Annonce
Billund

Tre coronasmittede i fængsel førte til nedlukning og strejke: Nu er der positivt nyt

Sdr. Omme Fængsel er lukket ned, men hvis de resterende test også er negative, så kan hele fængslet bortset fra én afdeling blive åbnet igen, så de indsatte for eksempel kan få besøg. Arkivfoto: Mette Mørk
Sdr. Omme Fængsel har været lukket ned weekenden over, fordi tre er testet positiv for coronasmitte. Det førte til strejke, men mandag mødte de indsatte på arbejde igen.

Sdr. Omme: I denne weekend har ingen indsatte i Sdr. Omme Fængsel været på udgang, og der har også været lukket for besøg.

Årsagen har været, at der er fundet tre indsatte med coronasmitte. De tre indsatte er fra samme afdeling, og de er nu isoleret.

De indsatte skal udføre arbejde i fængslet, og blandt arbejdsopgaverne er at lave mad til arresthuse i området. Restriktionerne fik de indsatte til at nedlægge arbejdet, men mandag er de mødt op igen. Det fortæller Anne Therkelsen, institutionschef for Sdr. Omme Fængsel, i en mail fra Kriminalforsorgens presseafdeling.

Annonce

Mangler enkelte svar

Anne Therkelsen fortæller også, at fængslet lige nu afventer svar fra enkelte indsatte, mens de resterende er testet negative. Alle ansatte er testet negative.

- For at forhindre smittespredning er der fortsat lukket for besøg og udgang for fængslet. Der vil blive åbnet igen, hvis der ikke registreres flere smittede. Afdelingen med smittede er dog undtaget dette og vil fortsat være lukket. Den almindelige fængselsdrift i form af beskæftigelse, undervisning og behandling kører uændret for de ikke-berørte afdelinger, skriver Anne Therkelsen i mailen.

Annonce

Et åbent fængsel

Statsfængslet ved Sdr. Omme blev indviet i 1933. Det er et åbent fængsel med plads til 222 indsatte. Fængslet beskæftiger cirka 120 fuldtidsansatte.

For at forhindre smittespredning er der fortsat lukket for besøg og udgang for fængslet. Der vil blive åbnet igen, hvis der ikke registreres flere smittede.

Anne Therkelsen, leder af Sdr. Omme Fængsel

Det er ikke første gang, at de indsatte oplever store indskrænkninger i deres frihed på grund af coronakrisen. Da landet i marts 2020 blev lukket ned, var det også tilfældet i fængslet, hvor de indsatte mistede muligheden for at omgås hinanden og for at få besøg fra deres venner eller familie. Ifølge avisens oplysninger skabte det store frustrationer blandt de indsatte.

Annonce
Vejle For abonnenter

Per må ikke se sin afdøde mors journaler efter kaotisk hjemmeplejeforløb: - Det er simpelthen ubegribeligt

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Vejle Boldklub

Lyt til podcasten om VB: Det begynder at se mørkt ud for VB efter nederlaget til Silkeborg

Billund For abonnenter

Underlige buler på benene blev begyndelsen til halvandet år med medicin, angst og læger, der ikke taler sammen: 38-årige Trine savner sammenhæng i sundhedsvæsenet

Vejle Boldklub

Dybt skuffet Peter Sørensen efter nyt VB-nederlag: Vores forsvarsspil var for ringe

Vejle Boldklub For abonnenter

Karakterbogen: Forsvaret var ikke eksisterende, da VB tabte til Silkeborg

Vejle Boldklub

Se højdepunkterne: Det gik atter galt i Nørreskoven - VB tabte efter målrigt opgør

Vejle For abonnenter

Lokalt motorkontor blev solgt for en krone: Et halvt år senere gik det konkurs med ubetalt skatteregning på ti millioner

Billund

Hvad skal vi dog stille op med de unge?

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Tyskland

Live: Valgprognoser giver lille forspring til SPD - følg gyservalget i Tyskland

Vejle Boldklub For abonnenter

Minut for minut: En sort aften i Nørreskoven - sådan tabte VB til Silkeborg

Vejle For abonnenter

Søren var sømanden på den synkende skude: Han var glad for livet, men jeg var også lettet, da han døde

Hedensted

Video: Kandidater bød ind med løsninger på skrald, biodiversitet og drikkevand

Annonce