Annonce
Vejle

Tre familier sidder på de største formuer

Fjordenhus er det imponerende domicil for flere lokale selskaber, som har den største egenkapital. Arkivfoto: Mette Mørk
Familierne Kirk Johansen, Bagger-Sørensen og Eskildsen dominerer på listen over lokale virksomheder og selskaber med mest i egenkapital.
Annonce

Hvem har mest på kistebunden?

Ser man på egenkapitalen i de største virksomheder i Vejle, dukker der flere gamle kendinge op på Top 5-listen, som udgøres af tre lokale familier: Kirk Johansen, Eskildsen og Bagger-Sørensen.

Øverst på listen er Kirk Kapital A/S, der - udover en velpolstret kistebund - kan glæde sig over at have til huse i et af byens mest imponerende domiciler: Fjordenhus.

Kirk Kapital A/S, som håndterer familien Kirk Johansens investeringer, havde sit bedste år i 2019 med et overskud på 680 millioner kroner, hvilket kun lagde til på en allerede fornuftig egenkapital.

Efter det seneste rekordoverskud er egenkapitalen på imponerende 5,1 milliarder kroner i Kirk Kapital A/S.

Annonce

Kage-koncern med milliarder

På andenpladsen finder vi Jens Eskildsen og Hustru Mary Antonie Eskildsens Mindefond.

Den erhvervsdrivende fond ejer 100 procent af datterselskabet Givesco A/S, der blandt andet ejer Givesco Bakery, Carletti og OK Snacks og fonden har en egenkapital på 3,1 milliarder kroner.

Annonce

Bliver i familien

Tredjepladsen på listen indtages også af familien Eskildsen med selskabet Givesco A/S, der som nævnt ovenover ejes af Jens Eskildsen og Hustru Mary Antonie Eskildsens Mindefond.

Givesco A/S har ifølge det seneste regnskab en egenkapital på 3,1 milliarder kroner.

Annonce

Tyggegummi-formue

På fjerdepladsen kommer familien Bagger-Sørensens holding- og investeringsselskab.

Familien Bagger-Sørensens formue stammer som bekendt primært fra salget af Dandy og selskabet, der håndterer familiens investeringer, kom ud af sit seneste regnskabsår med en egenkapital på 2,8 milliarder kroner.

Annonce

Plus i investeringsselskab

På listens  fjerdeplads kommer Selmont A/S, der er Casper Kirk Johansens investeringsselskab.

Selskabet, der også har adresse i Fjordenhus, har ifølge det seneste årsregnskab en egenkapital på godt 1,4 milliarder kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Smittetal sætter kedelig rekord - over 900 nye coronatilfælde i Danmark

Vejle

Spritbilist afsløret på Vesterbrogade

Annonce