Annonce
Kultur

Tre hundemennesker stikker snuden frem: Åbner skole med træningsplads nær As

John Stenhøj og Anne Daugaard har fire hunde. Her ses de med to af dem - Cardhu og Piper, begge flatcoated retrievere. Majbritt Madsen Eriksen ses med spanielen Morris. I baggrunden ses arealer, som hundeskolen har til rådighed. Foto: Emil Fibiger
To veninder og den enes mand er gået sammen om en fælles hobby. De har stiftet Snuden Hundeskole.

As: På landarealer tilhørende en gård på Åstrupvej nær As vil der fra midt i januar blive trænet i at gå pænt i snor og at komme, når der bliver kaldt.

Snuden Hundeskole slår dørene op.

Bag den står veninderne Majbritt Madsen Eriksen og Anne Daugaard samt sidstnævntes mand, John Stenhøj.

De er alle tre uddannede instruktører fra Danmarks Civile Hundeførerforening og har haft med hunde at gøre siden barnsben.

- Vi er fra familier med hund. For mit vedkommende begyndte træningen, da blev jeg som teenager blev sendt afsted på hundeskole, fordi mine forældre syntes, at vores hund trængte til opdragelse. Jeg blev hængende og er stadig bidt af det. Det er enormt sjovt at træne og undervise, og det er dejligt, når man får noget til at lykkes for hunde og deres ejere, fortæller Anne Daugaard.

Hvor man førhen har arbejdet mere med at rette og korrigere, så planlægges træningen, så den får hunden til at lykkes med ting. Man belønner sig frem til det, man gerne vil have hunden til at gøre.

Kender hinanden fra Vejle

Hun bor i Daugård sammen med John Stenhøj. Ægteparret er aktive i konkurrencer med deres egne hunde, og i Danmarks Civile Hundeførerforening i Vejle har de trænet og undervist sammen med Majbritt Madsen Eriksen.

Da hun flyttede til Pøt, begyndte snakken mellem de tre om at udbyde hundetræning i lokalområdet.

I avisen faldt de over en annonce fra gårdejeren, som de siden har lavet en lejeaftale med om brug af arealer med græs, eng, sø og skov.

Trioen har også lejet en del af en længe, der kan tages i brug, når vejret er dårligt, og aftnerne er for mørke.

- Det er en gammel kostald, så vi er ved at gøre den i stand, siger Anne Daugaard.

Annonce

Moderne tilgang

Hundeskolen tilbyder lydighedshold for familiehunde, jagthold for spanieler og hvalpehold. Senere er det planen også at tilbyde jagttræning for retrievere.

Metoderne, der bruges, er moderne og tager afsæt i et positivt tankesæt, fortæller Anne Daugaard.

- Hvor man førhen har arbejdet mere med at rette og korrigere, så planlægges træningen, så den får hunden til at lykkes med ting. Man belønner sig frem til det, man gerne vil have hunden til at gøre, siger Anne Daugaard.

Hun arbejder som miljøteknikker på et renseanlæg. John Stenhøj er pensionist, og Majbritt Madsen Eriksen er kok.

Undervisningen af hundejere er en hobby, og tilbuddet har fået en god modtagelse siden lancering af hjemmeside og på Facebook op til nytår.

Tre af holdene, der hver har plads til seks hunde, ventes fyldt helt op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Eriksen har sendt besked til Inter-spillere i gruppechat

Annonce