvivl om, hvorvidt det var Fødevarestyrelsen eller Apuls selv, der var afsender på teksten. Men en sag som denne hører dog til de absolutte sjældenheder, understreger de.

Annonce

Lager samles

Behovet for flere ansatte betyder ikke kun brug for mere plads til dem. Men også til firmaets lager, som Daniel Hougaard og Ebbe Maretty Sønderup fremover gerne vil samle på et sted.

Ejerne af Apuls vil gerne flytte virksomheden i større lokaler og samtidig samle lageret et sted. Nu har firmaet lager i både Ølholm og Thyregod. Foto: Mads Dalegaard

Siden sommeren 2017 har Apuls haft til huse i Erhvervsparken på Anker Andersens Vej i Ølholm, hvor de har et lager på 2000 kvadratmeter og et af halv størrelse i Thyregod. Men der er nyt på tegnebrættet.

- Vi går i udvidelsesplaner, men vi vil gerne blive her i området. Det ligger godt og er tæt ved motorvejen. Det bliver noget nybyggeri med 650 kvadratmeter kontor med 38 kontorpladser og med et samlet lager på 4000 kvadratmeter med indflytning i 2025. Men det kan også være, at vi bliver her. Der er intet, der er sikkert endnu, siger Daniel Hougaard og Ebbe Maretty Sønderup.

Annonce

I bedstefars kælder

Til februar er det 10 år siden, at Daniel Hougaard og Ebbe Maretty Sønderup gik i luften med online salg fra Apuls webshop. De havde forinden mødt hinanden i gymnasietiden i Vejle og var blevet enige om, at de gerne ville have deres egen virksomhed. De interesserer sig begge for træning og sund livsstil, men at det lige blev træningsudstyr var en tilfældighed.

Ebbe Maretty Sønderup sørger sammen med kundeservicemedarbejder Kasper Dolleris Rasmussen for, at kunder kloden rundt kan holde sig i form. Foto: Mads Dalegaard

- Vi startede i min bedstefars kælder i Vejle. Der var vi i to år. Det var et kæmpe boost til vores virksomhed, at vi ikke behøvede at bekymre os om, hvordan vi skulle holde vores udgifter nede, siger Daniel Hougaard.

Siden er virksomheden vokset, og det samme gælder udvalget af varer. Det er der ikke planer om at ændre på, siger ejerne af Apuls.

- Planen er at lancere endnu flere produkter til den aktive livsstil som for eksempel til ketchersport og vandsport, tilføjer de.

Men ellers er regnskabet overvejende et udtryk for, at vi prioriteret at opgradere styresystemerne på vores hjemmeside, lagerstyring og webshop, så arbejdsgangene er blevet nemmere.

Ebbe Maretty Sønderup, medejer af Apuls
Annonce
Erhverv For abonnenter

Historisk Vejle-gods til salg: Her får du 600 kvadratmeter bolig, skov, marker og egen voldgrav

Danmark

Tirsdagens coronatal sætter rekord med yderligere 33.493 tilfælde

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Hun blev headhuntet til stillingen i 2020: Nu fratræder direktør 'efter gensidig aftale'

Alarm 112 For abonnenter

'Jasmin' og 'Josefine' solgte nøgenbilleder til hundredvis af mænd: 22-årig vejlenser er fængslet i stor sex-afpresningssag

Vejle

I kan stadig nå det: Men der er ekstra run på bryllupperne på en speciel dato

Billund

Lalandia i Billund er til salg: Derfor er din ferie ikke i fare

Hvad gør andre lande? De bekæmper høje energipriser med hjælpepakker for milliarder

Erhverv For abonnenter

Michael og Mette bevarede Michelin-stjernen i september: Nu præsenterer ægteparret et eventyrligt regnskab, der har nået helt nye højder

Erhverv

Lille købmandsbutik kæmper hårdt for at overleve - kunderne køber for lidt

Egtved

Skoleleder siger, han ikke kender årsag til elevflugt på lille skole, men forældre er uenige: 'Skolelederen vil ikke høre på vores begrundelser'

Se, om du er en af dem: Elselskab vil forbyde varmepumper for visse forbrugere

Vejle

Smittetallene stiger eksplosivt: For to måneder siden var der 3700 smittede i hele landet - tirsdag var der samme antal i Vejle alene

Give For abonnenter

På denne skole er det okay, hvis eleverne laver fejl: 'Det vigtigste er at give børnene en god skoledag'

Livsstil

Marianne og Gunnar har skiftet gammel kæmpevilla ud med nybygget rækkehus: Ingen skal stå med rodet efter os, når vi engang skal herfra

Annonce