Annonce
Kultur

Trap kommer til Vejle: Ny bog om egnen i næste måned

Trap Danmark er på vej til Vejle, hvor bog nummer 15 af i alt 34 for hele landet udgives i næste måned. Her et glimt fra Nordby på Fanø. Foto: Palle Peter Skov/Trap Danmark, 2019
Annonce

Vejle: Traps danmarksbeskrivelse er på vej til Vejleegnen. Forleden udkom bindet med Varde, Esbjerg og Fanø.

En tilsvarende bog med beskrivelser af Vejle, Billund og Fredericia kommuner ventes på gaden i december.

154 har bidraget med forskellige emner. Bogen bringer historien om et landskab, der er krøllede tunneldale i øst og flade smeltevandssletter i vest.

Trap har et slogan om at bringe det væsentligste - fra det mest almindelige til det mest specielle. Jellingmonumenterne, Egtvedpigen, Fredericia fæstningsby og teater, tidlig industri i Grejsdal, værkerne i Grindsted og Skærbæk, Lego og lufthavn, Fjordenhus, Vorbasse, Givskud, »hedens domkirke« samt Christianskirken i Fredericia har fået plads, blandt meget andet.

Den vejledende udsalgspris er fastsat til 449,95 kroner.

Jens Peter Trap (1810-1885) var kabinetssekretær og ledsagede kong Frederik VII på kongens rejser. Han udgav en beskrivelse af Danmark 1856-60. Nu er vi nået til sjette udgave.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
VEJLE For abonnenter

Totalt kaos på plejehjemmet: Mens deres 94-årige mor lå for døden, måtte Lone og Hanne hjælpe med at gøre rent og lave mad til hele afdelingen

Annonce