Annonce
Erhverv

Travlhed i vente: Lokalt hotel skal servere 5000 måltider ved folkemøde

Hoteldirektør Kari Brandsgård, køkkenchef Mikael Leborg Madsen (til venstre) og restaurantchef Hasse Bonde-Sterup forbereder i disse uger en større operation, der skal gøre det muligt at opbygge en restaurant i forbindelse med det fire dage lange folkemøde på Bornholm, der begynder 15. juni. Foto: Leif Baun

Med få ugers varsel har Sinatur Hotel Haraldskær påtaget sig at stå for en restaurant ved det kommende folkemøde på Bornholm.

Annonce

Skibet: De ansatte på Haraldskær har ekstra travlt i denne tid. De er ved at forberede sig på at stå for en restaurant ved folkemødet i Allinge på Bornholm, der starter 15. juni.

- Første gang vi henvendte os til folkemødet før jul, var det for sent for denne gang. Men så kom der et afbud, og vi blev spurgt for to uger siden, om vi ville træde ind. Det kunne vi ikke sige nej til. Men vi skal lave noget på en måned, som det normalt ville tage et år at forberede, fortæller hoteldirektør Kari Brandsgård.

Kari Brandsgård

De seks Sinatur-hoteller

Sinatur er fællesnavnet på seks hoteller i Danmark med naturen som midtpunkt og fokus på økologi. Kæden og hotellerne ejes af Danmarks Lærerforening. Undtaget er Haraldskær, der ejes af Boligselskabernes Landsforening og forpagtes siden 2007 af Danmarks Lærerforening:Haraldskær ved Vejle.

Hotel Gl. Avernæs på Sydvestfyn.

Hotel Sixtus, Hindsgavl, Fyn.

Hotel Storebælt, Nyborg.

Hotel Skarrildhus, Kibæk.

Hotel Frederiksdal, Lyngby.

Annonce

30 ansatte afsted

Hun forventer at sende 30 ansatte afsted, og de skal lave 5000-6000 måltider i løbet af de fire dage, folkemødet varer. Det skal vel at mærke være på det høje gastronomiske niveau, som Haraldskær er kendt for på "hjemmebanen".

Alle seks hoteller i Sinaturkæden er med, men det er Haraldskær, der trækker hovedparten af læsset. Det er en ret stor opgave, fordi det foregår på en ø langt væk. Der skal pakkes en kølecontainer for at få råvarer derover. Der er lejet en tom skole og bruservogne til medarbejderne.

Haraldskærs og de andre hotellers formål med at stå for en del af maden på folkemødet er ret jordnær:

Annonce

Kommer på landkortet

- Der er stadig en lille kendskabsgrad til os. Det vil sætte Sinatur-hotellerne på landkortet, når vi præsenterer, hvad vi kan for 900 foreninger, der hver har 4-5 beslutningstagere med, forklarer Kari Brandsgård.

Hun har i sine næsten tre år som direktør på Haraldskær arbejdet målbevidst med at åbne den århundredgamle herregård overfor omgivelserne. Det har givet udbytte i form af en ny omsætningsrekord sat i maj. Blandt andet klarede hotellet 14 konfirmationer og et guldbryllup på en weekend.

- Vi har fremgang, og det er mest et resultat af vores markedsføring. Vi vil gerne være et sted, hvor man kan sætte sig ind og få et glas vin eller et måltid. Man behøver ikke at holde en stor fest for at bruge os, forklarer Kari Brandsgård.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Debat: Værdig tilbagetrækning

Coronavirus

Live: Over halvdelen af de corona-ramte kender ikke selv smittekilden

Vejle Boldklub For abonnenter

VB tog point mod FCK, men en anden ting er næsten vigtigere

Annonce