Annonce
Vejle

Trafikkaos i Vejle: To vejarbejder kolliderer

Spærringen af Enghavevej skaber problemer mange steder i byen - blandt andet her på den øverste del af Vedelsgade, hvor bilisterne har svært ved at komme ud på den hårdt belastede Blegbanken. Foto: Dan Arnløv
Spærringen af Enghavevej og halvdelen af Gl. Ribevej giver massive køproblemer i myldretiden. Kommunen har holdt krisemøde om problemerne.

Vejle: Det kræver ekstra stor tålmodighed at være bilist i Vejle i disse dage.

Spærringen af Enghavevej ved Damhaven og et vejarbejde på Gl. Ribevej skaber kaos i trafikken, især i myldretiden:

- Vi ved det godt. Jeg var forbi udgravningen på Enghavevej to gange i løbet af onsdag for at tale med entreprenøren, og vi har haft krisemøde i forvaltningen, siger teknisk assistent Heine Sund, der står for at uddele gravetilladelser på Vejle Kommunes vegne.

To vejspærringer giver store trafikproblemer i midtbyen. Enghavevej er helt spærret ved Bryggen, og Gl. Ribevej er spærret nedadgående mellem Koldingvej og Ribe Landevej. Kort: Google og Kaare Johansen

Uheldigt sammenfald

Han er helt med på, at det er uheldigt, at de to vejarbejder falder sammen rent tidsmæssigt.

Spærringen af det nedadgående spor på Gl. Ribevej fra Koldingvej til Ribe Landevej betyder nemlig, at al trafikken til eksempelvis uddannelsesinstitutionerne på Boulevarden skal ned ad Koldingvej og videre ad Damhaven.

Dermed er bilisterne inde på den omkørselsrute, der er etableret i forbindelse med spærringen af Enghavevej.

- Der bliver sat fuld tempo på arbejdet på Gl. Ribevej. Her skal kantstenen forhøjes og asfalten fornyes. Egentlig var det meningen, at det først skulle være færdigt i næste uge, men nu arbejdes der igennem, så alt skulle være klar i slutningen af denne uge, siger Heine Sund.

I forhold til opgravningen på Enghavevej er udsigterne mere dystre. Ifølge den tekniske assistent er der flere ting, der driller entreprenøren:

- Vandet står højt i åen, og den megen regn de seneste dage fylder udgravningen. Det giver nogle udfordringer, siger Heine Sund, der samtidig kan berette om mere tekniske problemer i forhold til rørføringen.

Ikke muligt med natarbejde

Da fjernvarmeselskabet krydsede Sønderbrogade i sommer, blev udgravningen dækket til i dagtimerne. Kan man ikke gøre det samme her?

- Det har jeg spurgt til, men det er ikke en mulighed. Jeg havde også håbet, at vi i det mindste kunne åbne en enkelt vejbane, men det er heller ikke muligt, siger Heine Sund om arbejdet, der ifølge tidsplanen først er afsluttet fredag 20. september.

Et af problemerne er, at mange bliver fanget i bunden af Enghavevej, fordi de ikke er opmærksomme på vejarbejdet. Er skiltningen god nok?

- Der har været problemer, men vi arbejder på at få flere skilte sat op, siger Heine Sund.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce