Annonce
Give

Trafikselskab uddeler gratis rejsekort til pensionister

Hvis man er pensionist, har man 31. maj mulighed for at få fingre i et rejsekort uden ekstra gebyr og ventetid. Arkivfoto: Michael Svenningsen
31. maj kommer Sydtrafik til Give, hvor der bliver mulighed for at få sig et gratis rejsekort, hvis man er pensionist.

Give: Det skal være mere attraktivt for ældre, at benytte den kollektive trafik og ikke mindst rejsekortet.

Derfor har Sydtrafik fået en række midler til at gøre begge dele mere tilgængeligt for netop denne målgruppe, og som en del af projektet kan pensionister fra Give og omegn snart møde op og få et rejsekort uden at skulle betale det almindelige gebyr på 50 kroner. Samtidig slipper de for at skulle vente på at modtage det med posten.

Det sker 31. maj fra klokken 10.00 til 15.00, hvor Sydtrafiks kundeambassadører kommer til at stå ved Give Station.

Annonce


vi kan se, at vi lige nu har mange ældre, der stadig køber enkeltbilletter til deres rejse.

Jette Lauridsen, afdelingschef Sydtrafik


Billigere løsning

I Vejle Kommune findes der allerede et særligt kort, som for 400 kroner giver pensionister fri rejse i et helt år. Dette kort gælder dog kun i Vejle Kommune, og derfor kan rejsekortet være et alternativ, hvis man som pensionist skal på tur udenfor kommunegrænsen.

- Vi kommer til Give, selv om vi ved, at mange ældre her allerede bruger deres Vejle 65+ kort. Men måske skal man nogle gange køre ud af kommunen, og der skal man bruge et almindeligt rejsekort, fortæller Jette Lauridsen, der er afdelingschef hos Sydtrafik, i en pressemeddelelse.

- Hvis vi ser bort fra lokale løsninger som Vejle 65 kortet, så er rejsekortet den billigste billet for alle, der ikke rejser med kollektiv trafik hver dag, og vi kan se, at vi lige nu har mange ældre, der stadig køber enkeltbilletter til deres rejse. Hvis disse ældre skifter til rejsekort, så sparer de 10 kroner, hver gang de rejser bare to zoner – og mere endnu, hvis de benytter bussen uden for myldretiden, siger Jette Lauridsen.

Fakta om ordningen

  • Det gebyrfrie rejsekort kan kun erhverves ved personligt fremmøde på dagen.
  • De kommende steder og datoer kan ses på Sydtrafiks hjemmeside.
  • Normalt betales der et oprettelsesgebyr på 50 kroner, og det tager omkring 10 dage at få kortet leveret med posten. Ved fremmøde på dagen kan man få kortet udleveret med det samme.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Alarm 112 For abonnenter

Fik et års fængsel for knivstik og indbrud: 31-årig nægtede næsten alt - og blev dømt for næsten det hele

Annonce