Annonce
Sydjylland

Træt af kø til kviktest? Disse dage og tidspunkter er der størst chance for at komme hurtigt til

Der kan indimellem være lange køer til kviktest. Vil man slippe uden om dem, er der bestemte dage og tidspunkter, hvor man med fordel kan blive testet, hvis man har mulighed for det. Se skemaet over de mest og mindst travle perioder i artiklen. Foto: Johan Gadegaard.. Foto: Johan Gadegaard.
Vil man undgå lang kø til kviktest, er chancerne større på bestemte dage og tidspunkter. Her kan du se, hvornår du ifølge Carelink bør møde op for at få opdateret coronapasset uden at skulle vente længe.

Det kan i sig selv være slemt nok at få tværet en vatpind rundt i næseborene. Men skal man stå og vente længe i en kø forinden, gør det kun oplevelsen værre.

Heldigvis er der hjælp at hente hos Carelink, der foretager de hurtige antigentest på borgerne i Region Syddanmark.

Ifølge Carelink er lørdag generelt en forholdsvis rolig dag for teststederne. Og den bedste chance for at komme til test uden at stå længe i kø, er der fra klokken ni til ti om formiddagen.

Annonce

Også i april har lørdagene været roligere. Mens der i de første par uger af måneden var omkring 32.400 kviktest i Syddanmark i snit om dagen, var der kun 17.115 lørdag den 3. april og 18.825 den efterfølgende lørdag. Det viser tal, som regionen har udtrukket for Fyens.dk.

Grafik: Mikkel Damsgård Petersen

I hverdagene bør du undgå morgentimerne fra syv til ni, mens risikoen for kø generelt er mindst tirsdag, onsdag og torsdag fra klokken 11 til 15. Om torsdagen er også tidsrummet fra 10 til 11 mindre travlt.

Generelt bliver der i hverdagene igen tryk på testfaciliteterne fra klokken 15 til 19, mens det tirsdag til fredag kan være smart at troppe op for at få en vatpind i næsen fra klokken 19 til 21.

Som nævnt er lørdage bedst, hvis du vil hurtigt til i weekenden, mens søndage typisk er hektiske. Her er der stor risiko for kø fra klokken 11 til 21, mens der også først på dagen er en vis risiko for kø.

Og spørger man koncerndirektør i Region Syddanmark Kurt Espersen, vil det være en stor fordel, hvis borgerne forsøger at undgå myldretiden hos kviktest-stederne.

- Alle vil gerne testes mellem klokken tre og fem om eftermiddagen. Det kan man ikke lave et system, der er gearet til. Så er man lidt mere fleksibel, burde det kunne lade sig gøre, uden at man skal stå at vente alt for lang tid, siger han.

Ifølge Kurt Espersen er regionen lige nu i dialog med Carelink, fordi man gerne vil have, at borgerne kan se den aktuelle ventetid, når de ankommer til et teststed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Den ene gravede have - den anden ligger syg og har lånt krykker: Vandrekammerater tager ny udfordring næste år

Alarm 112 For abonnenter

87-årig døde ved brand i ældrebolig: Der var hverken røgalarm eller sprinkler i lejligheden

Annonce