Annonce
Ikast-Brande

Trafikbøvl giver hovedbrud: Ny høring om omstridt privat fællesvej

Skovvænget er markeret med rødt på kortet. Spørgsmålet er, om vejen skal spærres eller ej. Illustration: Ikast-Brande Kommune
Problemer med at nå til enighed om trafikløsning på Skovvænget i Ejstrupholm.

Ejstrupholm: En sag om den private fællesvej Skovvænget i Ejstrupholm kommer nu igen i høring. Baggrunden er, at nogle af beboerne på Skovvænget har ønsket en fysisk afspærring af vejen, da de oplever, at den nuværende skiltning ikke bliver respekteret.

Der er siden efteråret 2020 blevet skiltet med "motorkørsel forbudt" (med underteksten "Kørsel til Skovvænget 1-5 tilladt") for at nedbringe den gennemkørende trafik på Skovvænget.

Beboerne oplever, at der er meget gennemkørende trafik til og fra Søbrinken, hvor blandt andet Midtjysk Efterskole ligger. Da det er de tilstødende grundejere til en privat fællesvej i byområder, der har vedligeholdelsespligten og udgiften, er de utilfredse med, at andre trafikanter bruger vejen, fremgår det af sagsakterne.

Annonce

Teknik og Miljø har tidligere sendt et forslag om fysisk afspærring af Skovvænget ved Søbrinken i høring hos grundejerne på Skovvænget og Søbrinken.  I løbet af høringsperioden blev der holdt et møde med repræsentanter fra Skovvænget, Søbrinken, Midtjysk Efterskole og Ikast-Brande Kommune for at finde en løsning, som alle parter kunne acceptere. Det lykkedes dog ikke.

Nogle vil gerne have vejen lukket, mens andre - blandt andet Midtjysk Efterskole og en lang række beboere på Søbrinken - ikke ønsker at få Skovvænget spærret.

"Søbrinken lever allerede med store gener fra trafikken, som vil forværres hvis Skovvænget spærres", lyder det blandt andet i et svar fra beboere på Søbrinken.

Nyt forslag

Nu har teknik- og miljøudvalget haft vejsagen oppe at vende, og udvalget sender nu følgende forslag ud i en ny høring:

"Den nuværende skiltning med motorkørsel forbudt og undertavlen "Kørsel til Skovvænget 1-5 tilladt" fastholdes, dog tilføjes Søbrinken 5 til undertavlen, da de grænser ud til Skovvænget. Der laves ikke yderligere afspærring af Skovvænget".

Kommunen mener, at den løsning vil nedbringe den gennemkørende trafik, da det er ulovligt for andre trafikanter at færdes på Skovvænget.

Men den endelige beslutning er ikke truffet. Når høringen er afsluttet, skal teknik- og miljøudvalget igen behandle sagen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Ødelagt pullert gav fri adgang for ulovlig trafik, og Gunhild følte, at hendes seng stod på en motorvej: Derfor tog det månedsvis at få det fikset

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Stephanie frygter, at hendes morfar sidder fast eller glider i pløret: Nu er der kommet nyt grus på den udskældte plads ved testcentret

Vejle For abonnenter

Nyvalgt byrådsmedlem flyttede til Vejle på grund af en mand: Ægteskabet holdt ikke, men det gjorde kærligheden til Danmark

Billund

20-årige Chris bygger rækkehuse sammen med sin far: De er i gang med at bygge 34 nye i Billund

Hedensted

Ny pakkeløsning hos Min Købmand i Daugård: Tager imod Postnord-pakker fra både Hedensted og Løsning

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Vejle For abonnenter

Se dronevideoen: Vejle midtby fik i al ubemærkethed en ny bro hejst på plads - derfor vil langt over 1000 biler dagligt køre over åen

Ikast-Brande

Grøn revolution: "Vilde" rundkørsler, frodige mikro-skove og byttecentraler spirer frem

VEJLE

Borgmesteren fik kæden om halsen - men noget var helt anderledes ved gårsdagens ceremoni

Skoleelever hjemsendes fra 15. december

KONKURRENCE For abonnenter

Spær øjnene op og find fem fejl: Hvis du har heldet med dig, kan du vinde gavekort til byens butikker

Vejle Boldklub For abonnenter

Status efter VB's skuffende efterår: De middelmådige og dårlige præstationer var i klart overtal

Vejle

Tirsdagens uhyggeligt høje smittetal er overgået: Smitten stiger med raketfart i flere vejlensiske sogne - og ét stort sogn står for hver 10. smittede

Annonce