x
Annonce
112

Trafikeret vej spærret af havareret vindmølletransport

Der er ingen plads at give af, når de nederste dele af et havvindmølletårn skal transporteres fra Give til Esbjerg. Så når en af dem havarerer, må andre bilister ud på en længere omvej. Foto: Børge Larsen
Primærrute 176 blev kort efter klokken 21 blokeret mellem Farre og Gadbjerg. Bilisterne blev i nattemørket sendt ud på små og smalle veje.

Give: En transport med dele til et tårn til en havvindmølle kørte kort efter klokken 21 i stykker og blokerede dermed den normalt meget trafikerende vej mellem Give og Bredsten.

Tykhøjetvej var spærret for al anden trafik frem til godt midnat, hvor den havarerede lastbil var repareret og kunne fortsætte ad Bredsten Landevej rute 473, og Diagonalvejen rute 487 mod Esbjerg.

Den tunge og især brede transport kom dermed til at spærre hele vejen. Der blev straks etableret omkørsel af de mange følgebiler, der normalt er med en sådan transport af dele til havvindmøller.

Transporten havarerede på Tykhøjetvej umiddelbart uden for Vester Smidstrup og det betød, at der blev etableret omkørsel allerede mellem Farre og Tykhøjet, hvor Tykhøjetvej skifter navn til Bredsten Landevej.

Den normale trafik, der ikke er voldsom i de sene aftentimer og om natten, blev dermed sendt ud på smalle veje som Skoldingvej, Smidstrupvej og Bavnevej. For bilister, der ikke er stedkendte, kan det være lidt af en udfordring.

Årsagen til havariet var en slange, sandsynligvis en af slangerne til de hjulpar, der er monteret på de mange aksler under en tung vindmølletransport. På nuværende tidspunkt er der ikke mange oplysninger fra de folk, der står, hvor omkørslerne er etableret.

Der er således heller ikke noget bud på, hvornår det lykkes at få skiftet slangen og få den havarerede transport sendt videre. Transporten kommer fra Welcon mellem Give og Brande. Her producerer man tårne til havvindmøller og de sendes af sted til udskibning i Esbjerg.

Transporterne er op til otte meter høje og kan derfor ikke køre på veje, der er broer over.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce