Annonce
Billund

Tre byrådsmedlemmer fra V: Motorvejen er besluttet - vi vil arbejde aktivt ud fra dét!

Her ses motorvejsafkørsel Randers C. Det er også besluttet at bygge motorvej ved Billund. Arkivfoto: Annelene Petersen

Læserbrev: Folketingets partier har indgået en bred aftale om blandt andet en ny motorvej til Billund. Den aftale er et faktisk vilkår, som vi i Billund Kommune allerede nu må forholde os konstruktivt til.

Hvis det står til os, skal vi således forberede os grundigt på at udnytte motorvejens vækstpotentiale maksimalt. Vi skal udvikle et område omkring motorvejen, der kan tiltrække en bredere vifte af virksomheder, så vi dermed i endnu højere grad kan fremtidssikre vores velfærd og befolkningsgrundlag. Og det skal vi virkelig udnytte!

Samtidig skal vi arbejde hårdt for at minimere alle de negative følger, som denne motorvejsbeslutning medfører for kommunens borgere. Det, mener vi, kun er rimeligt. Har man i kommunen lagt kræfter og ressourcer i at få en motorvej hertil, skylder man sandelig også at lægge tilsvarende mange kræfter og ressourcer i at afbøde de gener, en sådan motorvej kommer til at få. Det gælder navnlig i forhold til støjbekæmpelse, som vi vil arbejde for bliver af den allermest effektive slags, og det gælder ikke mindst i forhold til ekspropriationsvilkår, som mildest talt lader meget tilbage at ønske.

Annonce

Lige nu er der for eksempel mange lodsejere langs den påtænkte videreførelse af den kommende motorvej syd for Grindstedvej, der reelt er stavnsbundne. Det er de, indtil der foreligger en egentlig beslutning om videreførelsen, hvilket lige nu først ser ud til at komme efter 2035.

Det kan ingen være tjent med! Derfor presser vi naturligvis på for en hurtig afklaring om den sydlige del af den kommende motorvej. Ligesom vi glæder os over, at Venstre på Christiansborg allerede her i dette efterår vil afholde en eksperthøring i retsudvalget, der blandt andet omfatter den situation, mange borgere i forbindelse med anlæggelse af motorvejen er havnet i. Her er Venstres synspunkt netop, at arealreservationer ikke bør kunne håndhæves i mange år uden erstatning eller tilbud om ekspropriation.

Efter vores mening er det sådan, vi bedst forholder os konstruktivt til den virkelighed, at motorvejen rent faktisk er besluttet.

Vi skal udvikle et område omkring motorvejen, der kan tiltrække en bredere vifte af virksomheder, så vi dermed i endnu højere grad kan fremtidssikre vores velfærd og befolkningsgrundlag.

Annonce
VEJLE For abonnenter

Heidis bryllupsgave var en rød knallert: Mød sko-sælgeren, der elsker at få Vejle til at 'smage dansk'

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle For abonnenter

Så faldt hammeren: Ekskluderede medlemmer af Vejle Motorbådklub har fået deres dom - 'nu er de værste smidt ud'

Vejle For abonnenter

Personalemangel får restauratør til at trække stikket og koncentrere sig om sin restaurant i Vejle: 'Vi er tvunget til at stjæle folk fra hinanden'

Alarm 112

Polske nummerplader sporløst forsvundet: 'Det er nok ikke den bedste idé, hvis man vil begå indbrud'

Alarm 112

Hvad sker der for cykelbjerget? Hvis du har mistet din cykel, er det nok en god idé at runde rasteplads

Vejle Boldklub

Inden VB's nøglekamp mod Viborg: Så tæt er anføreren på comeback

Vejle For abonnenter

VB'eren Kim Elgaard blev snydt, så vandet drev, og måtte flygte fra Maldiverne midt om natten: Nu er han efterskolelærer og vil udbrede nyt boldspil

Alarm 112

Indbrud på Daltoften: Hus gennemrodet og flere genstande stjålet

Trafik og politi

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Vejle

Så er det en kendsgerning: Skole har købt naboskolen af splittet Vejle Byråd - fremtrædende socialdemokrat blev sendt uden for døren

Kultur For abonnenter

TV-klumme: Ud med taberne - vi gider dem ikke på tv

Erhverv For abonnenter

Snavs i kølere og beskidt gulv: SuperBrugsen indkasserer sur smiley og bøde

Erhverv For abonnenter

Hva' siger manden, Misse? To kvinder har forladt deres chefstillinger i stor kæde - nu vil de bygge deres egne forretninger op

Erhverv

Give-familien vandt igen titlen som Årets Købmand: Nu hedder halvdelen af prismodtagerne Eskildsen til efternavn

Annonce