Annonce
Vejle

Tre bud på Vejles fremtid: Mere liv, mindre trafik og grønne kiler

Ved hvert af de syv mødeborde havde kommunen placeret en ordstyrer, der samtidig skulle notere guldkornene fra debatten. Foto: Mette Mørk
Når man lige har boet ni år i Aarhus, virker Vejle knap så levende - og så skal der gøres noget ved trafikken.

Vejle: Cirka 80 borgere havde fundet vej til onsdagens borgermøde om Vejles fremtid. Her skulle de i grupper diskutere, hvordan byen bør udvikle sig i de kommende år. Vi bad tre af deltagerne fortælle, hvad de mente, var vigtigst at fokusere på.

1 Anne Agger, Bredballe

Anne Agger. Foto: Mette Mørk

Jeg er kommet tilbage til Vejle efter ni år i Aarhus og har lokket min kæreste fra Fanø med. Det ville være godt med en mere levende by. Jeg synes ikke, der er sket så meget i de år, jeg har været væk. Jeg tænker, det vil være godt med arrangementer, der virkelig kan trække folk til. Lige før vi rejste fra Aarhus, var der Tall Ships Race. Det var fantastisk og samlede rigtig mange. Jeg ved godt, at det er lidt uretfærdigt at sammenligne med Aarhus, fordi der er så mange studerende - det gør byen meget ung, men jeg savner lidt mere liv i Vejle.

2 Carsten Aagaard, Uhrhøj

Carsten Aagaard. Foto: Mette Mørk

Jeg er meget glad for at bo i Vejle, hvor vi har boet i 15 år. Men vi skal have gjort noget ved trafikken. Det er virkeligt et problem - ikke mindst, når man bygger så meget som man gør på Uhrhøj. Hvad man skal gøre? Tjah, hvis jeg skal være rigtig fræk, så er roadpricing nok vejen frem, men det er sikkert en umulighed. Men det skal gøres mere attraktivt at tage cyklen eller gå. Så vi skal have flere og bedre cykelstier. Jeg kunne for eksempel godt drømme om cykel- og fodgængerbro i forbindelse med Vejlefjordbroen.

3 Lars Kromann-Larsen, Søndermarken

Lars Kromann-Larsen. Foto: Mette Mørk

Vi skal være meget varsomme med at asfaltere for meget, og så er det vigtigt, at bevare de grønne kiler, der gør Vejle helt speciel, fordi de bringer naturen helt ind til vores levende bycentrum. Det er også vigtigt i forhold til udviklingen af Ny Rosborg. Jeg bryder mig ikke om tanken om at lade Skibet og Knabberup vokse sammen med Vejle by. Som tidligere byrådspolitiker har jeg altid interesseret mig for kommuneplaner. Det er et vigtigt regnskab, fordi den sætter en retning, og så binder den også i forhold til de kommende lokalplaner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Ride-elever rystet sammen på hyggedag

Danmark

Få overblikket her: Politikerne blev enige i nat - Danmark genåbner næsten 21. maj

Annonce