Annonce
Vejle

Tre daginstitutioner ramt af corona i denne uge

Dagtilbudschef Rune Asmund Sørensen konstaterer, at tre daginstitutioner har været ramt af coronasmitte i denne uge. Arkivfoto: Mette Mørk
Tre daginstitutioner har haft tilfælde med coronasmitte den seneste uge. Smitten er ikke konstateret i de seks institutioner, som har sampasning i næste uge.

Vejle: Tre daginstitutioner har i denne uge været berørt af coronasmitte, og hver gang har det været et barn i institutionen - og ikke en af de voksne - der er konstateret syg med den kendte virus.

Det konstaterer dagtilbudschef i Vejle Kommune, Rune Asmund Sørensen.

- Alle tre smittetilfælde kom onsdag, og de ligner hinanden ret meget. Vi har på nuværende tidspunkt ikke indtryk af, at de har ført til smittespredning, men første test af nære kontakter skal også først ske i dag, fortalte Rune Asmund Sørensen fredag formiddag.

Annonce

82 børn og voksne skal testes

De tre nye smittetilfælde betyder, at i alt 69 børn og 13 ansatte nu må blive hjemme, mens de afventer svar på test.

To af de tre ramte daginstitutioner ligger i Vejle, men ingen af dem har åbent i næste uge, hvor kommunen tilbyder sampasning i seks udvalgte daginstitutioner.


Alle tre smittetilfælde kom onsdag, og de ligner hinanden ret meget.

Rune Asmund Sørensen, dagtilbudschef


Smitten er konstateret hos et barn i Galaksen, som nu har været ramt flere gange.

Her blev et af institutionens børn testet tirsdag og fik positivt svar onsdag.

Barnet var sidst i institution mandag, og i institutionen på Nørremarken er 14 børn og fire voksne hjemsendt som nære kontakter.

Onsdag blev et barn på Bredballegård også konstateret smittet. Her var det syge barn også senest i institutionen mandag, og her er 25 børn og fem voksne sendt hjem.

Den sidste institution, Møllehuset, ligger i Gårslev, hvor et barn fik positivt svar onsdag. Barnet havde været i Møllehuset mandag. Her er 30 børn og fire voksne hjemsendt som nære kontakter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejle

Charlotte blev overfaldet og truet med kniv: De psykiatriske patienter er blevet farligere

Hedensted

Se Knuds første stik: 766 fik med nålen på den store vaccinationsdag - og der er plads til endnu flere

Annonce