Annonce
112

Transformatorstation brændte: 550 kunder var uden strøm

Udskiftningen af den udbrændte 10 kV-transformator blev påbegyndt tirsdag. Den nuværende er med et forsikringsmæssigt udtryk "totalskadet". Foto: Børge Larsen
Efter en brand mandag måtte store dele af Gadbjerg undvære strøm - nogle husstande i over to timer.
Annonce

Gadbjerg: To dage i træk er brandfolk fra TrekantBrand blevet kaldt ud til brande i transformatorstationer.

Branden i Bredsten søndag viste sig at være begrænset i forhold til den brand, der brød ud i en transformatorstation på Tjørnevænget i Gadbjerg mandag eftermiddag.

Her var det en transformatorstation af en størrelse på tre gange fire meter, der var brudt i brand, og TrekantBrand kom til stedet klokken 16.45.

- Vi kunne ikke slukke ilden, før stedet var uden spænding. Men vi sikrede plankeværket og buskadset ved siden af, fortæller indsatsleder Erik Eg.

Efter omkring 25 minutter var en tekniker ankommet til stedet og havde fået strømmen afbrudt, og herefter blev ilden slukket.

Annonce

Gadebelysning kommer tilbage i dag

Det er Evonet, som har ansvaret for transformatorstationen.

Herfra oplyser man, at 550 kunder var uden strøm i forbindelse med branden mandag.

- For at kunderne kunne blive genforsynet, skulle der en tekniker ud på stedet. Han kom efter 20 minutter, og 500 kunder havde strøm igen efter en halv time, fortæller Ronni Andersen, der er manager hos Evonet.

Han fortæller videre, at de resterende 50 kunder løbende fik strømmen tilbage frem til klokken 19.20.

- På nuværende tidspunkt får 17 kunder strøm fra en generator. De bliver sluttet på nettet igen i dag, og gadelysene bliver også tilsluttet i dag igen, fortæller Ronni Andersen.

Han oplyser videre, at selvom man ikke kender årsagen til branden i Gadbjerg, så er der ikke tale om en tilsvarende situation som den i Bredsten.

- Branden i går var mere omfattende. I Bredsten det branden begrænset til nogle kabler. Det sker heldigvis sjældent, at en transformatorstation brænder, men det er noget, vi tager ved lære af, understreger manageren fra Evonet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejle Boldklub

VB kan rykke op tirsdag, men det bliver en oprykningsfest for de få

Annonce