Annonce
Billund

Transportministeren åbner døren på klem for Billund Lufthavn

Flere erhvervsledere i det midtjyske område ser gerne en motorvej forbi Billund Lufthavn. Regeringen vil dog hellere prioritere at få opgraderet den østjyske motorvej. Arkivfoto: Michael Bager.
Transportminister Benny Engelbrecht (S) er ikke afvisende over for at regne på forslag til, hvordan infrastrukturen til og fra Billund Lufthavn kan blive opgraderet.

Billund: Selvom regeringen i sit udspil til fremtidens infrastruktur har valgt hverken at prioritere en ny midtjysk motorvej eller en jernbane fra Vejle til Billund, har transportminister Benny Engelbrecht (S) ikke endegyldigt lukket døren for, at Billund Lufthavn kan blive bedre forbundet med resten af verden.

Ministeren deltog forleden i et virtuelt videomøde med en række topledere fra midtjyske virksomheder. Her var blandt andet Bestseller, Jysk, Grundfos og Billund Lufthavn repræsenteret, og fælles for disse virksomheder er, at de ønsker en bedre infrastruktur i det midtjyske.

Benny Engelbrecht lagde på mødet ikke skjul på, at en udvidelse af den østjyske motorvej E45 har højeste prioritet for regeringen, og selvom han fortsat ikke taler spor varmt for en ny midtjysk motorvej, lukker han ikke døren fuldstændig for Billund.

Annonce

- Kunne man forestille sig en bedre forbindelse til Billund Lufthavn? Det ville ikke være umuligt for os at regne på det, hvis nogen kommer til forhandlingsbordet med det, lød det fra ministeren.

Taler kun om halv motorvej

Mens de jyske erhvervsledere gerne vil tale for en motorvej hele vejen fra Haderslev til Hobro, taler ministeren alene om første etape, der strækker sig fra Haderslev til Give. Det blev påpeget af Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn. Ifølge ministeren er der dog en helt plausibel årsag til, at det kun er denne del af projektet, der løber med hans opmærksomhed.

- Det ligger så langt ude i fremtiden, at det ikke giver så meget mening at tale om den nordlige del, lød det fra Benny Engelbrecht.

Annonce

Billund vil blive krævet tilgodeset

Billund Lufthavn ønsker selvsagt en bedre infrastruktur for, at passagererne lettest muligt kan komme til og fra. Men også de øvrige virksomheder i det midtjyske område ser Billund Lufthavn som en vigtig spiller i forhold til deres egen udvikling. Således blev det fra både Grundfos og Bestseller påpeget, at adgangen til Billund Lufthavn er væsentlig for dem.

Når regeringen inviterer Folketingets partier til forhandlinger om en kommende infrastrukturplan, vil flere partier smide både en jysk motorvej og en jernbane til lufthavnen på forhandlingsbordet.


unne man forestille sig en bedre forbindelse til Billund Lufthavn? Det ville ikke være umuligt for os at regne på det, hvis nogen kommer til forhandlingsbordet med det.

Transportminister Benny Engelbrecht (S) på møde med midtjyske erhvervsledere
Annonce
Give For abonnenter

Købmand klar med flere millioner til istandsættelse af butikken: Familien skal da være købmænd her i mindst 80 år til

Danmark

Torsdagens coronatal: Syv færre indlagt det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Her kan du komme til at holde i kø: Motorvejsbro i Vejle får lysregulering i 10 uger

Billund For abonnenter

Filskov Kro mangler medarbejdere: - Vi har sagt rigtig meget nej, og det gør virkelig ondt

Vejle Boldklub

VB siger farvel: Midterforsvarer skifter til Skotland

Kultur

Ustadigt vejr holder ikke Verdensballetten tilbage: - Vi har aldrig aflyst en forestilling på grund af dårligt vejr

Alarm 112 For abonnenter

Mystisk rød lastbil efterladt tæt ved turistattraktion: Chauffør er kørt til hjemland i nyindkøbt personbil - landbetjent føler sig magtesløs

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Billund

Lidl er rykket ind i Miniland

Erhverv

'Ny' skrot-virksomhed ser dagens lys på havnen i Vejle: Støber 4000 kvadratmeter beton til ny indsamlingsplads

Danmark For abonnenter

Leif blev coronavaccineret som den første dansker: - Jeg troede, den hellige grav var velforvaret

Vejle

Forening får stor gave: Nu kan vi virkelig gøre en forskel

Kultur For abonnenter

Han kan ikke spille et instrument, men han har et monsterhit: Vejledreng har fået amerikansk pladekontrakt

Erhverv

Anni og Lars hitter med nyt tiltag på tankstationen: Kunderne kommer fra hele landet

Annonce