Annonce
Ikast-Brande

Transportminister kaldes i samråd om morgentog

Sådan så der typisk ud en ganske almindelig hverdagsmorgen på Brande Station, når morgentoget mod Herning afgik 07.13, indtil afgangen blev afskaffet i forbindelse med Arrivas overtagelse af togdriften på strækningen 13. december. Arkivfoto: Ulla Thomsen
Transportminister Benny Engelbrecht skal igen svare på spørgsmål om de forsvundne myldertids-morgenafgange.
Annonce

Midtjylland: Sagen om de to fjernede morgenafgange mellem Vejle og Herning/Struer er alligevel ikke helt slut endnu.

Tirsdag 23. februar er transportminister Benny Engelbrecht (S) således kaldt i samråd af Folketingets Transportudvalg for at redegøre for dialogen med de berørte kommuner op til omlægningen af togafgangene på strækningen mellem Herning og Vejle.

Ministeren er også blevet bedt om at redegøre for, hvilke initiativer ministeren agter at tage som følge af de konsekvenser, omlægningen af togafgangene har haft for kommuner, ungdomsuddannelser og elever.

Det er to af Venstres folketingsmedlemmer, Christoffer Aagaard Melson og Kristian Jensen, der har kaldt ministeren i samråd på baggrund af nedlæggelsen af de to morgenafgange mod henholdsvis Vejle og Herning/Struer, som indtil Arrivas overtagelse af togdriften på strækningen 13. december afgik alle hverdage kl. 06.43 mod Vejle og en halv time senere mod Herning.

De to ”myldretidsafgange” blev i stor stil benyttet af både pendlere og i særdeleshed uddannelsessøgende fra Brande, Give og Thyregod, som – når den fysiske undervisning engang genoptages – er henvist til at benytte de busser, Midttrafik og Sydtrafik på foranledning af henholdsvis Ikast-Brande og Vejle Kommune har indsat som erstatning for de nedlagte togafgange.

Annonce

Ny opfordring fra borgmesteren

Ikast-Brande Kommune har heller ikke helt opgivet ævred, men har som opfølgning på den indsigelse mod nedlæggelsen af de to morgenafgange, borgmester Ib Lauritsen (V) 4. december sidste år sendte på vegne af det samlede byråd, sendt endnu en opfordring til transportministeren om at justere køreplanen i henhold til det notat, Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har fået udarbejdet (dateret 3. december 2020).

Notatet omhandler en tidsforskydning af køreplanen (den nugældende) uden indsættelse af yderligere materiel.

På vegne af det samlede byråd opfordrer Ib Lauritsen til, at forslaget – som i det store hele svarer til en tilbagevenden til forholdene før 13. december – nyder fremme og implementeres, når en ny køreplan træder i kraft i december 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub For abonnenter

VB spillede uafgjort med Horsens: Resultatet godkendt, men indsatsen haltede

Annonce