Annonce
Billund

Transportministeren åbner døren på klem for Billund Lufthavn

Flere erhvervsledere i det midtjyske område ser gerne en motorvej forbi Billund Lufthavn. Regeringen vil dog hellere prioritere at få opgraderet den østjyske motorvej. Arkivfoto: Michael Bager.
Transportminister Benny Engelbrecht (S) er ikke afvisende over for at regne på forslag til, hvordan infrastrukturen til og fra Billund Lufthavn kan blive opgraderet.

Billund: Selvom regeringen i sit udspil til fremtidens infrastruktur har valgt hverken at prioritere en ny midtjysk motorvej eller en jernbane fra Vejle til Billund, har transportminister Benny Engelbrecht (S) ikke endegyldigt lukket døren for, at Billund Lufthavn kan blive bedre forbundet med resten af verden.

Ministeren deltog forleden i et virtuelt videomøde med en række topledere fra midtjyske virksomheder. Her var blandt andet Bestseller, Jysk, Grundfos og Billund Lufthavn repræsenteret, og fælles for disse virksomheder er, at de ønsker en bedre infrastruktur i det midtjyske.

Benny Engelbrecht lagde på mødet ikke skjul på, at en udvidelse af den østjyske motorvej E45 har højeste prioritet for regeringen, og selvom han fortsat ikke taler spor varmt for en ny midtjysk motorvej, lukker han ikke døren fuldstændig for Billund.

Annonce

- Kunne man forestille sig en bedre forbindelse til Billund Lufthavn? Det ville ikke være umuligt for os at regne på det, hvis nogen kommer til forhandlingsbordet med det, lød det fra ministeren.

Taler kun om halv motorvej

Mens de jyske erhvervsledere gerne vil tale for en motorvej hele vejen fra Haderslev til Hobro, taler ministeren alene om første etape, der strækker sig fra Haderslev til Give. Det blev påpeget af Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn. Ifølge ministeren er der dog en helt plausibel årsag til, at det kun er denne del af projektet, der løber med hans opmærksomhed.

- Det ligger så langt ude i fremtiden, at det ikke giver så meget mening at tale om den nordlige del, lød det fra Benny Engelbrecht.

Annonce

Billund vil blive krævet tilgodeset

Billund Lufthavn ønsker selvsagt en bedre infrastruktur for, at passagererne lettest muligt kan komme til og fra. Men også de øvrige virksomheder i det midtjyske område ser Billund Lufthavn som en vigtig spiller i forhold til deres egen udvikling. Således blev det fra både Grundfos og Bestseller påpeget, at adgangen til Billund Lufthavn er væsentlig for dem.

Når regeringen inviterer Folketingets partier til forhandlinger om en kommende infrastrukturplan, vil flere partier smide både en jysk motorvej og en jernbane til lufthavnen på forhandlingsbordet.


unne man forestille sig en bedre forbindelse til Billund Lufthavn? Det ville ikke være umuligt for os at regne på det, hvis nogen kommer til forhandlingsbordet med det.

Transportminister Benny Engelbrecht (S) på møde med midtjyske erhvervsledere
Annonce
Vejle

Tag kandidattesten her

Vejle Boldklub For abonnenter

VB's bedste spillede godt: En enkelt overstrålede de øvrige, da sæsonens første sejr kom i hus

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub

Se videoanalysen: Endelig vandt VB - fredag aften blev det til en fortjent sejr over FC Nordsjælland

Vejle For abonnenter

Er det smart eller plat? I Nordsjælland går de på arbejde i pyjamas - og det kan også komme på tale i Vejle

Vejle Boldklub

VB-anføreren efter sæsonens første sejr: Den skal være springbræt for os

Vejle

Trods vejlukning i aftentimer: Derfor er indfaldsvej først færdigasfalteret en uge senere end planlagt

Vejle

Afstemning: Hvilken af disse byer giver det mest mening at få en bybusrute til - hvis du skulle bestemme

Alarm 112 For abonnenter

26-årig anholdt i Vejle i stor narkosag: Fik en liter amfetaminolie sendt til Vejle med posten

Billund

Generationskløften er meget tydelig med “partybussen”...

Egtved

Provokerende udsagn om bybusser og folk i millionvillaer har vakt opsigt: Det her er langt under lavmålet, mener Vejles viceborgmester

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Billund

Borgmesterkandidat kom hjem til indbrud: - Alt er hældt ud af alle skabe og skuffer

Navne For abonnenter

Så skal der drikkes champagne: Alle naboer er inviteret til Irmgards 103-års-fødselsdag

Kultur

Kød-fri festival deler vandene: 'Hold fingrene fra vores kød'

Annonce