Annonce
Vejle

Transportordfører om motorvej: - Jeg har mistet tilliden til den højt besungne landstrafikmodel

Hvordan Vejdirektoratet forestiller sig, at en motorvej langs Jyllands højderyg kan tage sig ud, får vi først vished om til efteråret.
Efter planen skulle offentligheden - og politikerne - allerede nu kunne læse om, hvordan en motorvej langs med den jyske højderyg kan tage sig ud, men en indviklet trafikmodel forsinker offentliggørelsen af rapporten

Viborg: Vejdirektoratet har i efterhånden flere år arbejdet med en såkaldt forundersøgelse af en mulig motorvej fra Give over Viborg til et eller andet sted nord for Hobro. Denne undersøgelse skulle munde ud i en rapport, der egentligt allerede nu skulle kunne læses af folk og fæ - herunder ikke mindst politikerne, for disse rapporter danner som hovedregel grundlag for de beslutninger, de folkevalgte senere træffer.

Rapporten er imidlertid ikke færdig, og selv om der på Vejdirektoratets hjemmeside stadig står, at undersøgelsen offentliggøres i sommeren 2019 - altså nu - holder dette ikke stik.

- Desværre har vi udfordringer med Landstrafikmodellen. I praksis betyder det, at vi endnu ikke kan opgøre de trafikale og samfundsøkonomiske effekter af de forskellige forslag til en ny midtjysk motorvej. Vejdirektoratet arbejder sammen med DTU (Danmarks Tekniske Universitet, red.) på at finde og rette fejl i modellen, så vi kan komme i gang med trafikberegningerne, siger senior projektleder Niels Fejer Christiansen, Vejdirektoratet.

Landstrafikmodellen er udviklet til at belyse de overordnede trafikstrømme i Danmark samt mellem Danmark og udland.

Forsinkelsen overrasker ikke Venstres trafikordfører Kristian Phil Lorentzen.

- Jeg har mistet tilliden til den højt besungne landstrafikmodel, der har været under udvikling siden 2009. Den er aldrig kommet til at virke efter hensigten. Så sent som i går (tirsdag, red.) foreslog jeg ministeren i et telefonmøde, at modellen skrottes til fordel for tidligere tiders vurdering af anlægsprojekter baseret på erfaringstal fra tilsvarende projekter og almindelig sund trafikal fornuft, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Hjulboltene var skruet af Toyota

Annonce