Annonce
Vejle

Trafikken skal glide: Snart er det slut med venstresving ved havnen

Der har før været midlertidigt forbud mod at svinge til venstre fra Holmen ud på Havneruten - nu bliver det permanent. Foto: Google Street View
Forældre, der har afleveret deres børn i daginstitution eller fragtmænd, der har læsset af ved Føtex, må snart en tur via rundkørslen, når de vil mod Horsensvej fra Holmen.

Vejle: Så lidt ureguleret trafik som muligt på tværs af de travle gader omkring havnen i Vejle.

Det er filosofien bag en række forbud, som byrådspolitikerne er klar til at gennemføre i de kommende måneder.

Ved at forhindre venstresving undgår man, at andre bilister kommer til at holde i kø bag de medtrafikanter, der forsøger at komme på tværs af den modsatte vejbane.

Annonce

Onsdag sagde det samlede Vejle Byråd ja til en række ændringer på ruten mellem Horsensvej og Fredericiavej - blandt andet anlæg af heller, der skal sikre, at man ikke kan svinge til venstre ind på tankstationen ved Strandgade og fra Østerbrogade ind på Stormgade.

Ved Sjællandsgade skal der sikres mere plads til bilister, der skal til højre og venstre ad Toldbodvej. Alt i alt er politikerne klar til at bruge tre millioner kroner til trafikforbedringerne.

Indkørsel til Føtex og daginstitution

Med i det regnskab er ikke endnu en ændring. I første omgang udsatte kollegerne i teknisk udvalg en beslutning om trafikken ved Holmen, der strækker sig mellem Windfeld-Hansens Gade og Langelinie.

Ved Holmen ligger blandt andet daginstitutionen Havnely og plejecenter Holmen. Samtidig får Føtex leveret varer af lastbiler, der kører ind via Holmen.


Der opsættes "venstresving forbudt" for bilister fra Holmen.

Fra indstillingen til teknisk udvalg


Derfor blev en idé om også at forhindre venstresving ind på Holmen opgivet. I stedet har politikerne besluttet, at det bliver forbudt at svinge til venstre fra Holmen ud på Windfeld-Hansens Gade.

- Her har vi vurderet, at bilister, der skal mod Horsensvej, i stedet kan svinge til højre og så bruge rundkørslen. Den ligger jo lige ved siden af. Her kan de så tage turen rundt og på den måde komme mod nord, siger teknisk udvalgs formand, Gerda Haastrup Jørgensen (V).

Annonce

Nye svingbaner

På Windfeld-Hansens Gade bliver der etableret særlige svingbaner til både Holmen og Nordkajen, så personbiler og lastbiler, der skal til venstre, ikke stopper trafikken.

På længere sigt er planen at udvide Havneruten til to spor i hver retning. Men den plan kan tidligst realiseres om et par år - derfor de midlertidige tiltag, der skal få trafikken til at glide bedre.

Annonce
Navne For abonnenter

De første autografjægere har allerede banket på hjemme hos tømrerlærlingen fra Højen: Hvor langt kan Lasse mon nå i årets X Factor?

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Én aldersgruppe udgør halvdelen af de smittede - og kommunen er magtesløs: 'Hvis man kommer derud, hvor det bliver rigtig svært, må man ty til sin sunde fornuft'

VEJLE For abonnenter

Et syndigt rod i Højen: Virksomhed får tvangsbøder for bjerge af glasuld, asbest og bygningsaffald - på trods af konkurs

Alarm 112

Sikkerhedslanding i Billund: Fly fra Lanzarote fik problemer i luften

Billund For abonnenter

Plays første forstander er ansat: Han har lokale rødder og skal skabe rammerne for Grindsteds nye efterskole

Hård kritik af besparelser i Rigspolitiet: - Det giver flere ulykker og dræbte

Alarm 112 For abonnenter

DSB vender på tallerken i computersag: - Vi havde den, så det er vores ansvar

Fra vild efterspørgselhåndsprit til total opbremsning inden ny bølge: Kiilto har været gennem to års turbulent rutsjebanetur

Erhverv

Vild vandrehistorie rammer Bilka: - Det er en kæmpestor and

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Vejle

Garnnøglerne ligger klar: Lad os strikke Vejle gul

Vejle For abonnenter

Avisens madanmelder får serveret en nærmest rå bøf, og tjeneren spørger: 'Hvad er det, du vil?' Det bliver en aften med flere fejl og mangler

Erhverv

Michael Mortensen-selskab køber kæmpe ejendom i Hedensted by

Annonce