Annonce
Vejle

Trafikken skal flyde: Venstresving forbydes flere steder ved Vejle Havn

Fremover bliver det forbudt at svinge til venstre ind mod tankstationen, når du kommer kørende fra nord ad Windfeld-Hansens Gade foran Føtexhus. Arkivfoto: Torben Juhler
Forbud mod venstresving skal få trafikken til at glide nemmere i de år, der går, før udvidelsen til fire spor bliver gennemført.

Vejle: Venstresving forbudt.

Det skilt vil du snart møde to steder på den trafikerede rute omkring Vejle Havn.

Skiltene bliver sat op på Østerbrogade ved Stormgade og over for tankstationen ved Windfeld-Hansens Gade.

Annonce

Formålet er at forhindre krydsende trafik på to steder, hvor der hverken er lyssignal eller båse til venstresving. Som situationen er i dag, vil bilister, der skal til venstre, spærre for trafikanterne, der blot skal ligeud.

De nye tider betyder, at bilister til Stormgade enten skal komme fra Horsensvejs-siden, så de kan dreje til højre eller køre ind via Føtex parkeringsplads.

Vil du ind på tankstationen, når du kommer fra nord, skal du enten svinge til venstre allerede i lyssignalet ved Strandgade - eller tage en tur rundt i rundkørslen ved Havnegade.

Begge steder er det planen at placere helleanlæg, der forhindrer venstresving  - men projektet ved tankstationen skal opdeles i etaper,har politikerne i teknisk udvalg besluttet.

Problem ved Holmen

Ifølge formand Gerda Haastrup Jørgensen (V) er der nemlig et hængeparti på strækningen ned mod rundkørslen:

- Vi har ikke fundet en løsning på venstresving ind på Holmen. Det skal vi have gjort, siger formanden.

Holmen er den  gade, der strækker sig på sydsiden af Føtexhus mellem Windfeld-Hansens Gade og Langelinie. Gaden sikrer adgang til blandt andet plejecenter Holmen og daginstitutionen Havnely.

- Derfor er der en del, der har ærinde i gaden. Men da den er så tæt på rundkørslen, er det ikke så ligetil at få løst, siger udvalgsformanden.

Hvad med muligheden for at svinge til venstre ind mod nordkajen lige før rundkørslen?

- Det vil også indgå i overvejelserne. Vi kigger på hele strækningen fra Strandgade og hen mod rundkørslen, siger Gerda Haastrup Jørgensen.

Annonce

Sjællandsgade udvides

Ud over de to helleanlæg på Østerbrogade og Windfeld-Hansens Gade har politikerne også sagt ja til en ombygning af krydset, hvor Sjællandsgade møder Toldbodvej ved XL-Byg.


Der er et her og nu behov for at tage hånd om de trafikale udfordringer, som opleves på strækningen.

Forvaltningen i indstillingen til teknisk udvalg


Her har trafikken tendens til at stuve op i Sjællandsgade, og det problem vil formentlig blive større de kommende år, hvor et nyt parkeringshus skyder op på den nuværende grusparkeringsplads ved jernbanen og den mulige lukning af Sønderbrogade i forbindelse med Gammelhavn-projektet på posthusgrunden.

Planen er at etablere en ny højresvingsbane og forlænge de nuværende svingbaner. Det kræver, at Sjællandsgade udvides. Derfor bliver det nødvendigt at inddrage en række af de  parkeringspladser, der i dag er placeret tættest på krydset.

Trekanterne på dette kort markerer de kryds, hvor der skal ske ændringer. Håbet er, at de nye tiltag kan få trafikken til at glide bedre på den befærdede rute mellem Horsensvej og Fredericiavej. Kort: Google MapsAlt i alt forventer forvaltningen, at det vil koste tre millioner kroner at gennemføre projekterne i løbet af 2021. Pengene henter politikerne i en særlig pulje til infrastruktur-investeringer.

Annonce
Navne For abonnenter

Dorthe mistede sin 17-årige 'Fredemus', da han blev ramt af to biler og døde på stedet: Han vil altid have en særlig plads i mit hjerte

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Husk det nu: Lørdag og søndag aften og nat er Fredericiavej spærret - lastbiler dirigeres helt udenom

Alarm 112 For abonnenter

Kvinde dømt for vanrøgt af 25 heste: Dyrene var indsmurt i gødning og havde øjnene fulde af udflåd

Vejle

De ældres formand går af efter valgballade: 'Det er noget skrammelværk, og jeg er rigtig ked af, at det har udviklet sig på den måde'

Navne For abonnenter

Louis Bülow fortæller om sine minder: Fra en svunden tid - og dem, jeg savner

Alarm 112

15-årig provokerede politiet ved Eskes Bier Bar, hvor han henviste til drabet på fire betjente i 1965: - Det er imponerende, han kender sin politihistorie

LEDER For abonnenter

Havnefoged-chikane, eksklusion af medlemmer og en kommende retssag i Vejle Motorbådklub er dybt tragisk: Forlig jer nu, I skabhalse - vi behøver ikke mere underholdning

Vejle Boldklub

Lyt til podcasten om VB: Intet i statistikkerne peger på en sejr over Viborg, men derfor tror Banke og Møllenberg på det

Vejle

Se video fra Vejles pressede morgentrafik - så laaaang tid tager det at komme til midtbyen ad populær indfaldsvej

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Navne

To Vejle-kokke kæmper om samme titel: Felix går fra at være tv-vært til at bedømme gourmet-retter med østers

Børkop For abonnenter

Christina og Louise er jævnaldrende frisører: Og derfor er deres nye salon atypisk

Alarm 112

79-årig kvinde blev kontaktet af Skat, der ville give hende mere end 2000 kroner: 'Jeg kan afsløre, at Skat ikke ringer og giver gaver'

Annonce