Annonce
Give

Traktortræk forventer 2500-3000 tilskuere: Sort røg, store dieselmotorer og kæmpe festtelt

Traktortrækket er en normalt en årlig begivenhed i Uhe, men de seneste to år har coronapandemien aflyst det populære arrangement. Arkivfoto: Jim Hoff
Der plejer at komme flere hundrede gæster, når der inviteres til traktortræk i Uhe. I år håber idrætsforeningen, der står bag arrangementet, at antallet af tilskuere kommer op i nærheden af 3000.

Uhe: Mellem 2500 og 3000.

Så mange mennesker forventer Jørgen Peter Lund, at der dukker op for at se på store traktorer, høre på dieselmotorer, høre musik og drikke fadøl på en mark ved Uhe fredag aften.

Jørgen Peter Lund er formand for Ringive-Lineballe Idrætsforening, og foreningen står bag det årlige traktortræk, der er blandt de arrangementer i den vestlige del af Vejle Kommune, der tiltrækker flest gæster.

Annonce

Lige nu forudsiger vejrudsigten, at det bliver tørvejr over Uhe fredag aften, hvilket er godt nyt for arrangørerne. Netop vejret bliver formentlig afgørende for, hvor mange der vælger at møde op, men skulle det dryppe lidt, er der også et 600 kvadratmeter stort telt på stedet, hvor man kan være uden at blive våd, pointerer Jørgen Peter Lund.

For både børn og voksne

Arrangementet blev på grund af coronapandemien hverken holdt i 2020 eller 2021, og det er dermed første gang i tre år, at deltagernes traktorer skal trække en slæde længst muligt ved Uhe.

- For mig er det et vigtigt budskab, at man ved sammenhold og god flid kan stable et arrangement på benene, hvor der kommer rigtig mange og besøger det. Samtidig er det også et socialt godt arrangement. Det er noget, der skaber fællesskab i lokalområdet, siger Jørgen Peter Lund.

Omkring 50 deltager stiller op til selve traktorkonkurrencen, men for de flere hundrede gæster, der plejer at dukke op og følge begivenhederne, handler det også om mere end selve traktortrækket.

Støj hører sig også til, når der er traktortræk. Dette billede er taget, da der sidst var traktortræk i Uhe i 2019. Arkivfoto: Jim Hoff

Foreningsformanden fortæller, at arrangementet både plejer at blive besøgt af børn, unge og voksne.

- Fra 18 til 21 kommer der rigtig mange børnefamilier, som skal ned og se, hvilke køretøjer der stiller op, og så bliver det lidt mere en fest derefter. Det er noget af det, vi er meget kendt for, og Dr. Diesel kommer og spiller sidst på aftenen, siger Jørgen Peter Lund.

Bandet spiller fra 21.45 til 01.30.

Overskuddet fra traktortræk-arrangementet går til at støtte aktiviteter under Ringive-Lindeballe Idrætsforening.

Fra 18 til 21 kommer der rigtig mange børnefamilier, som skal ned og se, hvilke køretøjer der stiller op, og så bliver det lidt mere en fest derefter.

Jørgen Peter Lund, formand Ringive-Lindeballe Idrætsforening
Annonce
Erhverv For abonnenter

Annette sælger butikken i Foldegade: 'Jeg savner simpelthen at komme til at bruge mine hænder igen. Nu skal det være'

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Ikke kun til gravøl: Bryggeri er brændt inde med masser af øl - nu kan du hente dem til en tredjedel af prisen hos Vejle Boldklub

Erhverv For abonnenter

Byggeaffaldet tårner sig stadig op i Højen, selv om virksomheden betaler tusindvis af kroner i bøde hver måned:  'Vi er i fuld gang med at løse problemet'

Kultur

Hvilken er din favorit? Efter 1600 festivalkoncerter: Her er den bedste og den værste set og hørt af anmelderen

Sport

Se billedet: De byggede et stort Eiffeltårn - i ren chokolade

Analyse: Bankerne betaler ikke negative renter længere. Gør du?

VEJLE

Første varsel om muligt trafikmareridt: Om tre uger spærres vital bro en hel weekend - senere skal den rives ned og genopbygges

Vejle For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Vejle Kommune: Sælger fik det dobbelte for huset

For abonnenter

Glohed efterspørgsel på brændeovne: Hver måned sætter virksomheden ny rekord

Vejle

Se video: Gigantiske mængder af sten bliver plumpet i Vejle Fjord: Her skal kunstige rev skabe liv

For abonnenter

Meningsmager Gitte Seeberg: Vi vil ikke være til grin for vores egne penge, kære politikere - hvorfor koster benzin dobbelt så meget herhjemme som i USA?

Vejle

Morten D. D. boykotter DR: - I behøver ikke ringe en anden gang

Alarm 112 For abonnenter

De brølende 70'ere: 'Hit med pengene': Sparekasserøver var rystende nervøs

Kultur

Kan du løse gåden: Den kan tale, den kan skrive. Hvad er den? Preben giver dig svaret - og løfter sløret for et par nyheder

Annonce