Annonce
Vejle

Trafikkaos i byen: Taxaer og ambulancer kæmper også

"Vi har reelt ingen veje at køre på, når vi skal gennem byen fra øst til vest," siger Finn Knudsen, formand for Vejle Taxa. Arkivfoto: Mette Mørk
Ulykker på motorvejen har gjort Vejles håbløse trafik endnu mere håbløs.
Annonce

Vejle: Kø, kø, kø.

Sådan var situationen fredag morgen og formiddag og igen mandag eftermiddag. Trafikken gennem Vejle bevægede sig med en hastighed, der fik snegle til at virke som olympiske sprintere. Et helvede for alle, der er afhængige af at komme gennem midtbyen til og fra arbejde - men ikke mindst for de bilister, der rent faktisk er på arbejde:

- Jeg sidder lige og behandler en klage fra en kunde, der måtte forlade taxaen og løbe spidsrod gennem trafikken for at nå sit tog, fortæller Finn Knudsen, der er formand for Vejle Taxa.

Mandag var trods alt knap så slem som fredag, fordi vi i det mindste kun fik trafik fra sydsiden ned gennem byen. Fredag, hvor motorvejen var helt spærret, kom der både trafik fra Horsensvej og Koldingvej. - Finn Knudsen, formand for Vejle Taxa
Annonce

Svært - også i hverdagen

Klagen er det synlige bevis på de problemer, som taxaerne oplever dagligt i Vejle.

Uheld på motorvejen gør trafikforholdene helt ulidelige, som det senest var tilfældet fredag og mandag, men lukningen af tunnellen ved Gammelhavn og spærringen af Rådhustorvet gør i forvejen hverdagen svær for de professionelle chauffører:

- Vi har reelt ingen veje at køre på, når vi skal gennem byen fra øst til vest. Der er kun Damhaven og Skovgade. Derfor er vi holdt op med at dirigere taxaer fra banegården til vestbyen i myldretiden. De kan ikke nå frem. Vores system gør, at vi kan sende andre vogne frem. Så kan taxaerne ved banegården klare trafikken til blandt andet Bredballe, siger Finn Knudsen.

Annonce

Kræver stor koncentration

Taxaerne er ikke alene om at hænge fast i trafikken. Det gælder også ambulancerne fra Responce. Ikke, når de kører udrykningskørsel, men når der køres uden horn og lygter:

- Vi har jo meget andet kørsel. Og der sidder vi fast som alle andre. Det er især myldretiden om fredagen, der er udfordrende. Og når broen er lukket, kan vi virkelig mærke det på Toldbodvej og Østerbrogade, siger ambulanceredder Stefan Fyhn.

Mens ambulancerne tidligere kørte ud fra Boulevarden, flyttede stationen sidste år til Sjællandsgade. Derfor skal ambulancerne ud på den såkaldte havnerute, der sammen med Fredericiavej og Horsensvej er nødrute, når motorvejen er spærret omkring Vejlefjordbroen.

Under udryknings-kørsel kommer ambulancerne igennem, som de skal. Som Stefan Fyhn siger:

- Det er jo det, vi er uddannede til. Men det kræver ekstra koncentration, og vi skal tænke os godt om og vælge de rigtige ruter i forhold til trafikken.

Det er svært nok i forvejen, men når trafikken går i stå på Vejlefjordbroen, går det helt galt i Vejle by. Arkivfoto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Professionel fodboldspiller slipper for karantæne efter konkursdrama: Boligforeninger snydt for millioner

Annonce